Rygte: Ronaldo vil væk fra Real Madrid

Cristiano Ronaldo skulle angiveligt være utilfreds i Real Madrid, og ønsker at forlade Spanien i løbet af sommerens transfervindue.

Nogle ting er bare faste årlige begivenheder. Julen falder i december, skandaler i SKAT, Amen i kirken, Liverpool er langt fra mesterskabet og de årlige sommerrygter om Cristiano Ronaldo som kan være på vej hjem til Manchester United.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Det har været en fast begivenhed stort set hver sommer, siden den nu 32-årige portugiser i 2009 forlod United til fordel for den spanske kongeklub. Men mens det måske de andre år mest har været en drøm hos Ed Woodward og co i United, som de fantasifulde journalister rundt om i verden har skrevet på, så virker det til at der er lidt mere kød på historierne i år.

De fleste medier i Portugal, Spanien og England har de seneste dage skrevet om Ronaldo og hans ønske om at forlade Real Madrid i løbet af sommeren. Ronaldo skulle have udtalt, at “det er en beslutning, der ikke kan ændres”.

Men hvad er op og ned i denne sag? Vi ser lidt nærmere på nogle af teorierne herunder.

Skattesagen?
Det er ikke mange dage siden Cristiano Ronaldo blev tiltalt for skattesnyd i Spanien. Ronaldo beskyldes for at have snydt for omkring 110 millioner kroner i perioden 2011 – 2014. Angiveligt skulle den portugisiske stjerne være skuffet og sur over manglende opbakning fra Real Madrid i sagen.

Mens Barcelona har bakket markant op om deres stjerne Lionel Messi i dennes skattesag mod myndighedern i Spanien, skulle Ronaldo være frustreret over de nykårede Champions League-vinderes manglende støtte til ham i skattesagen.

Ny kontrakt?
Ronaldo forlængede sin kontrakt med Real Madrid for blot syv måneder siden. Den nye aftale skulle indbringe ham 400.000 pund om ugen og løber helt frem til 2021. Så det kan næppe være fordi den skal forlænges. Og hvor meget mere kan han presse citronen når vi snakker ugeløn?

Ronaldo har tidligere være “utilfreds” i den spanske hovedstad, men en ny lækker kontrakt har altid fået ham på andre tanker. Kan lidt ekstra euro i lønningsposen ændre på Ronaldos ellers “urokkelige farvel til Real”?

Væk fra Real?
Vil Ronaldo vitterligt væk fra Real Madrid, og hvor er det så sandsynligt han ender henne? Frikøbsklausulen i Ronaldos kontrakt lyder på svimlende 1 millard euro, men Real skulle i følge dagens rygter være klar til at acceptere bud på mellem 130 og 150 millioner euro for den firedobbelte ballon d’or vinder.

Hvilke klubber vil være i stand til at betale dette vanvittige transferbeløb for en som fylder 33 i februar og som samtidig kræver en halv million euro i ugeløn? Det er ikke mange klubber, som kan matche dette.

Kina eller USA virker ikke som sandsynlige destinationer for måltyven, der tidligere har udtalt at han kan spille på topplan til han er 41 år. Så mon ikke han venter med et yderst indbringede skifte til Asien eller USA i nogle år endnu.

Paris SG har tidligere været ude efter Ronaldo, og vil uden tvivl være en favorit i kampen om hans underskrift såfremt han forlader Real. Penge er ikke noget problem for den franske storklub, som bakkes op af ejerne fra Qatar. Men vil Ronaldo til Ligue 1, er det godt nok til hans ego at slå sine folder i den franske liga?

En hjemkomst til United. Hvor ville det være smukt, og langt de fleste vil gå i ekstase hvis Ronaldo atter kan trække i den røde trøje med 7-tallet på ryggen. Netop 7’eren er ledig, efter Memphis Depay i vinters røg til Lyon. Viva Ronaldo vil uden tvivl blive sunget i et hidtil uhørt lydniveau såfremt Ronaldo er med i premieren mod West Ham til august.

Status
Puha, det er svært at vide hvad der er op og ned i denne sag. Der er næsten flere spørgsmål end vi kan nævne her, og det er svært at lure hvad der er op og ned i denne transferbombe der kom i går.

Jorge Mendes spiller nok en helt central rolle i Ronaldos fremtid. Den kendte agent har netop mistet Radamel Falcao som klient, efter Falcao opsagde samarbejdet grundet lignende skatteproblemer som han gav Mendes skylden for.

Så Mendes vil uden tvivl ikke miste sin juvel i klientellet. Mendes er også agent for Mourinho, og vil næppe lokke Mourinho i en vanvittig jagt på Ronaldo, blot for at få Real til at betale Ronaldos skattegæld eller smide flere penge i lønningsposen.

Men vil Ronaldo så hjem til United, og er der værdi i aftalen for Woodward og co? Vi skal ikke her gøre os kloge på økonomien, men rent sportsligt kan man jo ikke sige nej til Ronaldo, der vil være garant for succes og titler.

Pt er Ronaldo med det portugisiske landshold i Rusland til Confederations Cup. Så det ventes ikke der kommer en løsning på situationen før dette er afsluttet. Indtil da, forbered jer på utallige rygter om en af verdens absolut bedste spiller, som måske kan være på vej hjem til Old Trafford.

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Forrige artikel

United må op med £50 millioner hvis de vil have Eric Dier

Næste artikel

Januzaj jagtes af flere klubber

ANNONCE