Optakt: United gæster Wolverhampton i FA-cuppen

Så er det blevet tid til FA-cup-fodbold igen. Manchester United skal i morgen en tur på Molineux Stadium for at dyste mod Wolverhampton Wanderers om at spille sig videre i Englands mest prestigefyldte cupturnering. Denne artikel klæder dig på til kampen.

Det er efterhånden blevet til en del opgør mellem United og Wolves i løbet af de seneste par sæsoner, siden ”The Wanderers” rykkede tilbage i den bedste engelske fodboldrække. I morgen venter endnu et opgør, når United på udebane skal forsøge at spille sig videre til FA-cuppens fjerde runde.

Der er tale om to svingende mandskaber, der begge ligger i sub-toppen i dette års Premier League. United er placeret på en aktuel femteplads med 31 point, mens Wolves har ét point mindre på syvendepladsen.

Dette vidner om, at vi i morgen kan se frem til en yderst tæt fodboldkamp. Dette har også været kendetegnet på det seneste, når de to mandskaber har krydset klinger.

Faktisk har Wolves været det mest dominerende mandskab de to hold imellem, siden klubben vendte tilbage til Premier League i 2018. Her er det blevet til to sejre i fire kampe til det orangeklædte Wolves-mandskab, der hører hjemme nær Birmingham, mens de to resternede opgør mellem Wolves og “De Røde Djævle” er endt uafgjort.

Wolves har leveret fine resultater i løbet af julen. Her er det blandt andet blevet til en sejr over Manchester City, mens holdet blev frarøvet et point i overtiden mod Liverpool som følge af en underkendt scoring efter VAR-gennemgang.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles lørdag den 4. december klokken 18.31 på Molineux Stadium. Det skæve tidspunkt skyldes, at FA har lavet en kampagne som skal sætte fokus på mænds lyst til at snakke om deres psykiske og fysiske problemer.

Skader/karantæner:

Uniteds skadesliste må fortsat give Ole Gunnar Solskjær hovedpine. Ude af morgendagens opgør er Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Scott McTominay, Paul Pogba, Marcos Rojo og Axel Tuanzebe. Derudover er Diogo Dalot stadig småskadet, men han kan eftersigende komme i spil til kampen.

Som om det ikke var nok, er både Anthony Martial og Jesse Lingard ifølge den engelske presse også tvivlsomme til opgøret, idet begge døjer med sygdom.

Det ser bedre ud for Wolves-manager, Nuno Espirito Santo, som kun har forsvarsspilleren Willy Boly og midtbanespilleren Morgan Gibbs-White på skadeslisten.

Dommer:

Paul Tierney bliver manden med fløjten. Han dømte senest United, da holdet slog Tottenham 2-1 tilbage i starten af december måned.

Mulige startopstillinger:

Romero
Young – Lindelöf – Maguire – Williams
Fred – Matic
James – Pereira – Rashford
Greenwood

Ruddy
Kilman – Coady – Saiss
Doherty – Neves – Moutinho – Jonny
Traoré – Jimenez – Jota

Hold øje med:

Adama Traoré er ved at få sit helt store gennembrud i Premier League i denne sæson. Dette cementerede den bomstærke spanier i december måned, da han mod Manchester City næsten ene mand var med til at vende 0-2 til 3-2 i Wolves’ favør.

Offensivspilleren er med sin imponerende råstyrke og lynhurtige antrit en evig kilde til uro, og Uniteds venstreback kan se frem til en travl dag på kontoret.

Skribentens bud på kampens resultat:

Selvom vi ofte har de positive briller på, når vi skal tippe kampens resultat, tror jeg, at United-spillerne kommer til at få en særdeles svær aften på Molineux. Det skyldes ikke kun, at United er et svingende mandskab – men også at Wolves er et rigtig stabilt fodboldhold. Derudover gør Uniteds mange skader på midtbanen ikke jobbet nemmere for Solskjær og co.

Jeg håber, at mine ord bliver gjort til skamme, idet jeg bliver nødt til at tippe på en 2-1-sejr til hjemmeholdet.

Meget afhænger dog også af, hvordan de to hold stiller op. Vælger Nuno Santo at spare profiler såsom Traoré og Moutinho kan det blive til Uniteds fordel.

Vidste du, at…

  • Wolves var ved at gå hele vejen i FA-cuppen sidste sæson? Her tabte holdet i semifinalen i straffesparkskonkurrence til Watford.
  • Wolves blev stiftet i 1877, hvilket er et år før United?
  • United og Wolves mødte hinanden første gang i 1892? Dengang vandt United (som i øvrigt hed Newton Heath) 10-1.
  • Blot to måneder efter holdene første indbyrdes spillede de mod hinanden igen? Her vandt Wolves til alles overraskelse 2-0.

TV:

Kampen bliver vist på TV3+.

Hvem møder rivalerne?

Manchester City – Port Vale

Chelsea – Nottingham

Middlesbrough – Tottenham

Liverpool – Everton

Arsenal – Leeds

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

BBC: United forsøger at forstærke midtbanen

Næste artikel

Vred Solskjær langer ud efter van Persie

Relaterede artikler
Total
0
Share