Optakt: Returopgør mod Uniteds onde europæiske ånd

Manchester United er rejst til Andalusiens hovedstad, Sevilla, for at eliminere endnu et spansk hold fra Europa League. Den første kamp endte 2-2 på Old Trafford, så alt er åbent inden i aften. OldTrafford.dk klæder dig på til opgøret med en dugfrisk optakt lige her.

Det føltes i den grad som et nederlag for præcis en uge siden på Old Trafford. United gik til pause med en komfortabel 2-0-føring, og i størstedelen af 2. halvleg virkede det også som om, at sejren stille og roligt ville blive sejlet i land.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Sådan tænkte Erik ten Hag muligvis også. Efter en times spil lavede han en trippeludskiftning af Bruno Fernandes, Anthony Martial og Jadon Sancho. Da dommeren 30 minutter senere fløjtede kampen af, havde Sevilla bragt balance i regnskabet ved hjælp af to mærkværdige selvmål fra Malacia og Maguire.

Undervejs måtte både Raphael Varane og Lisandro Martínez udgå med skader. Begge spillere er ikke rejst med til Sydspanien. Derudover blev Bruno Fernandes præsenteret for et gult kort i opgøret, hvilket har sendt ham i karantæne til returopgøret.

Udgangspunktet inden aftenens opgør kunne derfor, mildt sagt, have været en smule bedre.

Sevilla har tidligere spoleret Uniteds europæriske ambitioner. I 2018 sendte Sevilla Manchester United ud af Champions League med en overraskende udesejr på 1-2 på Old Trafford, efter at det første opgør i Spanien var endt målløst. To år senere blev Sevilla endnu en gang Uniteds overmand, da de to hold mødtes i Europa League-semifinalerne.

Holdet fra det sydspanske har vundet turneringen hele seks gange, og de har faktisk aldrig været i kvartfinalerne uden at ende med at stå øverst på skamlen til allersidst.

Så selvom at Sevilla har haft en undervældende sæson i deres hjemlige liga, så bliver det utvivlsomt et meget vanskeligt returopgør. Især når man medregner Uniteds føromtalte skader og karantæner.

Det kan kun blive intest og dramatisk, når der senere i aften fløjtes op på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán!

Dato, tid og sted:

Kampen fløjtes i gang klokken 21:00 torsdag d. 20. april på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla.

Kampens dommer:

Det bliver portugisiske Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, som skal lede opgøret.

Skader og karantæner:

Raphael Varane, Lisandro Martínez og Bruno Fernandes er af føromtalte årsager ikke med i aftenens opgør. Derudover er Alejandro Garnacho, Scott McTominay, Tom Heaton og Donny van de Beek stadig ukampdygtige.

Dog lysner det en smule på skadesfronten. Marcus Rashford, Luke Shaw, Marcel Sabitzer og Tyrell Malacia, som alle missede weekendens opgør mod Nottingham Forest, er tilbage i truppen. Det er dog uklart, om de alle fire er 100% fit endnu. Det kunne Erik ten Hag ikke svare klart på til gårsdagens pressemøde.

Marcus Rashford, som har døjet med en lyskeskade siden opgøret mod Everton d. 8. april, trænede både individuelt og med holdet på Carrington onsdag morgen.

For hjemmeholdets vedkommende er der kun en enkelt ændring i forhold til kampen på Old Trafford for en uge siden. Gabriel Montiel fik et gult kort i det første opgør og afsoner derfor karantæne i aften. Jose Luis Mendilibar har valgt ikke at indkalde en ekstra spiller, og hjemmeholdet møder derfor op til kampen i aften med en trup på 20 mand.

Mulige startopstillinger:

Til opgøret på Old Trafford mødte Sevilla ikke op i stærkeste udgave. Det skyldes formentlig, at den hjemlige liga har første prioritet, hvor de for alt i verden skal undgå at havne i nedrykningsfare. Men med et flot resultat i den første kvartfinale og en sejr mod Valencia i weekenden så tror jeg, at de har fået lidt blod på tanden. Derfor møder de op med en slagkraftig startopstilling.

Sevilla FC: 

Bono

Jesus Navas – Gudelj – Bade – Acuna

Fernando – Gueye

Ocampos – Rakitic – Gil

El Nesyri

Der er flere forbehold i forhold til Uniteds startopstilling. Vi ved endnu ikke, om de klarmeldte spillere (Rashford, Shaw, Sabitzer og Malacia) reelt er klar til en startplads. Jeg tror dog ikke, at Erik ten Hag tager chancer med Rashford.

Manchester United:

De Gea

Wan-Bissaka – Maguire – Lindelöf – Shaw

Eriksen – Casemiro

Antony – Sabitzer – Sancho

Martial

Hold øje med:

Christian Eriksen. Danskeren er endelig tilbage, og mod Nottingham Forest viste han, hvilken fremragende fodboldspiller han er. Han er så vigtig for Erik ten Hags måde at spille på.

Skribentens bud på kampens resultat:

Sevilla møder op til returopgøret ovenpå en meget vigtig udebanesejr mod Valencia i den hjemlige liga. Det har helt sikkert givet dem selvtillid. Omvendt høstede United også tre point i weekenden, så det burde udligne hinanden.

United er, og skal være, bedre end Sevilla. Men med 45.000 tilskuere i ryggen på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, kan det blive rigtig svært. Jeg tror ikke, at det er usandsynligt, at vi ender i forlænget spilletid. Kampen ender 1-1.

Hvor kan man se kampen?

TV2 Sport X.

2 kommentarer
 1. Nøj det bliver spændende at se om vi kan undvære både Varane og Licha i center forsvaret.

  Det gik godt mod Nottingham med den “gamle” duo Maguire og Lindeløf men Sevilla er klasser bedre end Forest på alle positioner.

  At Bruno ikke er med er det største tab i min optik, og hvis Rashy ikke er 100% fit skal han ikke starte inde som jeg ser det, ETH skal ikke gamble med hans “skade” så vi risikere at skulle undvære ham i den vigtige slutspurt i Premier League.

  Nå men jeg tager optimist hatten på i aften.

  Vi vinder 3-1

  Martial 2, Antony 1

  GGMU

 2. Den er godt nok svær. Jeg synes Sevilla var piv-elendige i første kamp, og selvom de er på hjemmebane, så synes jeg stadigvæk vi burde kunne få en sejr på udebane. En 1 – 0 eller 2-0 sejr, som bare forsvares hjem, er fuldt ud godkendt!

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Erik ten Hag bekræfter: Alle medrejsende spillere er kampklar

Næste artikel

Startopstillingen: Én ændring i aften

ANNONCE