Optakt: Manchester United – Aston Villa

Mens landsholdspausen er lakket mod enden og påskestemningen breder sig i stuerne, skal “de røde djævle” i aktion igen, når ligaens femtedårligste hold gæster Old Trafford.

Manchester United skal forsøge at fortsætte den imponerende form, de udviste mod Tottenham og Liverpool, når Aston Villa i morgen gæster Old Trafford. Det sker inden to sværvægtsopgør venter mod Manchester City og Chelsea i de kommende uger.

Efter den overbevisende 2-1-sejr over Liverpool for to weekender siden, er der formentlig ikke mange United-fans, der var hujende begejstrede over den forestående landsholdspause. Heldigvis for Manchester United, har de dog sluppet for de helt store skader, og kan samtidig se tilbage på en meget vigtig marts måned. 

Ikke blot gik holdet ubesejret gennem deres tre kampe mod Newcastle, Tottenham og Liverpool, men det skete også på overbevisende manér. Louis van Gaal mente sågar, at holdet spillede sine bedste 45 minutter for 12 dage siden på Anfield. 

Lørdag eftermiddag venter så Aston Villa. Birmingham-holdet udskiftede for nyligt upopulære Paul Lambert med den tidligere Tottenham-manager Tim Sherwood. På trods af en blandet start i spidsen for “The Villans”, har Sherwood fået genskabt noget tro på tingene i traditionsklubben.  

Efter at have tabt snævert mod Stoke og Newcastle, har holdet vist bedre takter ved at hente seks point i de seneste tre kampe mod West Brom (2-1), Sunderland (4-0) og Swansea (0-1). 

Der er dog ingen tvivl om, hvem der er favoritter til morgendagens opgør. Manchester United har kun tabt ét ud af i alt 38 opgør mod Villa i Premier Leauge-æraen, med rekordmange 31 sejre til følge. Samtidig har holdet ikke tabt på eget græs i ligaen, siden 0-1-nederlaget til Southampton i januar. 

Det er derfor altafgørende, at Louis van Gaal og co. formår at fastholde deres flotte spil og momentum ved at besejre Birmingham-holdet overbevisende.  

Dato, tid og sted

Kampen bliver spillet lørdag 4. april kl. 16.00 på Old Trafford. 

Skader/karantæner

Hjemmeholdet må stadig undvære Robin van Persie, som stadig er plaget af den ankelskade, han pådrog sig for halvanden måned siden. Samtidig er Chris Smalling tvivlsom på grund af sygdom. Der er dog også gode nyheder, eftersom Luke Shaw er meldt fit for fight. 

Hos gæsterne er både Ron Vlaar, Jores Okore og Joe Cole meldt klar efter at de er blevet deres skader kvit. Aly Cissokho, Nathan Baker, Kieran Richardson og Philippe Senderos er alle tvivlsomme, mens Tom Cleverley må sidde over, da han stadig er ejet af Manchester United. 

Dommer

Roger East dømmer kampen. 

Mulige startopstillinger

Manchester United 

De Gea 

Valencia – Jones – Rojo – Blind 

Herrera – Carrick – Fellaini 

Mata – Rooney – Di Maria 

 

Aston Villa

Guzan 

Bacuna – Okore – Clark – Hutton 

N’Zogbia – Westwood – Delph – Sinclair 

Agbonlahor – Benteke 

Hold øje med

Selvom det kun er blevet til skuffende fem mål i indeværende Premier League-sæson, er der ingen vej uden om Christian Benteke. Den stærke angriber har som en af de eneste i Villa-truppen den x-factor, der gør, at han kan straffe United på en af sine få chancer, han formentlig vil få i morgen.

Det viste han i det omvendte opgør med et flot, flot mål udefra feltet, og med tre mål og en enkelt assist i sine seneste tre kampe, er der ingen tvivl om, at det er en mand, der er værd at holde øje med. 

Sagt om kampen

Vi startede fra bunden, og nu er vi måske kun lidt fra at være igennem hele processen. Det håber jeg, men hvis vi nu taber de næste kampe, vil vi jo alligevel mangle noget. – Louis van Gaal. 

Skribentens bud på kampens udfald

For en gangs skyld er jeg optimist, selvom jeg har erfaret, at det kan være en farlig ting. United i den nuværende forfatning, er dog flere klasser bedre end Aston Villa. 39. forsøg bliver ikke lykkens for Birminhham-holdet. Jeg tror på en stensikker 3-0-sejr til “de røde djævle”. 

Vidste du, at… 

  • Manchester United er Premier Leagues pt. stærkeste hjemmebanehold. 37 point er det blevet til – et enkelt bedre end Chelsea, som dog har spillet en hjemmekamp færre. 
  • Ingen klub har scoret flere mål i de første 45 minutter end Louis van Gaals mænd. 21 mål har Rooney og co. i alt sat ind. 
  • Angel Di Maria er den spiller i denne sæson, der har lagt op til næstflest mål med ni målgivende oplæg – kun overgået af Cesc Fabregas’ 16 oplæg. 
  • Den eneste gang, Aston Villa har slået Manchester United i Premier League-æraen, var i december 2009, og blev sikret af et hovedstød fra Gabi Agbonlahor. 
  • Siden da er United gået ubesejrede hen i 11 interne opgør mod Villa i alle turneringer, med otte sejre og tre uafgjorte til følge. 
  • Aston Villa har kun tabt tre ud af i alt seks opgør mod klubber, som for øjeblikket ligger i ligaens top 10, mens de har vundet to og spillet en enkelt uafgjort. 
  • Wayne Rooney har scoret 12 mål mod Aston Villa, hvilket er rekord mod en enkelt klub sammen med Newcastle. Otte af disse mål er scoret i hans seneste seks kampe på Old Trafford. 

TV

Kampen bliver vist på TV3+ og 6’eren. 

Hvem spiller rivalerne mod?

Arsenal – Liverpool  

Everton – Southampton

Chelsea – Stoke 

Burnley – Tottenham 

Crystal Palace – Manchester City

Forrige artikel

Agent: Stor interesse for De Bruyne

Næste artikel

Dagens opstilling

ANNONCE