OT.dk talentspejder: John McGinn

Profilmæssigt passer John McGinn glimrende ind i Manchester United, som i foråret i den grad savnede vilje og energi.

Manchester United bliver ved hvert transfervindue kædet sammen med alverdens spillere. Sommerens transfervindue er ikke anderledes. Ofte bruger sladderpressen disse perioder til at komme med spektakulære og store transfers til at kunne sælge aviser. Det er ikke et af disse emner, som vi ser nærmere på i OT.dk’s talentspejderrapport i denne omgang.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Den seneste uges tid er den Nordengelske klub blevet rygtet interesseret i John McGinn, som havde en flot sæson for Aston Villa. I manges øjne kan interessen virke overraskende, i og med at McGinn er et relativt ukendt navn. Seneste aktiviteter på transfermarkedet tyder dog på, at Manchester United har ændret sin tilgang til spillerkøb. Hvor der i de forgangne sæsoner har været fokuseret på at købe store etableret profiler ind til holdet, lader det til at holdningen har ændret sig. Indtil videre har træner Ole Gunnar Solskjær og co. købt unge uetableret spillere med britisk pas. Begge spillere er sultne og måske vigtigst af alt, besidder de en hårdtarbejdende indstilling. Det sidste har i særdeleshed manglet i truppen, hvilket var tydeligt at se i nedturen i foråret. Yderligere kan det tilføjes, af de begge kender ligaen og kulturen. Hvis disse ting er kriterier for Manchester Uniteds transferfokus, kunne det sagtens være noget om interessen for midtbaneslideren John McGinn. Samtidig har Ander Herreras’ præsentation i Paris Saint-Germain banet vej for et køb af en midtbanespiller.

Skadet med spyd som 20-årig

McGinn startede sin karriere for St. Mirrens ungdomsakademi. Han kom ind omkring førsteholdet som bare 17 år under preseason 2012-13. I løbet af sæsonen fik han faktisk 22 kampe i ligaen, hvilket også resulteret i en startsplads for St. Mirren i den skotske liga-cup-finale. En kamp de i øvrigt vandt med 3-2 over Hearts. Samme år forlængede han til 2015. På trods af en fin start i klubben, endte hans ophold som lidt af en farce. Skotten blev nemlig udsat for en yderst uheldig prak, da anføren Steven Thompson kom til at spidde ham. McGinn stjal bolden fra anføreren, som efterfølgende legede rundt med et træningsspyd henimod den dengang 20-årige spiller. ”Legen” blev dog hurtigt til alvor, da spyddet ved et uheld endte en centimeter inde i benet på McGinn. Ulykken endte med et halvt år på sidelinjen og et søgsmål mod hans skotske klub. Efter sæsonen og uheldet skiftede midtbanespilleren til Hibernian i 2015. Samme sæson formåede han og klubben at vinde den Skotske cup samt at rykke op til den bedste skotske række. Det var i øvrigt klubbens første trofæ i hele 114 år. Under hans ophold i klubben oplevede han at være en eftertragtet herre. Nottingham Forest fra Championship og Celtic forsøgte begge af hele tre omgange at hente spilleren. I sæsonen 2017-18 var McGinn nomineret til Årets Spiller kåret af spillerne.

Publikumsfavorit i Aston Villa

Hibernian kunne dog ikke holde på profilen, som skiftede op til 2018-19 sæsonen til Aston Villa. Klubben havde været nede i Championship i tre år, men med McGinn på holdet lykkes det at rykke op i Premier League. Gennem hele sæsonen havde McGinn en flot konstant form, hvilket også var medvirkende til, at han hurtigt blev en fan-favorit på Villa Park. Faktisk blev han bådet kåret til ”Årest spiller kåret af spillerne” og ”Supporternes Årest spiller”. Begge titler blev kåret i Aston Villa, og var et bevis på hans store popularitet i klubben. Efter de to flotte kåringer sluttede han sågar sæsonen af med at score det afgørende mål i Oprykningsfinalen i Championship. Foreløbigt har den nu 24-årige skotte opnået 15 kampe for Skotland. Han har dog altid været inde omkring ungdomslandsholdene, hvor han både har repræsenteret hjemlandet på U19 og U21-plan. Her var han i øvrigt anfører. Han fik sin officielle debut for A-landsholdet i en kamp mod Danmark, hvor han blev kåret til ”Man of the Match”.

Interesse fra flere klubber

John McGinn har med sin store arbejdsindsats og energi skabt interesser omkring sig. De seneste par sæsoner har flere store klubber været interesseret, og senest skulle Manchester United som sagt være interesseret. Hans statistikker fra hans sæson har også været imponerende. Med en succes-rate på 28,57 % i defensive dueller, har han dermed overgået samtlige United-midtbanespillere, hvad det angår. Udover disse fine tal, har han også scoret syv mål og otte assists. Et antal som kun er overgået af verdensstjernen Paul Pogba.

Hvis Manchester United skal købe ham fri, forventes det, at de må betale omkring 50 millioner pund. De vil i så fald få en spiller med et arbejdsiver ala Rafael da Silva og tekniske færdigheder på Ander Herreras’ niveau. 

Fakta om John McGinn:

Position: Central midtbanespiller/ Defensiv midtbanespiller/ Venstre midbanespiller.
Nationalitet: Skotland.
Alder: 24.
Kampe for nuværende klub: 45.
Mål for nuværende klub: 7.
Assist for nuværende klub: 10.
Tidligere klubber: St. Mirren, Hibernian.
Spillersammenligning: En blanding mellem Ander Herrera og Rafael da Silva.
Styrker: Energisk, lederskab, arbejdsindsats, målfarlighed, indlæg, hurtighed.
Svagheder: Størrelse.
Forventet indkøbspris: 40-60 millioner pund.
Sagt om ham; John McGinn, midtbanespiller fra Aston Villa:
”Han er en rigtig gentleman. Et stort talent og jeg tror han kommer til at tage Premier League med storm dette år. Et toptalent og fin fyr, som er opsat på at blive bedre og forbedre sig”. – John Terry.

Andre talentspejderrapporter:

Bruno Fernandes

Daniel James

Matthijs de Light

Joäo Felix

Aaron Wan-Bissaka

Youri Tielemans

Issa Diop

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv en del af OldTrafford.dk – Vi søger lige nu flere hænder på sitet

Klik her og læser om at blive en del af det frivillige crew bag hjemmesiden.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Skifte bekræftet: Nicky Butt ansætter tidligere United-spillere

Næste artikel

Pereira forlænger kontrakt

Relaterede artikler
Gå til siden

Richard Fay: United overvejer Dembele

Richard Fay fra Manchester Evening News skriver tirsdag, at Manchester United nu igen har rettet sigtekornet mod Moussa Dembele fra Lyon. Klubben skulle angiveligt være i kontakt med spillerens repræsentanter.
ANNONCE
Total
0
Share