Solskjær maner til besindighed: Greenwood er stadig kun 18

Ole Gunnar Solskjær var selvsagt tilfreds med sin 18-årige guldfugl efter kampen mod Brighton, men understreger samtidig, at det her kun er begyndelsen for Greenwood, som ifølge manageren stadig har ting at lære.

Det kan være en svær balance at føre et ungt supertalent frem på den helt rigtige måde. På den ene side har man lyst til at give spilleren erfaring og muligheder for at slå igennem, og på den anden side, skal man helst undgå, at de bliver ædt op af forventningspresset og brænder ud alt for tidligt. Det er netop den balance, som Solskjær ser ud til at være opmærksom på at ramme, når det gælder unge Mason Greenwood.

Der er ingen tvivl om 18-årige Mason Greenwoods talent og med den unge angribers seneste præstationer in mente, synes niveauet da også allerede nu at være til en plads i startopstillingen. Den engelske akademispiller, som efterhånden er blevet en fast bestanddel af førsteholdet, virker til at have gang i en helt eksplosiv udvikling, hvor han – udover muskelmasse – også bliver ved med at bygge ekstra lag på sit spil. 

I går aftes, blev Greenwood igen den helt store helt, da han med et mål og en assist var stærkt medvirkende til sejren over Brighton. Målet var Greenwoods 13. sæsonmål og skønt hele verden er ved at falde på halen over Greenwoods talent, så synes manager Solskjær, som selv kender til forventningspresset som angriber i United, at bevare jordforbindelsen og netone forventingspresset til sin unge superstjerne i svøb. 

– Selvfølgelig spiller han godt lige nu, men han er også stadig ung. Han har ting at lære, og det ved han også godt selv. 

– Han bliver bedre. Du kan se, at han modnes og udvikler sig. Han er kun 18, så vi kommer til at se mere fra ham, udtaler Solskjær på en videokonference fra Amex Stadium efter kampen i går aftes, inden han dog vedkender sig, at Greenwoods talent er enormt.

– Vi har et helt specielt talent her, som vi skal nære. Han er et specielt talent, en speciel knægt, som vi har tænkt os at tage os af og forsøge at udvikle til en top top spiller. 

Selvom Solskjær tydeligvis har den lange plan for øje, når det kommer til Greenwoods udvikling, så er han da også begejstret over det niveau, som angriberen viser allerede nu. 

– Jeg har sagt det i løbet af sæsonen, at så længe vi får ham retvendt inde omkring boksen, så vil han skabe chancer for os. Men i dag (i går, red.) var også hans opspil, hans sammenspil og generelt hans bevægelser fantastiske.  

Ole Gunnar Solkjær var selv 23 år gammel, da han debutterede for Manchester United. 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

FA Cup-semifinale mod Chelsea spilles søndag

Næste artikel

Sanchez og Smalling bliver i Italien

ANNONCE