Rashford i åbent brev: Stop børnesult eller fremmedgør en generation

Den 22-årige Manchester United-angriber er kommet med et opråb til de engelske politikere: – Hungersnød blandt de fattigste er en pandemi, som kommer til at strække sig over generationer, hvis vi ikke gør noget nu, skriver han blandt andet.

– Det her er England i år 2020, og det er et problem, som vi nødt til at fixe nu. Please – mens nationens øjne hviler på jer: lav en U-vending og gør det til en topprioritet at beskytte de svageste i samfundet. 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Sådan skriver Marcus Rashford blandt andet i et to sider-langt åbent brev til det engelske parlament, hvor han han beder dem om at forlænge ordningen med madkuponer til landets mest trængende børn og unge. 

Det nationale kuponsystem blev introduceret i marts for at hjælpe fattige familier, da coronapandemien lukkede skolerne ned. Det handler om måltider til 15 pund om ugen til 1,3 millioner børn i Storbritannien, som plejede at få gratis frokost i skolen. I starten af juni annoncerede politikerne, at madordningen ikke fortsætter i sommerferien. 

– Det her handler ikke om politik. Det handler om humanitet. Underordnet af politiske tilhørsforhold, kan vi så ikke alle blive enige om, at ingen børn bør gå sultne i seng? 

Rashford kommer selv fra bunden af samfundet 

Som barn var Rashford og hans familie selv afhængige af suppekøkkener, madkuponer og andet velgørenhed. Det fortæller han i brevet. 

– Min mor arbejdede fuldtid til minimumløn for at sikre, at vi fik mad på bordet. Men det var ikke nok. Systemet var ikke opbygget, så familier som min kunne klare den, ligegyldigt hvor hårdt min mor knoklede. 

Til jul hentede familien deres Christmas Dinner i det kommunale center i Northern Moor – et område i Wythenshawe i Manchester, hvor Rashford kommer fra. Da han var 11 år, sendte hans mor ham væk for at bo i digs – britisk slang for at bo hos en form for landlady, hvor måltiderne er inkluderet. 

– Det er først nu, jeg forstår, hvor meget min mor ofrede for mig, skriver United-spilleren i brevet. 

– Som sort mand fra en fattig familie i Wythenshawe i Manchester kunne jeg nemt have været endnu et tal i statistikkerne. Men på grund uselviskhed fra min mor, min familie, mine naboer og mine trænere, er de eneste statistikker, som jeg associeres med, mål, United-kampe og landskampe. Det ville ikke være fair overfor min familie og mit samfund, hvis jeg ikke brugte den platform til at spørge om hjælp. 

Har allerede samlet mad ind til tre millioner børn

I forvejen har Marcus Rashford allerede gjort meget. I løbet af coronapausen har han sammen med organisationen “Fair Share” samlet 20 millioner pund ind til mad til Englands fattigste børn. Konkret har det betyder, at han har været med til at finansiere måltider for tre millioner trængende børn. 

Lige nu skulle Rashford have spillet EM-slutrunde for The Three Lions. Og han bruger den anledning til at sætte perspektiv på tingene. 

– Wembley Stadium kunne fyldes mere end to gange med børn, som har måtte springe måltider over under corona lockdown.

– Mens deres mave rumler af sult, grubler jeg over, om de 200.000 børn nogensinde vil blive stolte nok over deres nation, til at de gider trække en England-trøje over hovedet og synge nationalhymnen fra tribunerne.

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Solskjær ser Henderson som kommende førstevalg

Næste artikel

Sheffield United-manager sikker på Henderson

ANNONCE