Snæver sejr hjemme mod Sunderland

Et par mål af Wayne Rooney var forskellen på United og Sunderland i dag på Old Trafford.

United tog i dag i mod Sunderland, i en kamp som skulle give tre point hvis pladsen i toppen af ligaen skulle fastholdes. Sidste uges skuffende nederlag på udebane mod Swansea skulle samtidig vaskes væk.

Louis van Gaal havde valgt at ændre lidt på opstillingen, hvor Ashley Young havde fået en plads på venstrekanten. Young har leveret en række glimrende indhop på det seneste, og spillede også en godkendt kamp i dag med Marcos Rojo bag sig på venstresiden.

Helt på top var det Wayne Rooney og Radamel Falcao som skulle stå for afslutningerne, mens der var blevet plads til Ander Herrera inde på den centrale midtbane sammen med Daley Blind.

Gæsterne startede bedst om store Connor Wickham kunne have scoret efter få minutters spil, men en god redning af David de Gea fik sendt bolden til hjørne. Derefter var det en meget ensidig forestilling.

United havde bolden klart mest, Sunderland stod ofte langt nede på egen banehalvdel og forsvarede sig, og var sjældent farlige på omstillinger. Det var oftest Daley Blind, der startede angrebene for United, som dog sjældent for alvor truede målet. Tættest var den tidligere United-spiller John O’Shea, da han fik reddet et forsøg fra Young op på egen overligger.

Samme billede så man efter pausen, hvor United i perioder total sad på spillet, og det var kun et spørgsmål om tid før scoringen ville komme. Adnan Januzaj erstattede i pausen Angel Di Maria, og den unge belgier leverede en fin præstation, hvor han var evigt udfordrende.

Målet kom efter cirka 65 minutters spil, da Radamel Falcao blev nedlagt i feltet af John O’Shea. Rooney fik hurtigt fat i bolden, men der gik flere minutter inden han kunne sende bolden i nettet.

Wes Brown blev fejlagtigt vist ud, da det var ganske tydeligt at det var John O’Shea som begik straffesparket. Men på trods af at den irske forsvarsklippe prøvede at forklare sammenhængen til dommeren, måtte Wes Brown forlade sin gamle hjemmebane før tid.

Wayne Rooney udnyttede sikkert straffesparket, og fik atter gang i målscoringen efter et sløjt 2015 for ham på den konto. Derefter var United i fuld kontrol med en mand i overtal, mod et offensivt ringe Sunderland-mandskab.

Rooney blev dobbelt målscorer da han med godt fem minutter tilbage ganske enkelt kunne heade en ripost i nettet. Januzaj testede Pantilimon i Sunderland-målet, og riposten hoppede ud til Rooney der nemt sendte bolden i nettet til 2-0. Derefter gik anføreren ud og blev erstattet af Juan Mata.

De sidste minutter gik uden de store chancer, hvis man altså ser bort fra da Ander Herrera i overtiden havde bolden i nettet. Men ganske korrekt blev målet ikke godkendt, da den spanske midtbanespiller var offside.

United tog dermed tre meget vigtige point, og klatrer atter op på 3.pladsen i Premier League. Spillet var stadig ikke sprudlende, men der var fremgang. Næste opgave er på onsdag hvor Newcastle tager i mod van Gaal og co på St James Park.