Optakt: To usikre defensiver skaber grundlaget for potentiel målfest

Sidste uges dårlige resultater skal vendes onsdag, når Manchester United hjemme tager imod Chelsea i Premier League. Begge holds defensive udfordringer kan blive afgørende for kampen.

Chelsea kommer på besøg onsdag, hvor alt andet end en sejr må anses som en skuffelse. Efter weekendens nederlag mod Newcastle og uafgjort mod Galatasaray, skal Ten Haag og tropperne prøve at komme tilbage på vindersporet, hvor klubben havde fået 3 sejre i træk inden weekendens kamp mod Newcastle.

Begge hold har været meget svingende i denne sæson, hvor det blot er blevet til 8 sejre i 14 kampe for Manchester United, og Chelsea har 5 sejre i 14 kampe.

Derfor anser jeg også denne kamp som en test for Manchester United. Kan Ten Haag sætte sine spillere op til denne kamp, og kan vi forsætte noget af det gode spil vi så mod Everton? Eller vil vi se et United hold uden identitet i spillet?

Chelsea kommer til Old Trafford med en sejr i seneste opgør mod Brighton. Manchester United kommer ind til kampen med et nederlag mod Newcastle i weekenden, hvor der var tydeligt klasseforskel på de to mandskaber.

Begge hold kæmper i midten af tabellen, hvor en sejr over Chelsea vil give Manchester United muligheden for at kravle op på en 6. plads – samme antal point som Tottenham der spiller torsdag hjemme mod West Ham. Et nederlag vil derimod sende United længere væk fra top 4, som vil være med til at forstærke kritikken af Ten Haag og klubben.

Min forventning er, at begge hold får massere af chancer i denne kamp. Chelseas defensiv har ikke set prangende ud på det seneste, hvor de har lukket 13 mål i de seneste fem kampe. Til sammenligning har Manchester United lukket 8 mål ind de seneste fem kampe.

Derfor burde Manchester United, selv med en uskarp offensiv, have muligheden for at komme på måltavlen mere end én gang i kampen. United skal dog passe på i den anden ende, hvor Chelsea har vist målformen ved at score 14 mål i de seneste 5 kampe.

Manchester Uniteds forsvar har, med Maguire i spidsen, set udemærket ud hvorimod en usikker André Onana flere gange i denne sæson har været dyr. Derfor er det også afgørende for resultatet, at Onana står en god kamp og får fjernet personlige fejl i sit spil.

I det offensive spil kæmper Manchester United stadig med at finde rytmen. Rashford og Martial spillede nærmest en usynlig kamp mod Newcastle, og Højlund har ikke fået åbnet målkontoen i Premier League endnu. Håbet er at en usikker Chelsea defensiv kan ændre på disse ting.

Kampen mod Chelsea giver gode forudsætninger for Uniteds offensive profiler, så spørgsmålet er blot om de griber chancen.

Dato, tid og sted

Kampen spilles onsdag den 6. december, klokken 21:15 på Old Trafford.

Dommer

Chris Kavanagh

Skader og karantæner

Manchester United:

 • Mason Mount (Skinneben/hælskade – tvivlsom om han bliver klar)
 • Lisandro Martinez (Ankel/fodskade)
 • Christian Eriksen (Knæskade)
 • Jonny Evans (Lårskade)
 • Carlos Casemiro (Lårskade)
 • Amad Diallo Traore (Knæskade)
 • Tyrell Malacia (Knæskade)
 • Jadon Sancho (Ikke tilgængelig)

Chelsea:

 • Wesley Fofana (Knæskade)
 • Romeo Lavia (Ankel/fodskade)
 • Conor Gallagher (Karantæne)
 • Ben Chilwell (Lårskade)
 • Malo Gusto (Seneskade – tvivlsom om han bliver klar)
 • Christopher Nkunku (Knæskade – tvivlsom om han bliver klar)
 • Trevoh Chalobah (Lårskade)
 • Carney Chukwuemeka (Knæskade)

Mulige startopstillinger

Onana

Wan-Bissaka – Maguire – Shaw – Reguilon

Amrabat – Mainoo

Antony – Fernandes – Garnacho

Højlund

_____________________

Jackson

Mudryk – Palmer – Sterling

 Caicedo – Enzo

Colwill – Silva – Badiashile – James

Sanchez

Hold øje med

Chelsea hentede i sommers Cole Palmer fra Manchester City. Den unge englænder skaber meget og er meget bevægelig på banen, hvilket kan blive et problem for Manchester Uniteds defensive midtbane og forsvar. Palmer har scoret seks mål og lavet fire assists i denne sæson.

