Solskjær om målmandsposten: Der er forskel på at stå for Sheffield United og Man United

Ole Gunnar Solskjær blev på dagens pressemøde forventeligt spurgt om målmandssituationen efter David De Geas uheldige rolle i kampen mod Tottenham. Solskjær bakker spanieren op, som han stadig mener er verdens bedste, men forventer at Dean Henderson bliver førsteholdsvalg for både United og England i fremtiden.

Hver eneste gang David De Gea laver en afgørende fejl føres der brænde til bålet om målmandsdebatten i Manchester United.

Her på Old Trafford meldte undertegnede også sit besyv med i debatten tilbage i februar.

Efter Steven Bergwijns mål i fredags – hvor De Gea bør redde skuddet, i hvert fald ifølge Roy Keane – er stormen taget til igen.

Spørgsmålet om hvor lang snor De Gea skal have presser sig på, særligt i kraft af at der er to fremragende målmænd i kulissen der spøger, i form af Sergio Romero og Dean Henderson.

På fredagens virtuelle pressemøde forud for kampen mod Sheffield United bekræftede Solskjær at Hendersons lejeaftale bliver forlænget, og kommenterede samtidig på hans udvikling og potentiale:

– Det er en anden opgave at stå for Sheffield United end for Man United. Det er forskellige roller. De to år Dean har haft i Sheffield har været fantastiske for hans udvikling. Han har spillet med mænd og han har spillet mod mænd.

– Han har stået bag et hold der spiller fantastisk fodbold. Som statistikkerne viser har han vundet dem nogle point. Han lærer hele tiden og han er en passioneret spiller. Han vil være den bedste og han får hjælp af gode trænere i Sheffield. Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen, jeg tror han bliver førstevalg for United og England en dag, men det er op til ham at fortsætte sin udvikling.

I samme kølvand blev flere spørgsmål om De Geas ustabile niveau rettet mod Solskjær. Nordmanden bakkede utvetydigt spanieren op med sine ord:

– David er for mig at se stadig den bedste målmand i verden. Han har kun lukket to mål ind i de seneste syv kampe. I de syv kampe har vi mødt Chelsea, Tottenham, Everton. Manchester City to gange. Målet mod Everton er et freak goal. Målet mod Tottenham i fredags, måske kan han redde den, måske kan han ikke.

– Han laver fremragende redninger og vinder kampe for os, og jeg synes stadig han er den bedste målmand i verden. Der er mange typer af målmandsfejl han aldrig laver. Jeg er tilfreds med hans arbejde, han arbejder hårdt til træning og jeg er tilfreds med hans indsats.

En af journalisterne der deltog til pressemødet spurgte om Ole Gunnar Solskjær taler med De Gea om de fejl han har begået og stadig begår. Solskjær understregede at han har daglig kontakt med spanieren og kaldte ham en mentalt stærkt målmand:

– Jeg taler med ham, ja. Han har været i United i ni år nu, næste sæson er hans tiende i klubben. Han har udviklet sig til at være en moden målmand. Han har haft nogle fantastiske sæsoner, og jeg synes ikke det er dårligt at have lukket to mål ind i syv kampe. Efter hans fejl mod Tottenham reddede han os et point med en redning lige efter målet. Han er en mentalt stærk målmand og vi har kontakt hver dag.

De Gea forventes at være på banen idet United tager imod Sheffield United på Old Trafford kl. 19.00 dansk tid. Dean Henderson må sidde over som del af reglerne i hans lejekontrakt.

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

McTominay binder sig til United

Næste artikel

Optakt: Sheffield United

Relaterede artikler
Total
0
Share