Optakt: United-City

I morgen eftermiddag dansk tid tager Manchester United mod rivalerne fra City i en træningskamp i Beijing.

Det er sjældent set, at de to Manchester-hold tørner sammen i en træningskamp forud for Premier League-sæsonen, men det er altså tilfældet i morgen, hvor holdene krydser klinger i Kina. Mest af alt er det nok for at udbrede sporten i det kinesiske, hvor der i øjeblikket bliver investeret voldsomt i fodbold.

Uanset hvad er det et opgør, der altid er interessant at følge. Men i år er der kommet ekstra krydderier i gryden. Mourinho og Guardiola er havnet i Manchester. Den gamle strid fra dagene i Spanien, kan nu få sin fortsættelse.

Da de to succes-trænere stod overfor hinanden i for henholdsvis Real Madrid og FC Barcelona, gik det sjældent stille for sig. Man husker nok tydeligst kampen i den spanske Super Cup, hvor Mourinho stak en finger i øjet på Guardiolas assistent, den nu afdøde Tito Vilanova.

For Manchester United er det sommerens tredje kamp efter de i sidste uge besejrede Wigan og tabe klart til tyske Borussia Dortmund. Mourinho har dog flere gange gjort det klart, at det på nuværende tidspunkt handler mest om at få spillernes form bygget rigtigt op.

José Mourinho har da også brugt sommerens to første kampe på at få så mange spillere som muligt i aktion, hvilket nok også bliver billedet i morgen. Man kan dog forvente, at de første 11, er de spillere, som Mourinho har størst tillid til frem mod sæsonens start.

Mest snak er der i øjeblikket om spillere, som Mourinho ikke kan have med i opgøret. Zlatan Ibrahimovic er stadig på ferie, og forventes først at slutte sig til holdet, når de vender tilbage til England på onsdag.

Samtidig er der snak om en tilsyneladende utilfreds Anthony Martial, efter at netop Ibrahimovic har overtaget den unge franskmands nummer 9. Franskmanden har istedet fået Ryan Giggs’ legendariske nummer 11, efter unge Januzaj har forsøgt sig med trøjenummeret.

Manchester City har indtil videre spillet en kamp denne sommer. Det var sidste uges kamp mod Bayern München, hvor det blev til et 1-0 nederlag. 

På transfermarkedet har klubben indtil videre forstæket sig med Ilkay Gündogan og spanske Nolito. Der går kraftige rygter om, at John Stones er på Guardiolas radar. Endnu er der dog ikke sket noget i den sag.

Dato og tid:

Kampen spilles mandag den 24. juli klokken 13:30.

Mulig startopstilling:

Manchester United

De Gea

Fosu-Mensah – Bailly – Blind – Shaw

Carrick – Pereira

Lingard – Mkhitaryan – Memphis

Rashford

Sagt om kampen:

“Vi kommer til at spille en og rolig kamp og så ellers tage hjem at fortsætte vores forberedelser. Det bedste resultat, vi kan få ud af kampen, er at undgå skader. Det er det, vi går efter,” José Mourinho om kampen.

Skribentens bud på kampens udfald:

Det bliver en kamp som mange venskabskampe. Første halvleg vil blive spillet i et nogenlunde tempo, indtil udskiftninger i pausen vil ødelægge rytmen. Ingen af de to hold er særlig langt i forberedserne, så jeg tror på et kryds. 1-1,

TV:

Kampen vises på 6eren.

Bestil den nye Manchester United-trøje her

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho: Jeg skal respektere klubbens legender

Næste artikel

United-City aflyst

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share