Pearson: Har nydt tiden i Barnsley

Ben Pearson har lært en masse under udlånet til Barnsley i League One, og er klar til at tage næste skridt i karrieren.

I 2012/13-sæsonen blev Ben Pearson kåret til årets unge spiller i Manchester United, da han vandt den såkaldte Jimmy Murphy Young Player of the Year award i United. Siden har han gjort det stærkt på u21-holdet under Warren Joyce, og i foråret har haft så haft stor succes på udlån i Barnsley.

I starten af januar blev Pearson sendt på en måneds lejeophold hos Barnsley i League One. Det gik så godt at parterne forlængede med yderligere en måned, og kort efter blev aftalen forlænget til at gælde hele sæsonen. Og Pearson har nydt hvert sekund af det.

– Jeg elsker det. Jeg har spillet alle kampe, og ser frem nu. Det har været en fremragende erfaring. Det har været et stort skridt at spille seniorkampe der gælder noget, og det var noget jeg var nødt til at gøre nu i min karriere, efter en masse u21-kampe de seneste 18 måneder.

– Der er en stor fanbase her og klubben har underpræsteret i lang tid. Vi har arbejdet os op gennem rækken i løbet af foråret. Det er en ung gruppe spillere, der er kun et par stykker over 30, og alle har været enormt gode til at tage i mod mig, siger Pearson til MUTV.

Midtvejs i udlånet valgte Barnsley at skifte manager, da Danny Wilson i midten af februar blev fyret. I stedet kom Lee Johnson ind, og klubben har siden arbejdet sig op i nærheden af play-off pladserne. Managerskiftet betød heller ikke det store for Pearsons position i truppen.

– Det var lidt svært da Danny Wilson forlod klubben, da det jo var ham som hentede mig hertil. Jeg var lidt usikker på om jeg skulle tage tilbage eller blive her. Men den midlertidige manager ville have mig til at spille hver gang, og da Lee Johnson kom til gik det også fint. Han har vist mig tillid, og jeg ved at han også tidligere har forsøgt at hente mig til Oldham, lyder det fra Pearson.

20-årige Pearson, der også står noteret for en række landskampe på diverse ungdomslandshold for England, holder kontakten med de gamle kammerater på u21-holdet i United. Samtidig fortæller han, at han er usikker på hvad næste sæson bringer, men at han håber at få chancen i førsteholdstruppen i United.

– Jeg har set alle u21-kampene, og de gør det jo glimrende. Jeg snakker ofte med flere af dem, og holder kontakten mens jeg er på lån. Mit udlån har været en fantastisk erfaring og nu håber jeg så at kunne bygge på derfra.

– Om jeg er med i førsteholdstruppen må tiden vise, ellers må jeg ud på lån igen, forhåbentlig til en klub i the Championship. Derfor kunne det jo være godt hvis Barnsley rykkede op. Vi må se hvad der sker, jeg har ikke lagt mig fast på noget. Jeg vil bare nyde det at spille fodbold, siger Pearson til MUTV.

Forrige artikel

Cantona: United vinder næste sæson

Næste artikel

Blind: Vi skal ikke kigge efter Chelsea

ANNONCE