Rashford sænkede Arsenal

Manchester United tog den tredje sejr på under en uge denne eftermiddag.

Det har været en opløftende uge for Manchester United indtil videre. Først FA Cup-sejren mandag mod Shrewsbury og senest torsdag den flotte 5-1 opvisning mod FC Midtjylland. Pligtsejre, om man vil, men alligevel har de givet hele truppen et stort løft selvtillidsmæssigt.

Den selvtillid var der bestemt brug for inden søndagens vigtige opgør, hvor modstanderen må siges at være af en hel anden kaliber. Arsenal har haft en glimrende sæson indtil videre, hvor de har været med helt oppe i toppen hele vejen igennem. I sidste uge slog de Leicester på Emirates, mens de i tirsdags måtte se sig slået 2-0 mod Barcelona samme sted.

Arsenal måtte siges at være favoritter mod et meget amputeret United-mandskab inden dagens kamp. De vandt det modsatte opgør med 3-0, hvor United blev kørt fuldstændig ned under græstæppet i store perioder af kampen, men også i sæsonens andre kampe har de set ud til at have fundet den stabilitet, der skal til, for at være en seriøs bejler til Premier League-titlen.

Manchester United fik den første store chance efter 13 minutters spil med et frispark lige uden for feltet, Cech var dog på plads ved Memphis’ skud. Muligheden opstod efter fine takter fra unge Marcus Rashford, som igen var på holdkortet i Martial og Rooneys fravær.

Efter 28 minutters spil eksploderede Old Trafford i ekstase, da Rashford dukkede op i feltet og hamrede en løs bold i kassen. Varela slog indlægget og Arsenal-forsvaret så ud til at være helt ude og positionerne, da det unge stjerneskud slog til.

Der skulle blot gå tre minutter, og så skete det utroligt nok igen. Lingard slog en perfekt bold ind i feltet og Rashford var igen på plads i feltet, hvor han ekstremt overbevisende headede bolden uimodståeligt ind bag en prisgivet Petr Cech i Arsenal-målet. Fantastisk spil af Rashford, som kun havde spillet to kampe på U-21 holdet, før han blev kastet ind på førsteholdet. 2-0 til Manchester United, og et rigtigt godt udgangspunkt inden den resterende time.

Efter 39 minutter kom reduceringen så til Arsenal, da en gammel kending slog til på et hovedstød. Danny Welbeck satte hovedet på et Özil frispark, og så var spændingen pludselig genetableret i opgøret. Tilskuerne på Old Trafford havde indtil videre været vidne til en yderst underholdende kamp, og det skulle blive lige så seværdigt i resten af kampen. Arsenal pressede voldsomt på for en udlignende scoring, men United kunne gå til pause foran 2-1.

Arsenal kom langt bedre ud til anden halvleg, hvor de fra start tog initiativet med bolden. Det så farligt ud at overlade så meget initiativ til London-holdet. Efter 55 minutter måtte Rojo igen udgå med en skade, og det gav debut til endnu et ungt talt, Timothy Fosu-Mensah.

Stik i mod spillet i anden halvleg, slog United pludselig til igen. Ander Herrera satte sidste sidste fod på en fremragende aflevering fra Rashford. Skuddet ramte en Arsenal-forsvarer på vej mod målet, og det snød Cech fuldstændig. 3-1 og 25 minutter igen på uret, gav på dette tidspunkt en lidt mere rolig fornemmelse i maven.

Arsenal var dog desværre ikke færdige endnu, og efter 69 minutter dukkede Özil op og reducerede endnu en gang. Bolden blev sparket ned i jorden og snød De Gea, der ellers havde reddet bolden flot i første omgang. Igen var alt åbent i kampen.

Efter godt 80 minutter blev Rashford udskiftet til fordel for Adnan Januzaj. Den unge angriber havde haft lidt problemer med at spurte igennem, og alle krydsede fingre for, at det ikke var noget alvorligt for Louis van Gaals nye guldfugl.

Arsenal pressede på for en udligning i den sidste periode af kampen, hvor United dog flere gange flot holdte fast i bolden. Det hele endte med, at Manchester United redede stormen af og tog tre vigtige point i endnu et Marcus Rashford show.