Optakt: Manchester United – Southampton

I eftermiddag møder United Southampton i finalen i dette års udgave af EFL Cuppen.

Efter en sejr på samlet 3-2 mod Hull City i semifinalen sikrede United sig deltagelse i finalen i EFL Cuppen, hvor de møder Southampton, der over to kampe besejrede Liverpool. Det er ‘de røde djævles’ ottende finale i turneringen, som de har vundet fire gange.

José Mourinho og tropperne har altså muligheden for at hente sæsonens andet trofæ, og det virker på både spillere og træner som om, at det er vigtigt for dem med en sejr, også selvom EFL Cuppen har tendens til at blive negligeret.

Sidst de to hold mødtes var i anden spillerunde i Premier League. Her vandt United 2-0 på to mål af Zlatan Ibrahimovic. Svenskeren har siden været i fin målform for klubben. Det er indtil videre blevet til 24 mål i 37 kampe.

Det helt store tema i United-regi denne uge har været Wayne Rooney. Først gik rygterne på, at anføreren var tæt på et lukrativt skifte til kinesisk fodbold, men det var noget, som Rooney selv dementerede i fredags. Hans fremtid er indtil videre i United.

Southampton går indtil kampen med blot to sejre i de seneste fem kampe. I sidste weekend blev det dog til en overbevisende sejr mod Sunderland på 4-0. 

I januars transfervindue hentede klubben italieneren Gabbiadini. Han er kommet fint i gang for klubben, og han nettede senest to gange i sejren over Sunderland.

 Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag d. 26. februar klokken 17:30 på Wembley, London.

Kampens dommer:

Andre Marriner

Skader og karantæner:

I midtugens kamp mod St. Etienne måtte både Carrick og Mkhitaryan udgå med skader. Mkhitaryn bliver ikke klar til kamp, men Carrick skulle gerne være det.. Rooney skulle være klar, og Ander Herrera vender tilbage fra karantæne. Southampton må stadig undvære deres måske største profil Virgil van Dijk. De er også uden Boufal og Charlie Austin.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Valencia – Smalling – Bailly – Blind

Herrera – Pogba

Mata – Rooney – Martial

Zlatan

 

Southampton FC

Forster

Soares – Stephens – Yoshida – Bertrand

Davis – Romeu

Ward-Prowse – Tadic – Redmon

Gabbiadini

 

Hold øje med:

Som nævnt tidligere hentede Southampton i januar Manolo Gabbiadini. Han har indtil videre scoret tre mål i to kampe. Han er en farlig herre i fin form, der helt sikkert skal holdes øje med.

Sagt om kampen: 

“I en finalekamp handler det meget om det mentale, og når kampen så også spilles på Wembley, så handler det bare om at præstere fra første fløjt.” – Antonio Valencia inden kampen.

Skribentens bud på kampens resultat:

En finale er altid noget særligt og lever deres eget liv. Jeg tror dog, at José Mourinho får sat sine spillere godt op, og så bliver det en sikker 2-0 sejr til United.

TV

Kampen kan ses på 6’eren.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Valencia kræver fuld fokus i truppen

Næste artikel

Startopstilling til dagens EFL Cup-finale.

Relaterede artikler
Total
0
Share