OldTrafford.dk kårer: De 20 bedste United-spillere i sitets levetid

OldTrafford.dk fylder mandag den 26. juni 20 år. Vi vil i den forbindelse markere jubilæet med masser af forskelligt og unikt indhold. I denne artikel kårer vi de 20 bedste spillere for klubben siden hjemmesidens start.

På nedenstående liste vil OldTrafford.dk forsøge at rangere de 20 bedste spillere for klubben de sidste 20 år. Der var mange at vælge imellem og nærmest en umulig opgave, men kom gerne med konstruktiv kritik! Hvem har vi udeladt? Hvem skulle have været højere? Kom med jeres mening i kommentarfeltet under artiklen.

Bedømmelsen er baseret på spillernes evner, præstationer og impact de sidste tyve år. Dermed er præstationer og trofæer fra før sommeren 2003 ikke med i bedømmelsen.

Oplev Rasmus Højlund, Christian Eriksen og De røde Djævle på Old Trafford Få de bedste tips i OldTrafford.dk rejseguide

Honourable mentions:
John O’Shea, Anthony Martial, Wes Brown, Ji-sung Park, Ashley Young, Chris Smalling, Gabriel Heinze, Nemanja Matic, Ander Herrera, Mikaël Silvestre, Robin van Persie, Chicharito

20. Luke Shaw (1 Europa League, 2 Liga cup, 1 Community Shield, 1 FA Cup, 1 Sir Matt Busby Player of the Year)

Venstrebacken kom til Manchester United i 2014 og har siden spillet 260 kampe for de røde djævle. Selvom der har været udfald undervejs, så har han vist i flere omgange, at han er blandt verdens bedste på sin position. Dertil fortjener han ros for sin mentalitet og evige vilje til at komme tilbage, når han er blevet talt ned af tidligere managers.

Se Manchester Uniteds kampe på Viaplay

Bliv klar til kampene Læs mere og bestil Viaplay her (reklamelink)

19. Paul Pogba (1 Europa League, 2 Liga cup, 1 Community Shield, 1 FA Cup)

Måske et lidt kontroversielt valg til listen over de tyve bedste spillere, men han er både på top 20-listen over flest assist og mål de sidste tyve år. Og så har han et vanvittig højt topniveau, og når det kører for ham, er der meget få på hans niveau, og derfor kommer han med på listen.

18. Juan Mata (1 Europa League, 1 Liga cup)

Spanieren, der kom til Old Trafford i helikopter i januar-transfervinduet i 2014 har, udover at bidrage med mange mål og assists, altid sat holdet over sig selv. Ydmygt er han gået forrest som det gode eksempel og hans værdi for de unge spillere er blevet fremhævet flere gange. Var det de tyve største Manchester United-hjerter, der skulle vurderes, ville han være at finde i toppen.

17. Dimitar Berbatov (1 Fifa Club World Cup, 2 Premier League, 2 Liga cup, 3 Community Shield)

Ahh ja. Den skønne bulgarer med de vanvittige skills og en éner blandt Uniteds angribere. Det ene øjeblik småklodset, det næste brillierende med skud og driblinger, der er out of this world. Lavede 56 mål i 149 kampe og har dermed et af de højeste scoringssnit i de sidste tyve år.

16. Edwin van der Sar (1 Champions League, 1 Fifa Club World Cup, 4 Premier League, 2 Liga cup, 4 Community Shield)

I hollænderen fandt Sir Alex Ferguson endelig afløseren for Peter Schmeichel. Sammen med et stærkt forsvar var han en del af et solidt defensivt fundament for klubbens succes, hvilket statistikken tydeligt viser. 266 kampe med 135 clean sheets til følge siger alt.

15. Darren Fletcher (1 Champions League, 1 Fifa Club World Cup, 5 Premier League, 1 FA Cup, 3 Liga cup, 4 Community Shield)

Nærmest definitionen på en “unsong hero”. Altid er han gået på banen med logoet forrest i sine 13 år i klubben og fundet sin plads uden brok. Selv efter sin aktive karriere er han en del af klubben og bidrager med viden, erfaring og fremfor alt sit røde djævleblod.

