Optakt: Southampton – Manchester United

Ulykken for Luke Shaw og det efterfølgende 2-1-nederlag i midtugen til PSV Eindhoven skal revancheres, når Louis van Gaals tropper søndag aften gæster St. Mary’s i Southampton.

 

 

Hjemmeholdet vandt det seneste opgør på Old Trafford, men har ikke besejret Manchester United på eget græs i mere end 12 år; eller mere præcist siden august 2003. Her kan det nævnes, at der med fra start dengang var spillere som Diego Forlan, Kleberson og Eric Djemba-Djemba.

Manchester United kommer fra en ærgerlig kamp i Eindhoven, hvor den tidligere Southampton-spiller Luke Shaw måtte lade sig udskifte med dobbelt benbrud, og hvor ”de røde djævle” symptomatisk smed en 1-0-føring over styr. I Premier League har niveauet dog været lidt anderledes for Louis van Gaal og co. På trods af en ellers målfattig sæson, smed man således rivalerne fra Liverpool hjem med en 3-1-sejr i den seneste runde. Den målform skal man håbe på at fortsætte med.

Oppe foran er der desuden positivt nyt at hente. Således er Wayne Rooney tilbage fra den skade, som han pådrog sig lige inden Liverpool-kampen, hvor Marouane Fellaini blev nødt til at spille spidsangriber, og Uniteds anfører har noget at bevise. På trods af for nyligt at have snuppet målrekorden for det engelske landshold, har kaptajnen endnu til gode at score i Premier League denne sæson.

Skal ”de røde djævle” i gang med at vise konsistent målform, skal kaptajnen til at komme i gang, og han må føle, at han og Manchester United søndag har en fin anledning hertil, mod et Southampton-hold, der endnu ikke har nået niveauet fra sidste sæson.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag d. 20. september 2015 kl. 17.00 på St. Mary’s Stadium.

Kampens dommer:

Mark Clattenburg dømmer søndagens opgør.

Skader og karantæner:

Det vides stadig ikke, hvornår Phil Jones er klar efter sin milde blodprop, men det er helt definitivt, at Luke Shaw vil være væk fra fodboldbanen i et langt stykke tid, efter at venstrebacken brækkede benet to stedet mod PSV. Derudover skulle United være forskånede for skader.

Hjemmeholdet er lidt værre stillet, idet man må undvære både Jordie Clasie, Florian Gardos, Ryan Bertrand og målmand Frasier Forster, som er meldt ude for sæsonen med en knæskade. Gaston Ramirez er tvivlsom.

Mulige startopstillinger:

Southampton:

Stekelenburg

Soares – Fonte – van Dijk – Targett

Wanyama – Davis

Tadic – Mane – Rodriguez

Pellé

 

Manchester United:

de Gea

Darmian – Smalling – Rojo – Blind

Carrick – Herrera – Schweinsteiger

Mata – Rooney – Memphis

Hold øje med:

Jay Rodriguez var her, der og alle vegne tilbage for to sæsoner siden. Angriberen scorede mål på stribe og kom endda ind omkring det engelske landshold, inden en slem skade holdt ham ude sidste sæson. Nu er den stærke englænder tilbage og har været en del af holdet de seneste par runder. Kan Rodriguez finde sin gamle form igen, kunne det godt blive en lang aften for Smalling, Blind og co.

Sagt om kampen:

”Vi går ind til kampene på den samme måde som altid, og det er ikke anderledes med Southampton. Alle rundt om truppen ønsker selvfølgelig at hjælpe spillerne med at vinde, men i sidste ende er det jo selvfølgelig spillerne, som skal udføre arbejdet. (…) Southampton har ikke fået den bedste start på sæsonen, men jeg mener ikke, at deres nuværende placering stemmer overens med deres reele styrke.” – Louis van Gaal.

Skribentens bud på kampens udfald:

Jeg tror desværre Manchester United får det svært, og jeg ser ikke mange grunde til, at vores ringe udebanestatistik bliver ændret i morgen, selvom St. Mary’s normalt er et fint sted for United. Jeg tror derfor, at kampen ender med remis – 1-1.

Vidste du, at:

 • Southampton har i alt tabt 22 gange til Manchester United i Premier League. Det er flere nederlag end mod nogen anden modstander.
 • Manchester United har ikke formået at holde buret rent i de seneste syv interne opgør.
 • Hver gang, at Koeman har mødt van Gaal, er det endt med en udebanesejr; de to opgør sidste sæson, samt i 06-07-sæsonen, hvor Koeman var i PSV Eindhoven og van Gaal i AZ Alkmaar.
 • Manchester United fordoblede deres antal mål scoret i sæsonen i Premier League, da de slog Liverpool med 3-1 sidste weekend.
 • Wayne Rooney kan med et mål i morgen rykke op ved siden af Denis Law som klubbens tredjemest scorende spiller med 171 mål. Han har dog ikke scoret i 10 ligakampe – hvilket matcher hans længste måltørke i karrieren.

Seneste fem kampe:

Southampton

 • West Brom 0 – 0 Southampton
 • Southampton 3 – 0 Norwich
 • FC Midtjylland 1 – 0 Southampton
 • Watford 0 – 0 Southampton
 • Southampton 1 – 1 – FC Midtjylland

Manchester United

 • PSV 2 – 1 Manchester United
 • Manchester United 3 – 1 Liverpool
 • Swansea 2 – 1 Manchester United
 • Club Brugge 0 – 4 Manchester United
 • Manchester United 0 – 0 Newcastle

TV:

Kampen vises på TV3 Sport 2.

Hvem spiller rivalerne imod?

 • Chelsea 2 – 0 Arsenal (færdigspillet)
 • Manchester City 1 – 2 West Ham (færdigspillet)
 • Tottenham – Crystal Palace (søndag kl. 14.30)
 • Liverpool – Norwich (søndag kl. 17.00)

 

Brug for tips og rådgivning til at se Manchester United live på stadion? Læs vores guide her 

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Tre spillere kan vikariere for Shaw

Næste artikel

Herrera vil score 12-15 mål

Relaterede artikler
Total
0
Share