Shaw ser positivt på svær knockout-fase i Europa League

Når knockout-fasen i Europa League starter i februar 2023, så bliver det med deltagelse fra flere storhold, som ikke klarede skærene i årets Champions League. Luke Shaw mener, at det er en fordel for United.

Manchester Uniteds selvforståelse hænger ikke sammen med deltagelse i Europa League. United hører til i Champions League. Det gør Luke Shaw klart i et interview på klubbens egen hjemmeside.

Det er ikke dog realiteterne lige nu, og når knockout-fasen i den næstfineste klubturnering begynder i det nye år, så er United stadig med.

Klubben har nemlig allerede sikret sig videre avancement i Europa League inden torsdagens opgør mod Real Sociedad. En sejr på mere end et mål vil dog betyde, at United overtager førstepladsen fra klubben fra Baskerlandet.

Det vil gøre Uniteds vej til trofæet lettere, da førstepladsen i puljen først indtræder i 1/8 finalerne i knockout-fasen. Omvendt vil en andensplads i puljen betyde, at klubben træder ind allerede i 1/16 finalerne.

I 1/16 finalerne kan klubberne fra Europa League stifte bekendtskab med store hold som FC Barcelona, Bayer Leverkusen og Ajax, som alle sluttede som nr. 3 i deres Champions League-pulje.

Luke Shaw er dog på ingen måde skræmt af den kommende modstand fra Champions League-klubber. Venstrebacken ser det faktisk som en fordel. Det kan hjælpe holdet at blive målt mod de bedste hold, siger han.

– Den vil selvfølgelig blive øget (konkurrencen). Det er et step op, når de (Champions League-klubber) kommer ind. Det tror jeg er godt for os. Man vil gerne spille mod de bedste hold, udtaler Luke Shaw.

Ambitionerne på holdets vegne er også høje.

– Det er en turnering, som vi skal fokusere på at vinde, fortæller den engelske venstreback.

Om Manchester United slutter øverst i Gruppe E bliver afgjort torsdag aften. Kampen fløjtes i gang kl. 18.45 i San Sebastian.

 

 

Forrige artikel

Skadesopdatering: Antony kan nå at blive klar til kamp om førstepladsen

Næste artikel

Trupnyt: Hverken Martial, Antony eller Sancho rejser med til Baskerlandet

ANNONCE