14. Nani (1 Champions League, 1 Fifa Club World Cup, 4 Premier League, 2 Liga cup, 4 Community Shield)

Otte år i klubben og en del af den sidste tid med Ferguson. Nummer tre på assistlisten de sidste tyve år, krydret med vanvittige og vigtige mål i sin i den røde trøje på Old Trafford. Særligt 10/11-sæsonen var på et ekstremt højt niveau med 9 mål og 19 assists i 33 Premier League-kampe. Vildt, at han stadig er aktiv i Australien.

13. Patrice Evra (1 Champions League, 1 Fifa Club World Cup, 5 Premier League, 3 Liga cup, 4 Community Shield)

Manden, der ville toppe “funny guy on Twitter-prisen”. Manden var et “must buy” i Football Manager, inden han kom til Old Trafford – og han skuffede ikke. I otte sæsoner ejede han venstrebacken og var nærmest aldrig skadet. Dertil en hurtig og teknisk spiller med assists i støvlerne – og hvem husker ikke hans mål mod Bayern München?

12. Ruud van Nistelrooy (1 FA Cup, 1 Liga cup, 1 Community Shield)

Målmaskinen fra Holland. Han bragede ind i Manchester United, da han kom til klubben i 2001 og har det højeste målsnit i de sidste tyve år: 70 mål i 119 kampe. Havde han ikke været skadet i større dele af 2004/05-sæsonen, var han kommet på højere på listen. Men når han var fit, var han garant for mål.

11. Antonio Valencia (1 Europa League, 2 Premier League, 1 FA Cup, 2 Liga cup, 6 Community Shield, 1 Sir Matt Busby Player of the Year)

Blev udråbt som et uambitiøst køb, da han kom til klubben, men i sin første sæson spillede han 49 kampe med 7 mål og 13 assists til følge. Startede egentlig som højrekant, men med tiden udviklede han sig til at blive en særdeles stærk back og blev tilmed anfører i sin sidste tid i klubben. Nåede på sine ti år at spille 339 kampe og ligger nummer fem på assistlisten de sidste tyve år.

10. Bruno Fernandes (1 Liga cup, 2 Sir Matt Busby Player of the Year)

Er der én spiller, der med det samme har haft så stor og hurtig en indvirkning på Manchester United? Næppe. Portugiseren revolutionerede holdet, da han kom til i januar 2020 og har båret anførerbindet i store dele af den netop afsluttede sæson. Manden er sjældent skadet og har på tre og et halvt år spillet 185 kampe og lavet 64 mål og 54 assists.

9. Paul Scholes (1 Champions League, 5 Premier League, 1 FA Cup, 2 Liga cup, 3 Community Shield)

Han er umulig at komme udenom, når man tænker på Manchester Uniteds succes de sidste 30 år, og han var i nullerne stadig en markant skikkelse på holdet efter 2003 med 343 kampe og 54 mål. For eksempel med det legendariske mål mod Barcelona i 2008. Holdt en lille pause undervejs, men var med til at sikre klubben det seneste mesterskab i 2013.

8. Ryan Giggs (1 Champions League, 1 FIFA Club World Cup, 5 Premier League, 1 FA Cup, 3 Liga cup, 5 Community Shield)

Debuterede i 1990 og har rekorden for flest spillet kampe i Manchester United. Siden 2003 har han lavet 137 assist og 54 mål i klubben, og sammen med Scholes båret den stolte United-kultur videre under ledelse af Ferguson.

7. Michael Carrick (1 Champions League, 1 FIFA Club World Cup, 1 Europa League, 5 Premier League, 1 FA Cup, 3 Liga cup, 6 Community Shield)

Lidt som Fletcher en “unsong hero” og en rigtig holdspiller, men med 464 kampe, flere titler og større impact. Blev med tiden kaptajn for holdet. Formåede dertil at løfte den svære arv efter Keane på fornemmeste vis.

