Optakt: CSKA – Manchester United

Manchester United skal på svær Champions League-mission i Rusland.

Manchester United har haft nogle begivenhedsrige uger. Først taber holdet 3-0 mod et tændt Arsenal-mandskab i London, så tager spillerne til landsholdssamling uden rigtigt at have evalueret på kampen og i weekenden smadrer de så Everton på Goodison Park. Mon ikke, at de fleste havde en smule bange anelser inden den svære udekamp i lørdags, for var det virkelig muligt for holdet at rejse sig igen på en bane, hvor holdet sidste år blev kørt helt ned under græsset? Holdet gjorde dog de bange anelser til skamme og leverede en fornem præstation i en af årets vel nok flotteste kampe.

Nu er det store spørgsmål så, om holdet kan bygge videre på den kraftpræstation, de leverede i weekenden og tage det nydelige spil med til Champions League. Der er flere store spørgsmålstegn, som presser sig på inden kampen. Bliver Memphis siddende på bænken? Har Phil Jones skubbet Daley Blind væk fra midterforsvaret? Skal Morgan Schneiderlin ikke bare starte inde i alle kampene? Det er ikke sikkert vi bliver meget klogere på alle spørgsmålene i kampen onsdag, da der er mulighed for, at Louis van Gaal roterer i startopstillingen og giver andre spillere chancen for at bevise sig.

Turen onsdag bliver en af de lange. Holdet skal helt til Moskva og møde Ruslands nummer to fra sidste sæson, CSKA Moskva. Holdet har fået en rigtig god start i den hjemlige liga i denne sæson og fører netop nu med fem point ned til bysbørnene fra Lokomotiv Moskva. I Champions League hentede holdet en overraskende sejr over Manchester Uniteds overmænd fra første runde, PSV Eindhoven, og er derfor noteret for tre point, ligesom gruppe B’s resterende hold.

CSKA er et homogent hold, hvor de to stærke offensivspillere Ahmed Musa og Seydou Doumbia normalt fordeler målene fint i mellem sig. Lige nu står de to spillere noteret for fem og seks mål i den russiske liga, mens det også var dem, som sænkede PSV Eindhoven med tre mål. Af andre spændende navne må vi fremhæve Zoran Tosic. Hvis navnet klinger bekendt, er det fordi, at han tidligere har optrådt for de røde djævle, dog med meget begrænset succes til følge. Siden 2010 har han dog været i CSKA Moskva, hvor han er blevet en absolut nøglespiller. 142 kampe og 35 mål er det blevet til for den hurtige kantspiller, som med garanti vil være opsat på at bevise, at United tog fejl, da Sir Alex i sin tid sendte ham videre til Rusland.  

Kampen onsdag er den første af to kampe i Champions League mod CSKA Moskva, og det kan vise sig at være en helt afgørende af slagsen. Hvis holdet får tre point med hjem til England, resterer der fortsat to hjemmekampe, og så begynder det for alvor at se godt ud for Englands største kub!

Dato, tid og sted:

Kampen spilles onsdag d. 21/10-2015 klokken 20.45 på Arena Khimki.

Kampens dommer:

Spanske Carlos Velasco Carballo dømmer onsdagens kamp.

Skader og karantæner:

James Wilson misser turen til Moskva på grund af sygdom. Derudover er det ikke den store overraskelse at både Luke Shaw, Paddy McNair og Ashley Young stadigvæk må se til fra tribunen med skader. Både Antonio Valencia og Sergio Romero er med igen.

CSKA ser ud til at måtte undvære midterforsvarer, Vasil Berezutski, som er ude med en lårskade. Bibras Natkho har været ude med en hjernerystelse og forventes heller ikke klar til kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Darmian – Smalling – Jones – Rojo

Carrick – Schneiderlin

Mata – Herrera – Martial

Rooney

CSKA Moskva:

Akinfeev

Fernandes – Nabakin – Ignasevich – Schennikov

Eremenko – Wernbloom

Tosic – Dzagoev – Musa

Doumbia

Hold øje med:

Som nævnt tidligere har CSKA Moskva en giftig angrebsduo i Musa og Doumbia. Midterforsvaret får med garanti nok at se til med de to hurtige og ikke mindst kropstærke afrikanere. Derudover står den stærke russiske landsholdsmålmand Akinfeev mellem stængerne.

Sagt om kampen:

”Hvis vi kan slå CSKA, vil det give et stort momentum inden de sidste tre kampe. Jeg har fået fortalt, at Antonio Valencia blev ”match winner” sidste gang holdet spillede i Moskva mod CSKA. Jeg håber, han kan fortælle os andre hemmeligheden, for det er et stærkt hold, som endnu ikke har tabt nogle hjemmekampe i denne sæson. ” – Juan Mata på sin blog.

Skribentens bud på kampens udfald:

Det bliver uden tvivl en svær opgave for Manchester United, for det er aldrig nemt at spille i Rusland. Når det er sagt, så burde holdet være stærkt nok til at tage alle tre point mod gruppens formodet dårligste mandskab. Hvis holdet kan finde takterne fra Everton-kampen frem, venter tre sikre point. Jeg tror, at United bygger videre på momentum og tanker yderligere selvtillid inden weekendens Manchester-derby. Manchester United vinder kampen 2-0.

Vidste du, at:

  • I sæsonen 09/10 var holdene også i gruppe sammen i Champions League. Her blev det til 1-0 i Rusland, mens CSKA tog det ene point i England efter 3-3.
  • Engelske hold har per tradition spillet målrige kampe mod CSKA. Der er således scoret hele 23 mål i de seneste fem kampe.
  • CSKA nyder netop nu deres længste ubesejrede stime på hjemmebane i Champions League. Her er det blevet til én sejr og to uafgjorte i de seneste tre kampe.
  • United har gode minder fra Moskva. Holdet vandt i 07/08 Champions League-trofæet i den russiske hovedstad.

Seneste fem kampe:

Manchester United:

Everton 0 – 3 Manchester United
Arsenal 3 – 0 Manchester United
Manchester United 2 – 1 Wolfsburg
Manchester United 3 – 0 Sunderland
Manchester United 3 – 0 Ipswich Town

CSKA Moskva:

CSKA Moskva 3 – 2 Ural
CSKA Moskva 1 – 3 Mordovia
Dinamo Moskva 0 – 2 CSKA Moskva
CSKA Moskva 3 – 2 PSV Eindhoven
CSKA Moskva 1 – 1 Lokomotiv Moskva

TV:

Kampen vises på TV3 sport 1.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Arsenal – Bayern München
  • Dynamo Kiev – Chelsea
  • Manchester City – Sevilla

Vil du på Old Trafford og opleve The Red Devils? Vi guider dig i de forskellige muligheder her

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Koeman beroliger kritikere: Jeg tror på Memphis

Næste artikel

Disse 20 spillere rejser til Moskva

Relaterede artikler
Total
0
Share