Premier League anklager Manchester City for regelbrud

Det er ikke første gang, at Manchester City anklages for brud på økonomiske regler. I 2020 anklagede det europæiske fodboldforbund UEFA klubben for at bryde reglerne.

Den engelske Premier League anklager Manchester City for at bryde en række økonomiske regler.

Det skriver ligaen på sin hjemmeside.

Anklagerne kommer efter en fire år lang efterforskning af de lyseblå. En efterforskning, hvor Premier League har fundet mere end 100 påståede brud begået i sæsonenerne mellem 2009/2010 til 2017/2018.

– I henhold til regel W.81.1 bekræfter Premier League, at den i dag har henvist en række påståede brud på Premier League-reglerne af Manchester City til en kommission i henhold til Premier League-regel W.3.4, lyder det i pressemeddelelsen fra ligaen.

Kommissionen, der skal undersøge de mulige regelbrud, er uafhængig af Premier League. Den uafhængige formand af Premier Leagues dommerpanel har nu til opgave at udpege medlemmerne af kommissionen.

Hvad det potentielt kan betyde for Manchester City, skriver Premier League ikke. Men ifølge den engelske avis The Times kan Manchester-klubben risikere sanktioner som fratagelse af point og i værste fald udelukkelse fra Premier League, hvis anklagerne bliver bevist.

Det er ikke første gang, at Manchester City anklages for at bryde økonomiske regler. I 2020 blev The Citizens idømt en toårig karantæne fra Champions League samt en bøde på cirka 225 millioner kroner af det europæiske fodboldforbund UEFA.

City appellerede sagen til den internationale sportsdomstol CAS, der senere samme år ophævede udelukkelsen fra Champions League og reducerede bøden til omkring 75 millioner kroner.

6 kommentarer
 1. Jeg tror de får en økonomisk straf men håber på en pointstraf til næste sæson hvor de starter med -15 point f.eks.

 2. Ja jeg både tror og håber de bliver straffet hårdt, men det skal selvfølgelig bevises 100%, så de ikke vil få nået ud af at appellerer dommen.
  100 forskellige anklager det er jo fuldstændig vanvittigt, håber ikke de slipper afsted med det igen, der skal i mine øjne statueres et eksempel, snyd skal på Ingen måde kunne betale sig, så vi er klart i den højeste ende i skalaen, som mistet point og Ingen Europæiske fodbold i minimum 3år..

 3. Denne gang skal hammeren falde hårdt og med konsekvens ellers er FFP ligegyldigt.

  Jeg mener at de købte sig ud af straffen fra UEFA, med trusler om sagsanlæg osv og CAS bøjede sig også helt utroligt og lod store dele af straffen bortfalde

  Nu taler vi om Premier League der er noget mere skarpe i kanten så mit håb er at City får frataget deres 5-6 Mesterskaber og tvangsnedrykkes fra næste Sæson.

  Jeg ved godt det nok er urealistisk men hvis der er snydt beviseligt over 100 gange siden 20210 så er der ikke andre sanktioner der er hårde nok.

  Nu må der statueres et eksempel en gang for alle og det er passende at den på alle måder middelmådige midter klub der i mange år har pyntet sig med “lånte” fjer er klubben der straffes hårdt og kontant.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

De Gea optimistisk trods savnet af Casemiro og Eriksen

Næste artikel

MEN: United vil sælge Martial til sommer

ANNONCE