Gernacho har på det seneste vist, at han bestemt er en målfarlig kant når han får regelmæssig spilletid. De flotte mål mod Everton og Galatasaray forsætter forhåbentligt mod Chelsea onsdag aften.

Skribentens bud på kampens resultat

To hold der til tider kan se skrøbelige ud i defensiven? Der er lagt op til en kamp med massere af chancer og mål. Jeg tror ikke nogle af holdene er dygtige nok til at kontrollere kampen, så derfor forstiller jeg mig en kamp der kan bølge frem og tilbage. Mit bud er 3-2 til Manchester United, hvor vi forhåbentligt ser Højlund komme på måltavlen.

Seneste fem indbyrdes opgør

Manchester United – Chelsea

4-1

Chelsea – Manchester United

1-1

Manchester United – Chelsea

1-1

Chelsea – Manchester United

1-1

Chelsea – Manchester United

0-0

Form

Manchester United

T-V-V-V-T

Chelsea

V-T-U-V-T

Hvor kan man se kampen?

Kampen kan ses på See, Viaplay og V Sport Ultra (Swe). Der er optakt på See fra 20:00.

4 kommentarer
 1. Det er en god pointe, at ingen af holdene formentligt kan evne at kontrollere kampen. Det kan blive en rigtig gang indianerbold, hvor bolden bare flyver fra højre til venstre. Måske det kan blive til vores fordel, med en masse huller at løbe i…

 2. Tja to hold der har underpræsteret indtil videre i sæsonen, dog formoder jeg at Chelsea fik et stort boost efter sejren over Brighton i weekenden, trods en mand i undertal vinder de mod en stærk modstander.

  Vi kommer ikke med noget selvtillid, tværtom med alle de rygter om spillere i omklædningsrummet der åbenbart er på kanten af oprør mod ETH….

  Hvis historierne er rigtige så forstår jeg godt spillerne, der har været for mange “fejlindkøb” set udfra hvad de indkøbte spillere har leveret…..men det fritager dem sgu ikke for at vise mere vilje og kæmpe røven ud af bukserne…det forventer os fans hver eneste gang de trækker den røde trøje med det berømte logo over hovedet…altid

  Desværre går denne kritik også på Højlund med rette, han skal igang med at lave mål nu ellers ender hans karriere på OT hurtigere end han selv og vi andre håber på….jeg krydser alt hvad jeg kan krydse for at han kommer igang mod Chelsea imorgen…

  Jeg er bekymret og forventer faktisk ikke point imorgen, jeg ville sælge kampen på stedet for en uafgjort.

  Kom så for fanden, vis nu hvad i er lavet af og hvorfor i spiller i United.

 3. Ang. Højlund, så er det ikke for at forsvare ham. En angriber skal jo lave mål, men han kæmper sgu, og viser gejst og vilje. Læste lige Paul Parker udtale sig, positivt, om Højlund, og “at det er svært at score mål, når man er omgivet af rådne æbler” . Godt sagt.!
  Når ikke ens medspillere ikke sætter én i scene til mål, men er egocentrerede, ja så ville Messi, Haaland eller de andre heller ikke score. Desuden, har han jo været super giftig i CL, det er jo mere end man kan sige om ex Rashford..

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

MEN: Matic afslører manglende professionalisme blandt United-spillere

Næste artikel

Ten Hag: Man kan ikke spille så god fodbold, hvis der ikke er noget sammenhold

ANNONCE