6 David de Gea (1 Europa League, 1 Premier League, 1 FA Cup, 2 Liga cup, 3 Community Shield, 4 Sir Matt Busby Player of the Year)

Indehaver af flest clean sheets i Manchester Uniteds historie og måske verdens bedste shotstopper de sidste ti år. Selvom han har været udsat for kritik, har han været blandt klubbens absolut vigtigste spillere, siden han kom til klubben i 2011.

5. Marcus Rashford (1 Europa League, 1 FA Cup, 2 Liga cup, 1 Community Shield, 1 Sir Matt Busby Player of the Year)

Selvom Rashy kun er 25 år, har han allerede spillet 359 mål og scoret i cirka hver tredje kampe. Rashford er overlegen i sin teknik og er på sit topniveau blandt verdens absolut bedste spillere. I denne sæson har han vist, hvor god og vigtig han er for holdet.

4. Nemanja Vidic (1 Champions League, 1 FIFA Club World Cup, 5 Premier League, 1 FA Cup, 3 Liga cup, 7 Engelsk Community Shield, 2 Premier League Player of the Season, 1 Sir Matt Busby Player of the Year)

I virkeligheden kunne man sagtens argumenter for, at han skulle højere op på listen. For Gud, hvor var han god og vigtig i sine 300 kampe for De røde djævle, og med samme impact på holdet, som man kan sige Fernandes har på holdet i dag. Sammen med Ferdinand var han en del af den bedste forsvarsduo i Premier Leagues historie.

3. Rio Ferdinand (1 Champions League, 1 FIFA Club World Cup, 5 Premier League, 1 FA Cup, 3 Liga cup, 4 Community Shield)

Kan man sige, at Ferdinands evner og betydning er bedre og større end Vidic’? Ferdinand har spillet 100 kampe mere i den røde trøje i forhold til Vidic, og dermed været en del i længere tid af klubbens succes, og det vægter i hans placering. Tredje flest minutter set over de tyve år, hvilket vidner om stabilitet og et tårnhøjt niveau.

2. Cristiano Ronaldo (1 Champions League, 1 FIFA Club World Cup, 3 Premier League, 1 FA Cup, 2 Liga cup, 2 Community Shield, 4 Sir Matt Busby Player of the Year, 2 Premier League Player of the Season, 1 Ballon d’or)

Selvom afskeden med klubben i vinters ikke just var den smukkeste, så kommer man ikke udenom Ronaldos indvirkning på klubben de sidste tyve år. 346 kampe, 145 mål og 64 assist og X-factoren på holdet i nullerne. Dertil topscorer for klubben i sin comeback-sæson, hvor han nærmest var eneste lyspunkt i en sæson, der bestemt ikke er blandt de bedste for de røde djævle.

1. Wayne Rooney (1 Champions League, 1 FIFA Club World Cup, 1 Europa League, 5 Premier League, 1 FA Cup, 4 Liga cup, 4 Community Shield, 2 Sir Matt Busby Player of the Year, 1 Premier League Player of the Season)

Han har lavet flest mål de sidste tyve år. Han har levet flest assists de sidste tyve år. Han har spillet flest kampe over de sidste tyve år. Dermed er der ingen tvivl om, hvem der skal toppe denne liste. Udover det skal Rooney have ros for tilpasningsevne og indstilling, da hans evner ikke var til at være spidsangriber længere. Det vidner om et stort hjerte for klubben.

 

3 kommentarer
  1. Fin, fed liste 🙂
    For mig er det dog Giggs, som løber med titlen. Så mange år i klubben, og spillet sammen med så mange forskellige spillere, og været en fast årlig del, af alle holdene.

  2. Ud fra mine beregninger og diverse hjemmesider, så var Valencia ikke i klubben da den seneste CL-titel kom i hus

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Jubilæumsquiz: 20 spørgsmål om United siden sitets start

Næste artikel

OldTrafford.dk fylder 20 år!

ANNONCE