Overblik: United har CL-skæbnen i egne hænder

Manchester United kan selv afgøre sin skæbne i Champions League, men skal bruge en smule hjælp, hvis de skal tage førstepladsen i gruppen. Se de forskellige scenarier her.

Da Cristiano Ronaldo bragte Juventus foran mod Manchester United onsdag aften, så det ud til, at der ventede nogle nervepirrende kampe i de to sidste runder af Champions League-gruppespillet. Det kan selvfølgelig stadig gå galt for United, men comebacket i Torino giver United langt bedre chancer for at gå videre.

Faktisk kan United allerede i næste runde sikre sig en plads i knockout-fasen af den fineste klubturnering i europæisk fodbold. Her kan du læse, hvad der skal til for, at United går videre. De resterende kampe i gruppespillet er:

5. runde:

Manchester United  – Young Boys

Juventus – Valencia

6. runde:

Young Boys – Juventus

Valencia – Manchester United

De mulige scenarier

United går videre som nummer to:

Lige nu er United på syv point, hvilket er to færre end Juventus på førstepladsen og to point flere end Valencia på tredjepladsen. For at United går videre som toer skal én af flere ting ske.

1) En sejr over Young Boys i næste runde vil betyde, at United kommer op på ti point, og hvis Valencia samtidigt ikke vinder over Juventus, er United sikret avancement. Skulle Valencia vinde i Torino, er uafgjort ude mod Valencia i sidste runde nok til at gå videre.

2) Hvis United spiller uafgjort mod Young Boys, kan de ikke gå videre i femte runde. Til gengæld kan United stadig gå videre til knockout-fasen med uafgjort mod Valencia i sidste runde, uanset om Valencia taber, spiller uafgjort eller vinder mod Juventus. 

3) Hvis United taber til Young Boys, bliver Valencias result mod Juventus afgørende. Hvis spanierne formår at vinde i Torino, skal United til Valencia og vinde kampen, hvis de skal videre i turneringen. Hvis Valencia taber eller spiller uafgjort mod Juventus, vil uafgjort være nok for United mod Valencia. 

United går videre som nummer et:

Med to point op til Juventus på førstepladsen er det stadig muligt at tage førstepladsen i gruppen. Fordi United er bedre indbyrdes mod Juventus på reglen om udebanemål, kræver det, at United henter to point på Juventus i de sidste to runder. Det kan ske på flere måder.

1) United slår både Young Boys og Valencia. Hvis United formår at vinde begge de resterende kampe, skal Juventus blot smide point i én af deres to resterende kampe, hvis United skal slutte øverst i gruppen.

2) United slår Young Boys og taber til Valencia, mens Juventus spiller uafgjort mod Valencia og taber til Young Boys. I den situation vil både United og Juventus ende på ti point med Valencia på ni point, hvilket vil være nok til førstepladsen.

3) Uafgjort mod både Young Boys og Valencia, mens Juventus taber til både Valencia og Young Boys i sidste runde. Det er nok et relativt usandsynligt scenarie, men det ville betyde, at United, Juventus og Valencia alle ender på ni point, men da United i givet fald vil være bedre end både Juventus og Valencia, vil de tage førstepladsen.

4) United taber til Young Boys og slår Valencia. I den situation skal Juventus kun hente et enkelt point i kampene mod Valencia og Young Boys.

 

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho om fejring: Husker du, hvad de sagde?

Næste artikel

OT.dk-anbefaler: Sandheden om Manchester Citys imperie

Relaterede artikler
Total
0
Share