Resumé: WE ARE THE CHAMPIONS!

Manchester City var de eneste der stod i vejen for et FA-Cup trofæ lørdag eftermiddag. Det skulle vise sig at være en opgaven, som Erik Ten Hag og resten af truppen godt kunne løse.

Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Manchester United har haft en forfærdelig sæson på mange punkter. Men lørdag eftermiddag kunne Erik Ten Hag og tropperne dog pynte lidt på sæsonen, da lillebror fra Manchester City skulle besejres i FA-Cup finalen.

Første halvleg

Det startede hektisk da efter et minut hvor Haaland gik ned i feltet. Efter et VAR-tjek blev det dog bekræftet at der ikke var straffespark.

I kampens første 15 minutter sker der ikke meget. United står klogt langt tilbage og City kan ikke finde hullerne til store chancer.

Efter 20 minutter viser City lidt usikkerheder i forsvaret, hvor et godt United pres næsten giver gevinst. Bruno mangler dog lige en meter for at komme først på bolden. Hvis det var lykkedes portugiseren, så var der med stor sandsynlighed være blevet dømt straffe – godt pres af United.

Miraklet skulle dog komme – efter 30 minutter sparkes en bold i dybden til Gernacho. Han kommer ikke først på bolden, men til gengæld header City forsvarsspilleren bolden over sin egen målmand, og efterfølgende har Gernacho et frit mål han sparker bolden ind i. 0-1 til Manchester United!

Efter 37 minutter kommer der en ny bold i dybden som Gernacho igen modtager – denne gang sparker han bolden på tværs til Rashford der sparker bolden i mål. Desværre for United bliver der dømt offside på Gernacho – igen et advarselstegn til City.

Der skulle dog ikke gå længe, før Manchester United igen viste at de var klar til finale. Efter 39 minutter kommer der en lang aflevering fra Rashford til Gernacho – han spiller den ind til Bruno der laver en fantastisk aflevering til Mainoo – 0-2 til Manchester United! Fantastisk mål.

Meget mere sker der ikke i første halvleg, hvor Manchester United har spillet en meget klog kamp og været farligst. Flot føring på 0-2 til halvleg.

Anden halvleg

Manchester City kommer bedre ud til anden halvleg. Efter 54. minutter rammer Haaland overlæggeren og de forsætter deres pres for at finde en reducering. Manchester United forsætter med at stå dybt og det virker på dette tidspunkt til at blive en lang anden halvleg.

Det skulle igen være Manchester City der blev farlige – efter 64. minutter finder Foden Alvarez, men angriberen sparker bolden forbi højre stolpe.

Der skete ikke meget i længere tid, men der skulle opstå ny spænding. Efter 87. minutter har Doku et skud ude fra feltet, men Onana kommer for langsomt ned til skuddet og formår ikke at redde bolden. 1-2 i finalen og kampen er igen åbnet op.

Manchester City presser på til sidst, men det bliver aldrig rigtigt farligt. Efter 97. minutter fløjter dommeren af, og dermed vinder Manchester United FA-Cup’en!

9 kommentarer
 1. Wow den havde jeg sgu ikke set komme….🫣🥳

  Sidder totalt grædefærdig i en tilstand af lykkerus ud over det sædvanlige sammen med min sønnesøn på 7 år der smiler over hele femøren fordi farfar sidder og småtuder..😂😂

  Tusind tak til drengene og EtH for at slutte sæsonen af på denne facon, Pokal og Europa League i et hug…smukt.

  Jeg går sommeren i møde som en alligevel stolt United fan trods den historisk elendige sæson, takket være denne præstation, tak for kampen.

  GGMU – Always and Forever.🖤🤎🖤🤎

  1. Hov hov, var du ikke gået på pension… 😉😁.

   Utroligt tilfredsstillende at afslutte en ellers forfærdelig sæson på denne fremragende måde. Godt gået af drengene 👍🏼. United forstår virkelig at trække fans’ene igennem det fulde følelsesregister og i skrivende stund er jeg på underlig vis faktisk mere lettet end glad (til trods for at glæden er enorm 😁).

