Optakt: Olympique Lyon – Manchester United

Med storsejren over Arsenal har United fået selvtilliden tilbage, samt troen på, at Premier League kan genvindes. Dog skal koncentrationen også rettes mod…

Med storsejren over Arsenal har United fået selvtilliden tilbage, samt troen på, at Premier League kan genvindes. Dog skal koncentrationen også rettes mod FA Cuppen og Champions League, hvor United stadig deltager i bedste velgående. På onsdag venter Olympique Lyon på Stade de Gerland, hvor det første af to opgør mellem klubberne skal spilles.

Lyon sikrede sig avancement i Champions League på bekostning af Glasgow Rangers og VfB Stuttgart, mens FC Barcelona gjorde franskmændene følgeskab til slutspillet. Først i gruppespillets sidste spillerunde kunne Lyon strække armene i vejret, da de havde besejret Rangers 3-0 på Ibrox.
Lyon havde får et par sæsoner tilbage for vane at nå til turneringens kvartfinaler, før de så røg ud. Sidste år blev de dog snydt af AS Roma, som sejrede på fransk grund.

United fik som bekendt en glimrende optakt til kampen med sejren over Arsenal. Det samme kan ikke siges om Lyon, der tabte 0-1 til Le Mans. Enkelte af holdets profiler startede udenfor ved den lejlighed, men endnu flere spillede fra start, så det er ikke noget undskyldning for de franske mestre, der uden tvivl vil få det svært mod de Røde Djævle.

Uniteds og Lyons eneste indbyrdes opgør i turneringen var i sæsonen 2004/2005. To hurtige scoringer af Ruud van Nistelrooy reddede United det ene point i Frankrig, og senere på sæsonen blev hollænderen matchvinder i kampen på Old Trafford.

Cristiano Ronaldo sad over mod Arsenal på grund af sygdom, men er blevet frisk igen og var ombord på flyet til Lyon. Kommer Ryan Giggs på banen vil det blive hans kamp nr. 100 i Champions League.
Blandt de sparede spillere i Lyons nederlag mod Le Mans var Fred og Karim Benzema, som er blevet rygtet til Manchester. De forventes begge at indtræde i startopstilingen.

Skribentens bud på kampens udfald
Kan United fortsætte det flotte spil, er det bestemt ikke umuligt at vinde på Stade de Gerland. De sparede spillere vender tilbage og vil forhåbentlig kunne afgøre kampen. Olympique Lyon 1-2 Manchester United.

Sandsynlig startopstilling
Van der Sar
Brown – Ferdinand – Vidic – Evra
Ronaldo – Hargreaves – Anderson – Giggs
Rooney – Tévez

Uniteds trup: Van der Sar, Evra, Hargreaves, Ferdinand, Brown, Ronaldo, Anderson, Saha, Rooney, Giggs, Park, Vidic, Carrick, Nani, Scholes, Piqué, O”Shea, Fletcher, Simpson, Kuszczak, Tévez og Eagles.

Seneste kampe
Indbyrdes
23-11-04 United 2-1 Lyon
15-09-04 Lyon 2-2 United

United
United 4-0 Arsenal
United 1-2 Man. City
Tottenham 1-1 United
United 2-0 Portsmouth
United 3-1 Tottenham

Lyon
Le Mans 1-0 Lyon
Lyon 4-1 Sochaux
Croix Savoie 0-1 Lyon
St. Etienne 1-1 Lyon
Lyon 2-0 Lorient

Historie
Kampe: 2
United-sejre: 1
Lyon-sejre: 0
Uafgjorte: 1

Odds
United 3,02
Uafgjort 3,10
Lyon 2,36

TV
20:20 TV2 Sport

Forrige artikel

Endnu en PL-modstander i pokalen

Næste artikel

Fergie: Typisk med endnu et PL-hold

ANNONCE