Pinlig indsats af United i Athen

United tæt på exit fra Champions League, efter skuffende nederlag til Olympiakos.

Av av av. United kiksede fælt i aftenens opgør i Athen, og skal for alvor finde storspillet frem i returkampen på Old Trafford, hvis der skal spilles mere Champions League i denne sæson.

Efter en lang vinterpause havde man virkelig set frem til igen at følge United kæmpe om pokalen med de store ører. Specielt fordi det er sidste chance for en titel i denne sæson, og fordi der bare er noget specielt over de der Champions League-nights.

Men skuffelsen var enorm, og man sad som United-fan tilbage med en følelse af afmagt. Spillet har ikke været godt i denne sæson, men i aftenens opgør var det direkte pinligt. Husk venligst på, at Olympiakos altså ikke er et frygtindgydende mandskab i europæisk sammenhæng.

Taktikken fra Uniteds side var fra første fløjt, at forsvare sig og satse på kontrastød og tilfældige standardsituationer. En taktik vi de seneste år ofte har set fra United på udebane i Europa. Men det hang bare ikke sammen i aften i den græske hovedstad.

Faktisk hang intet sammen for gæsterne, og det blev endnu engang tydeligt for alle og enhver, at United pt bare ikke har en struktur i spillet. Der mangler simpelthen en plan for hvad der skal ske med bolden. Alt for ofte blev den håbløst bare sparket frem mod Robin van Persie, der ene mand så kunne forsøge at vinde bolden.

Men der var også gange, endda rigtig mange gange, hvor United ikke engang kunne spille den ud af det spæde pres som grækerne lagde på bagkæden. Meget kritik har stakkels Tom Cleverley måtte høre på de seneste måneder, men i mine øjne gjorde han det ok i dag. Jeg er stensikker på, at han gjorde præcis det han havde fået besked på under taktikmødet. Så at gøre ham til syndebuk igen, det ville være for tamt.

Rio Ferdinand gjorde det fint i lørdags mod Crystal Palace, men i dag var han rystende ringe. Om det var for hårdt for 35-årige Ferdinand med to kampe i træk skal være usagt, men jeg har set adskillige old-boys spillere i Danmark spille bedre end Rio gjorde her til aften. Han burde måske tage en snak med Gary Neville, der trak stikket efter han i W.B.A. spillede en katastrofal kamp.

Chris Smalling leverede endnu engang en ringe indsats på højrebacken, og man må seriøst gøre sig sine overvejelser om han ikke burde være blevet på det Conference League-niveau han spillede på for få år siden.

Det er ikke fair kun at skyde på de to, men der er ikke plads og tid til at nævne stort set hele holdet. Kredit til Ashley Young, der i perioder trods alt prøvede, og Welbeck der kæmpede fint for det da han kom ind i anden halvleg. Ellers var det helt uanstændigt det United leverede i dag.

David Moyes og co på trænerbænken har formentlig været ganske godt tilfredse med den første halve time. United havde ikke nogle chancer, men virkede til at kunne holde Olympiakos væk fra de helt store chancer. Men det noget heldige mål inden pausen sendte hjemmeholdet på vej mod mere, de fik gejst og tro på tingene, mens United gik helt i baglås.

Hjemmeholdet scorede fortjent til 2-0 efter pausen, efter endnu et sløvt boldtab af United, hvorefter der slet ikke blev presset fra bagkæden, og Campbell kunne fint og umarkeret sparke bolden i nettet bag David de Gea.

At det blot blev 2-0 skal United være glade for. Det var først da uret passerede de 80 minutter, at der begyndte at komme bare en smule offensivt fra Uniteds side. Men alligevel sad man tilbage efter slutfløjtet og følte, at 3-0 havde været mere fair end 2-1.

En ting er det yderst skuffende resultat, noget der dog bør bekymre endnu mere er måden det skete på. Ingen vilje, ingen gejst, ingen løbevilje og pres fra Uniteds side. Hvor var indstillingen henne? Meget kan Moyes beskyldes for, men spillerne må også tage en stor del af ansvaret.

Men hvorfor blev den sidste indskiftning ikke brugt? 2-0 nede bør der vel ske noget, og en mand som Chicharito ligner ikke en der har tilliden fra Moyes. Desværre, for den lille mexicaner knne måske havde fået noget ud af det til sidst inde i feltet.

Der skal virkelig ske markante ændringer inden returopgøret i Manchester den 19.marts.

Forrige artikel

Phelan tvivler på Moyes' transferplaner

Næste artikel

Carrick bevarer håbet

ANNONCE