Overblik: United-spillere i aktion for landsholdene

11 United-spillere har indtil videre været i aktion her i landsholdspausen. Oldtrafford.dk bringer her et overblik.

Torsdag

Oftest er det kendte spillere fra førsteholdet, der er af sted med A-landsholdene rundt omkring. Men i øjeblikket er der en undtagelse med James Scanlon, der i torsdags fik landsholdsdebut i Gibraltars 1-0 nederlag på hjemmebane mod Litauen.

Han spiller oftest med Manchester Uniteds U18-hold og er nok ikke et navn, som alle United-fans er bekendt med endnu. Torsdagens indskiftning efter 74 minutter er da også hans første kamp på seniorniveau.

Kampen blev spillet i UEFA Nations League og var den første af to kampe mellem de to nationer. Scanlon og Gibraltar har derfor stadig en chance for at gå videre. Det kræver dog en sejr på tirsdag i Litauen.

Torsdag startede Victor Lindelöf inde – oven i købet som anfører – i Jon Dahl Tomassons debut som landstræner for Sverige. Det gik dog ikke efter planen for svenskerne, der var bagud 3-0 ved halvlegen og endte med at tabe 5-2 til Portugal i en venskabskamp.

Bruno Fernandes var iøjnefaldende og scorede målet til 3-0, hvorefter han også lagde op til målet til 4-0. United-anføreren har nu præsteret 6 mål og 8 assists i løbet af sine seneste 9 landskampe.

Efter kampen er det meldt ud, at han bliver sparet i Portugals næste kamp sammen med Man Citys Bernardo Silva og Ruben Dias samt Wolverhamptons Toti Gomes og Nelson Semedo.

Til gengæld kan Diogo Dalot få spilletid på tirsdag i Slovenien. Han var ikke med i kampen mod svenskerne.

Fredag

Fredag tabte Tyrkiet 1-0 til Ungarn i en venskabskamp. Her var Altay Bayindir ikke med på grund af en skade.

Imens spillede Scott McTominay hele kampen i Skotlands venskabskamp mod Holland. Han fik dog et gult kort allerede efter 9 minutter og kunne efterfølgende se Holland score fire gange, heraf et af indskiftede Wout Weghorst.

Skotland tabte kampen 4-0 og fik altså ikke den bedst mulige EM-forberedelse.

Lidt senere stillede Sofyan Amrabat til start for Marokko i en venskabskamp mod Angola. Her spillede han 75 minutter i en 1-0 sejr, som blev afgjort af et selvmål af David Carmo.

Lørdag

I nat vandt Argentina 3-0 over El Salvador i Philadelphia. Den stod allerede 2-0 ved pausen, hvor Alejandro Garnacho blev skiftet ind i stedet for Nicolás González fra Fiorentina.

Lisandro Martínez var også taget af sted med landsholdet, men er siden rejst tilbage til Manchester i håb om at blive hurtigst muligt klar til at tørne ud for De Røde Djævle.

Lørdag aften stillede Christian Eriksen og Rasmus Højlund begge til start for Danmark i venskabskampen mod Schweiz. Det var dog en kamp, hvor de to forsvar havde godt styr på modstandernes angribere, så kampen sluttede 0-0.

Eriksen stod for Danmarks måske bedste mulighed med et fint frispark over muren. Schweizernes reservemålmand Yvon Mvogo kunne dog godt redde det ellers fine forsøg. 

Imens stillede Harry Maguire til start for England mod Brasilien. Han blev skiftet ud igen i det 67. minut ved stillingen 0-0.

Efter 75 minutters spil foretog Gareth Southgate en dobbeltudskiftning, hvor både Marcus Rashford og Kobbie Mainoo kom på banen. Sidstnævnte til sin debut for England.

Det var dog et andet kæmpetalent, Endrick, der afgjorde kampen til 1-0 efter 80 minutters spil. Hverken Casemiro eller Antony var med for det vindende hold.

På tirsdag er der igen mulighed for spilletid til flere United-spillere for deres respektive landshold. For Lindelöf og Sverige er det dog allerede mandag, de skal i aktion igen.  

Forrige artikel

Jagten på nummer 250: Charlie Mitten, nummer 7, 1938-1950

Næste artikel

Taktisk analyse: Hvorfor spillede Wan-Bissaka i venstre side imod Liverpool?

ANNONCE