Solskjær: United mistede sig selv efter Ferguson stoppede

Ole Gunnar Solskjær fortæller om Uniteds status som fodboldklub, forskellen på 1999 og 2020 i Manchester United, og kulturen i omklædningsrummet i et interview med UCFB.

Det er syv år siden, at Sir Alex Ferguson stoppede i Manchester United og anbefalede landsmanden David Moyes som sin afløser. Siden da er det kun gået nedad bakke for den nordvestengelske storklub, og manden, der er i spidsen nu, mener, at vi er på rette vej, men at United mistede sig selv for syv år siden.

– Jeg synes, vi er ved at finde tilbage til de rigtige værdier, for jeg tror, at vi mistede os selv som klub dengang (Ferguson stoppede, red.). Da jeg kom ind som træner, var der sket meget. Dengang jeg stoppede, var Sir Alex træner, og vi var succesfulde og et vinderhold, siger Solskjær.

– Spillerne drev kulturen. Sir Alex sad på toppen, han var lederen og vi fulgte ham, men han gjorde spillerne vigtige og gav os det nødvendige drive. Vi havde nogle exceptionelle karakterer i truppen, og det kan du også se i dag ved hvor mange, der nu arbejder som eksperter og trænere i fodboldverdenen.

Ole Gunnar Solskjær har aldrig lagt skjul på, hvor meget han ser op til Sir Alex Ferguson, og hvor meget han forsøger at gøre det samme, som skotten gjorde. Solskjær fortæller også, at han ofte er i kontakt med sin tidligere chef.

– Jeg er stadig i kontakt med ham. Jeg husker, hvor glad, jeg var, da vi slog Cardiff i min første kamp, hvor jeg skrev til ham. Han ville have været med ude og fejre vores sejr. Selv også i de hårde perioder har han støttet mig, og hjulpet mig med at indse, at selv de små ting kan være vigtige, og han har altid haft min ryg og støttet mig.

Der er ingen tvivl om, at Solskjær ser meget op til Ferguson og vil gøre alt, han gjorde. Alligevel er der lidt forskel på, hvordan man håndterer en trup i 2020 frem for 1999.

– Der er jo forskel på generationerne. Vi skal følge med tiden, teknologien og trænermetoderne. Kald det millennial-metoden. Jeg er nødt til at behandle unge spillere anderledes end Sir Alex gjorde. De unge spillere skal ses og høres i dag og føle sig vigtige. Det er vigtigt, at vi har et godt forhold til dem.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE)s. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Sky: Chong nærmer sig lejeaftale i Bremen

Næste artikel

OT.dk transferoverblik: Nye tvetydige udtalelser i forhandlingerne om Jadon Sancho

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share