Scholes frygter Citys nye akademi

I denne uge åbnede Manchester Citys nye træningsanlæg i Manchester, og Paul Scholes frygter at City overhaler United indenfor talentudviklingen.

Tidligere på ugen åbnede Manchester City et nyt træningsanlæg i Manchester. 200 millioner pund er brugt, på at lave et af verdens største, bedste og mest avancerede træningsanlæg. Noget der gerne skulle udvikle unge spillere til førsteholdet.

Og Citys store satsning er noget United bør være opmærksomme på mener Paul Scholes, der frygter at City er ved at overhale United indenfor talentudviklingen. Der er sket meget siden Scholes selv var ungdomsspiller i Manchester.

– 30 år er gået og billedet i Manchester er meget anderledes i dag. Som United-fan bekymrer det mig. Set fra et neutralt perspektiv, må man sige at Citys nye akademi er imponerende, men deres entre på ungdomsscenen startede før dette nye akademi.

– Det er ingen hemmelighed blandt folk jeg snakker med, at City har taget store skridt i den rigtige retning indenfor udviklingen af unge spillere, og flere tidligere og nuværende United-spillere har eller har haft spillere på klubbens akademi. Det er svært at forstå for United-fans, men som forældre putter man udvikling før loyalitet, siger Scholes.

City er førende i Manchester

United er med ti titler i FA Youth Cuppen, den meget prestigefulde pokalturnering for u18-hold i England, den mest vindende klub i engelsk fodbold i denne turnering. City har blot vundet turneringen to gange. Normalt siger man, at vinder man Youth Cuppen, bør der komme et par spillere fra den årgang igennem til førsteholdet.

Men i følge Paul Scholes, er det nu City der har førertrøjen på i Manchester indenfor talentudviklingen, og de løber med de største talenter.

– Følelsen i Manchester er, at City har det bedste ungdomsprogram og at City får de bedste spillere i lokalmiljøet. Jeg ved ikke præcist hvordan dette er sket, men man skal ikke afvise at kontraktens størrelse når man fylder 17 år er uden betydning, siger Scholes.

Samtidig er det City, der er den vindende klub i de fleste ungdomsrækker. Normalt oplyser klubberne ikke om resultater under u18-niveau, men City er oftest vinderne.

– Det er en sød ide, at sige til ungerne “gå ud og nyd det, resultatet  er ikke vigtigt”. Jeg er uenig, og som professionel opdager du altså hurtigt at det gør det altså. Efter hvad jeg hører, så er City vindende i de fleste ungdomsrækker. United er de sidste par år slået ud af FA Youth Cuppen af hold som Burnley og Huddersfield, hvilket måske bør bekymre United, skriver Scholes i sin spalte i the Independent.

Van Gaal deler ikke frygten

Uniteds manager Louis van Gaal er dog ikke af samme holdning som Paul Scholes, og mener det vigtigste er kvaliteten af træningen.

– Bygninger og forhold er ikke det vigtigste. Filosofien og personalet er det vigtigste, og så skal der selvfølgelig arbejdes med talenterne.

– Jeg har ikke tid til at sammenligne spillere og trænere med andre. Men når jeg ser på hvad vi selv har, er jeg meget tilfreds. Lige nu er jeg mere optaget af førsteholdet, og det er rigeligt svært at fokusere på, siger van Gaal.

United har i denne sæson givet debut til spillere som Tyler Blackett og Patrick McNair, mens også James Wilson har fået spilletid. 

Forrige artikel

Van Gaal er informeret om rivaliseringen

Næste artikel

Skaderne: Der er lys forude

ANNONCE