Optakt: Afgørelsens time i Gruppe E

Manchester United skal vinde torsdagens kamp med to mål eller mere, hvis De Røde Djævle skal overtage førstepladsen fra aftenens modstander Real Sociedad.

Oktober måned er veloverstået. En måned som bestod af et tætpakket kampprogram og store opgør mod bl.a. Manchester City, Tottenham og Chelsea.

Holdet kom helskindet igennem, og United har nu kontakt med top 4 i Premier League. Samtidig leverede holdet pligtsejre i Europa League, hvilket gør, at United selv kan afgøre deres position i Gruppe E.

Der venter dog en svær opgave i San Sebastian. Real Sociedad indtager netop nu en femteplads i La Liga, og klubben fra Baskerlandet har haft en glimrende sæsonstart.

Det omvendte opgør i Manchester endte med en smal sejr til gæsterne. Netop smalle sejre har været kendetegnende for Real Sociedads sæson, hvor en solid defensiv har været grundstenen til dette. Det spanske mandskab har også kun indkasseret et enkelt mål i Europa League i denne sæson.

Real Sociedads skadesliste er dog lang og tæller bl.a. David Silva. Klubben tabte også i weekenden 0-2 hjemme mod Real Betis. Det er dermed ikke det værste tidspunkt at møde dem på, hvilket United skal forsøge at udnytte.

Dato, tid og sted:

Kampen sparkes i gang torsdag den 3. november klokken 18.45 og spilles på Estadio Anoeta i San Sebastian.

Dommer:

Georgi Kabakov.

Skader og karantæner:

Holdet fra Manchester er rejst til Spanien uden flere store offensive profiler. Klubben risikerer intet med Anthony Martial og Antony, hvorfor de bliver hjemme i Manchester. Jadon Sancho er syg, og må derfor også overvære kampen foran fjernsynet.

Derudover er Raphael Varane stadig ude, efter at han pådrog sig en muskelskade i kampen på Stamford Bridge mod Chelsea.

Hjemmeholdet er også ramt af skader til flere profiler, og hele syv navne forventes at være ukampdygtige til i aften. Deres mest profilerede navn, David Silva, bliver ikke klar. Derudover tæller skadeslisten spillere som Takefusa Kubo, Ander Barrenetxea, Momo Cho, Aihen Munoz, Mikel Oyarzabal og Umar Sadiq.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Dalot – Maguire – Martínez– Shaw

Casemiro – Eriksen

Rashford – Fernandes – Garnacho

Ronaldo

Real Sociedad:

Remiro

Gorosabel – Zubeldia – Pachecho – Rico

Zubimendi

Merino – Guevara

Mendez

Sørloth – Fernandez

Hold øje med:

Til denne sæson hentede Real Sociedad Brais Mendez i Celta Vigo. Det har vist sig at være en god investering, da den offensive midtbanespiller allerede har lavet fem mål og to assist i La Liga i denne sæson.

Ham skal United være opmærksomme på i aftenens kamp. Han har et godt drev med bolden, og han er dygtig til at sætte sine medspillere op.

Real Sociedad kommer formentlig til at stå lavt og afvente i aften. Når de erobrer bolden, vil det højest sandsynligt blive Mendez, som skal forsøge at sætte Sørloth og Fernandez op. Det skal Uniteds midtbane sætte en stopper for.

Skribentens bud på kampens resultat:

Manchester United skal ud at angribe i aften. Vi har intet at tabe. Omvendt forventer jeg, at Real Sociedad er tilfredse med resultatet fra kampens begyndelse, hvorfor det sagtens kan blive spil til ét mål.

I de sidste mange kampe, som United har spillet, har vi set, at de er blevet mere komfortable med at dominere kampe. Det kommer De Røde Djævle også til i aften. Spørgsmålet er dog, om vi kan bryde en kompakt defensiv op uden navne som Antony, Sancho og Martial.

Selvom Luke Shaw har været ude at sige, at han ikke frygter at skulle møde FC Barcelona i en eventuel 1/16 finale, så tror jeg, at United blæser til angreb og går efter førstepladsen for at undgå 1/16 finalerne.

Mit bud på aftenens resultat er en udesejr på 1-3 til Manchester United.

TV og streaming:

Tv2 Sport og TV2 Play.

Forrige artikel

Trupnyt: Hverken Martial, Antony eller Sancho rejser med til Baskerlandet

Næste artikel
Bruno Fernandes mod Villa

Podcast: Aston Villa optakt, VM snak og Transferønsker

ANNONCE