   For små 50 år siden, da jeg begyndte at interessere mig for fodbold – og sidenhen United – var det at vinde FA Cup’en stort (som OverHolluf også skriver…) – faktisk næsten – kun næsten – lige så stort som at blive mester 😉. Jeg finder det trist, at moderne fodbold er så pengefikseret, at det nu er bedre at kvalificere sig til CL end at vinde et historisk vigtigt trofæ 😒. I min (naive) verden har United kun været overgået af de blå denne sæson – Arsenal har intet at vise ovenpå en flot sæson og Klopp fik kun en liga pokal i hans store afskedsæson… 😁😁😁.

   Ha’ en helt forrygende sommer 😁.

   HHWATBB

   1. Nicholaj

    Jo jo bevares ..😉

    Meen et lille “comeback” er vel på sin plads ovenpå et så stort “comeback” ovenpå en mildest talt elendig sæson af gutterne….😂👍

    Men forøvrigt enig i at FA Cuppen er og i min optik altid vil være et af de trofæer enhver fodbold knægt eller pige bør drømme om at vinde, og nu er både Damene og Herrene FA Cup vindere…fantastisk.🥳

    EtH vidste sig idag som den manager jeg drømte om da han ankom for 2 år siden….taktisk snu, sat holdet helt rigtigt op og fik fortjent sin triumf, fremragende arbejde.

    Det hjalp så også at City var under niveau i første halvleg især, men det kan vel også tilskrives Uniteds præstation langt hen af vejen selvfølgelig.

    Ps: hvad betyder de bogstaver du afslutter med…😉

    1. Min “all time favourite”:

     Hallo Hallo We Are The Busby Boys 😁

     PS! Godt at du er tilbage. Det viser bare, at du slet ikke kan lade være…😉

     1. Okay sådan💪😎👍

      Må sgu ærligt indrømme at jeg savner allerede at “ventilere” herinde 😂😅

 2. Never miss faith in your hope 😉
  Uanset om det handlede om Man C tømmermænd, eller at United bare ville det her meget mere, så var det bestemt en jætte-indsats, og selv Amrabat leverede på et helt andet niveau end han har gjort tidligere.
  Inderst inde havde jeg en følelse af, at vinder vi ikke, så er en sæson, hvor vi bare kunne koncentrere os om det hjemlige helt fint – men en FA cup pokal er jo noget at det mest prestigefyldte man kan opnå i England. (der er trods alt kun 44 klubber som har vundet den, siden 1871-72)
  Tårerne trillede ikke her, men konen undrede sig dog over de mange råb, der kom fra kælderen 😀

  1. OH

   🤣👍

   Min kone skred ud i haven og lavede lidt “havearbejde”…egentligt meget passende når nu “mænderne” så fodbold i fjerneren…🫣😉

 3. Warming – netop!!! – en pokal er en pokal!
  Kun 4 hold kan komme i CL, og 6 hold kæmper vel om de 3, da City, så længe Pep er der, nupper den ene.
  ;Arsenal, Chelsea, Liverpool, Tottenham, MU og Newcastle (med deres nye projekt) vil jo alle sammen misse top 4 i løbet af en given tid.
  Skulle der så komme en bobler som ex Aston Villa, og nuppe den ene plads, ja så er der pludselig kun 2 af de 6 hold, som kommer med i CL – hårde odds, og netop derfor, at succes i Europa league faktisk burde værdisættes højere, ligesom en hjemlig pokal burde!

 4. Som min matematiklærer sagde ved afslutningen af et bevis: “Det ses trivielt, at …” når man har sine bedste spillere kampklar, kan holdet præstere. Hvor mange – eller få – minutter har Varane og Martinez spillet sammen i denne sæson? Og til sammenligning: Hvor mange minutter har Saliba og Gabriel spillet sammen i Arsenals midterforsvar? – Det er ikke rocket science, men fodbold i en nøddeskal.
  Og City har god grund til at ærgre sig. Selv med Michael Oliver i VAR-vognen fik man ikke de sædvanlige straffespark.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Garnacho: »Ingen troede på os, men vi er et hold og vi står sammen«

Næste artikel

Ten Hag: »Hvis de ikke vil have mig, tager jeg et andet sted hen og vinder trofæer«

ANNONCE