Optakt: Skæbnesvanger revanche mod tyrkisk storhold

Manchester United besøger onsdag aften Galatasaray med det klare mål om at sikre sig sæsonens første CL-udebanesejr i en afgørende gruppekamp. Læs optakten til kampen her.

Aftenens møde mellem Galatasaray og Manchester United lægger op til et spændingsfyldt duel mellem to store europæiske hold. Begge holds Champions League skæbner i denne sæson står til at skulle afgøres.

Head to Head

De første mange omgange Galatasaray skulle møde United i europæiske konkurrencer, kunne de ikke sikre sig en sejr i hele fem møder. Det blev til tre uafgjorte efterfulgt af to sejre til United. Situationen har dog ændret sig markant, og Galatasaray har nu sejret i de seneste to opgør. Først 1-0 i november 2012 og senest en nervepirrende 3-2-sejr i oktober 2023. Det er værd at bemærke, at United aldrig har formået at score mål på udebane mod Galatasaray i deres tre tidligere besøg, hvilket gør denne kamp ekstra bemærkelsesværdig.

Det seneste møde var en regulær rutsjebanetur, hvor Galatasaray udlignede to gange. Casemiro blev udvist med to gule kort og Mauro Icardi scorede sit første Champions League-mål siden december 2019, som sikrede de tyrkiske hold en 3-2-sejr.

Manchester United

Holdets chancer for at nå ottendedelsfinalerne hænger i en tynd tråd inden turen til Tyrkiet. United tæller blot én sejr i fire europæiske kampe i 2023/24-sæsonen.

En sejr i Istanbul vil kunne genoplive Uniteds håb om en plads i knockout-stadiet, men situationen i Gruppe A er stadig uklar, da Bayern München allerede har kvalificeret sig som gruppevindere.

For United ville en elimineringskamp være en svær pille at sluge. Dette især med tanke på de spildte muligheder i kampe, hvor de har haft føringen. Forsvarets skrøbelighed ved føring, er en genkendelig bekymring, da seks point er blevet tabt fra førende positioner i de første fire kampe.

Selvom det europæiske element har været en stor udfordring i denne sæson, går United ind til opgøret med oprejst pande ovenpå en overbevisende 3-0-sejr over Everton i weekenden. Det er dog værd at bemærke, at holdet står midt i en række af vigtige opgør og strenge tidsplaner. I weekenden står den på kamp mod Newcastle United.

Galatasaray

Galatasaray kommer ind i kampen efter at have tabt to af deres seneste tre kampe. En overbevisende 4-0-hjemmesejr over Alanyaspor i deres seneste optræden vidner dog om deres nuværende styrke. Rams Global Stadium har været et uigennemtrængeligt fort for Galatasaray, der kun har tabt to gange på hjemmebanen siden august 2022.

Wilfried Zaha, Galatasarays tidligere United-spiller, udgør en betydelig trussel. Zaha, som tilbragte to år på Old Trafford fra 2013 til 2015, har en imponerende rekord mod sit tidligere hold med fire mål i hans seneste fem opgør.

Galatasarays hjemmerekord mod engelske hold i Champions League er bemærkelsesværdig, da det kun er Chelsea og Arsenal, der har formået at vinde der.

Dato, tid og sted:

Den 29. november 2023 kl. 18:45 (dansk tid) på RAMS Park i Istanbul, Tyrkiet.

Dommer

Kampen dømmes af spanske Jose Maria Sanchez

Skader og karantæner

Uniteds skadede spillere: Casemiro, Mount, Evans, Eriksen, Malacia.

Marcus Rashford sidder kampen over grundet sit røde kort mod F.C. København.

Galatasaray gar til opgøret uden meldinger om hverken karantæner eller skader.

Mulige startopstillinger

Manchester United:

Onana
Dalot – Libdelöf – Maguire – Shaw
McTominay – Mainoo
Antony – Fernandes – Garnacho
Højlund

Galatasaray:

Muslera
Boey – Sanchez – Bardakcı – Tasende
Ayhan – Torreira
Ziyech – Mertens – Zaha
Icardi.

Hold øje med

Rasmus Højlund har vist sig som en lysende stjerne for Manchester United i Champions League. Med fem mål på blot fire optrædener i turneringen har den unge dansker markeret sig på imponerende vis. Kun to spillere under 21 år har scoret hyppigere for en engelsk klub i turneringens historie, nemlig Cesc Fàbregas (Arsenal) og Phil Foden (Manchester City), begge med seks mål.

Højlund måtte sidde over i weekendens 3-0 sejr over Everton på grund af en skade, men der er håb om, at han kan være til rådighed mod Galatasaray. Han har været med til træning i denne uge og er rejst med klubben til Tyrkiet.

Højlunds bidrag på banen og hans evne til at sende bolden i nettet gør ham til en nøglespiller for United, og hans tilstedeværelse kan vise sig afgørende i kampen mod Galatasaray. Hold øje med Højlund, der trods sin unge alder har vist en imponerende målnæse i Europa’s fornemmeste klubturnering.

Skribentens bud på kampens resultat

Galatasaray kommer utvivlsomt til at gøre det svært for United, men jeg tror på, at De Røde Djævle tager fra RAMS Park med alle pointene. Jeg spår at Rasmus Højlund forbedrer sin målstatistik i dag, og at holdet formår at slå igennem med noget af den taktik, vi har fået glimt af i weekenden. Dertil vil jeg vove at påstå, at det bliver en meget svær opgave at holde et clean sheet mod tyrkernes stærke offensiv.

Mit bud på et kampresultat vil være 3-1 til Manchester United.

Hvor kan man se kampen?

Kampen bliver sendt på 3+ og Viaplay

1 kommentar

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Hvis de er gode nok, er de gamle nok, siger Erik ten Hag

Næste artikel

Startopstillingen: Højlund med, Mainoo bænket

ANNONCE