Optakt: Arsenal FC – Manchester United

United gæster lørdag aften Arsenal, der er i rigtig god form i øjeblikket.

Onsdag aften tævede Arsenal Huddersfield med 5-0, og det var London-klubbens fjerde sejr i de seneste fem kampe. Nederlaget var mod Guardiolas Manchester City på udebane.

Samtidig er det, som om holdets to helt store stjerner, Mesut Özil og Alexis Sanchez, er ved at finde formen igen. Alexis er kommet på tavlen de seneste tre kampe, og Özil har haft sidste eller næstsidste fod på syv mål i sine seneste fem optrædener.

Det virker på mange måder, som om United møder ’The Gunners’ på et af de tidspunkter af sæsonen, hvor det hele bare kører på skinner for Arsene Wengers tropper. At kampen spilles på Emirates, gør ikke tingene nemmere for United. Arsenal har vundet syv ud af syv mulige på hjemmebane i denne sæson. Faktisk har de vundet deres seneste 12 hjemmekampe, hvis man tager sidste sæson med.

Det kører altså for Arsenal i øjeblikket men hvad med United? ’De Røde Djævle’ har de seneste fem kampe i Premier League vundet fire og tabt til Chelsea på udebane. Så formmæssigt er de fuldt på højde med Arsenal.

Manchester United har også en mand i målform omend en lidt usandsynlig en af slagsen. Ashley Young. Jeg tæller hans scoring mod Brighton med, så venstrebacken har scoret tre mål i de seneste to kampe. De to mod Watford var mindeværdige, og englænderen må have selvtilliden i orden.

En, der i høj grad mangler selvtillid, er Romelu Lukaku. Den store belgier har efter sin fantomstart i klubben blot scoret et mål de seneste ti kampe. Særligt afbrænderen sent i anden halvleg mod Watford illustrerede en angriber med manglende selvtillid. Angriberens indstilling og ærgerrighed kan der dog ikke sættes en finger på, som José Mourinho også pointerer.

Heldigvis kommer Uniteds mål i denne sæson fra flere spillere, så det ikke er som sidste sæson, hvor rigtig meget afhang af Zlatan. Hvis ikke svenskeren scorede, var det meget svært for United. Derfor er Martial, Pogba og nu også Ashley Youngs mål meget vigtige.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles lørdag den 2. december klokken 18:30 på Emirates.

Kampens dommer:
Andre Marriner er manden med fløjten.

Skader og karantæner:
Alexandre Lacazette gik ud med en skade i opgøret mod Huddersfield, og de første meldinger går på, at Arsenal-angriberen ikke når at blive klar til opgøret i morgen. Det er dog endnu ikke bekræftet. Ellers er Santi Cazorla den eneste, der er ude inden morgendagens opgør.

For United er der en smule tvivl om Nemaja Matic, der udgik med, hvad der lignede en muskelskade mod Brighton. Også Fellaini har været meldt tvivlsom men intet er bekræftet med de to. Jones og Carrick er definitivt ude.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

David de Gea

Bailly – Smalling – Rojo

Valencia                                                  Young

Matic – Fellaini

Pogba

Lukaku – Martial

 

Arsenal

Cech

Kocsielny – Mustafi – Monreal

                                                                                                                                       Bellerin                                                    Kolasinac

Ramsey – Xhaka

Özil

Sanchez – Giroud

Hold øje med:
Özil og Sanchez er som nævnt i god form, og når de rammer dagen, er de bestemt blandt Premier Leagues bedste spillere. Det kommer til at kræve en koncentreret indsats fra Uniteds bagkæde og en af De Geas helt store dage, hvis de to skal holdes fra fadet.

Sagt om kampen:
”Det her er Arsenal og Manchester United. Ingen af os ønsker at tabe til hinanden. Men vi har brug for tre point for at komme tættere på City, og det er det, vi skal forsøge på i morgen. Det er en vigtig kamp.” – Paul Pogba.

Skribentens bud på kampens resultat:
Hvis jeg tager United-brillerne af, ser det svært ud. Det er to meget lige hold i god form, og så plejer hjemmebanefordelen at være afgørende. Jeg tror, der kommer en del mål. Så 3-2 til Arsenal – desværre.

Vidste du, at…
Scott McTominay fik sin debut i dette opgør sidste sæson, da han kom ind fra bænken?

United kun har tabt fire af de seneste 38 Premier League-kampe?

José Mourinho kun har tabt to ud af 17 indbyrdes opgør mod Arsené Wenger?

TV:
Kampen vises på 6’eren.

Hvem spiller rivalerne imod:
Chelsea – Newcastle

Brighton – Liverpool

Manchester City – West Ham

Watford – Tottenham

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Herrara: Endelig er Rojo tilbage

Næste artikel

Kom til "United-Jul" på Den Glade Gris fra kl 13 i morgen

ANNONCE