Sporting frustreret over Rojo-salg

Sporting Lissabon raser over måden, salget af Marcos Rojo til Manchester United fandt sted på.

Marcos Rojo bliver ved med at trække overskrifter, selvom det efterhånden er en måned siden, han skiftede fra Sporting Lissabon til Manchester United. 

Først var der problemer med hans arbejdstilladelse, og nu raser Sportings præsident, Bruno De Carvalho, over forløbet op til salget. 

Især investeringsfonden Doyen Sports står for skud. De ejer ca. en del af rettighederne til Rojo og holder stædigt fast i, at 75 pct. af salgsprisen på 16 mio. pund skal gå til dem frem for Sporting. 

– En af reglerne er, at fondene ikke må tage del i styringen og manipulere med ledelsen, men det gjorde de. Kontrakten er lig med manipulation. Det er det samme som at blande sig i styringen. Det er ikke en kontrakt – den er ugyldig, siger Bruno De Carvalho ifølge Sky Sports. 

Da interessen fra Manchester United blev konkret, indledte Rojo en strejke for at presse skiftet igennem. Det fik dengang De Carvalho til at indkalde til et pressemøde, hvor han rasede mod Rojo og efterfølgende udelukkede ham fra al aktivitet med førsteholdet. 

Det fik efterfølgende den 24-årige argentiner til offentligt at undskylde over for klubbens og dens fans. Alligevel hævder præsidenten, at Rojo var glad for at være i Portugal. 

– Han var meget glad for at være i Sporting, men han følte, at muligheden for at komme til Manchester var god, siger De Carvalho. 

Et monster

Marcos Rojo fik i forrige uge tildelt sin engelske arbejdstilladelse efter lang tids juridisk tovtrækkeri. 

Men selvom forsvarsspilleren nu endelig kan få debut for sin nye klub, slås der altså fortsat i kulisserne. 

Og spørger man De Carvalho, er det skidt for sporten, at investeringsfonde har så meget magt over en fodboldspiller.

– Jeg er imod fonde, hvor vi ikke ved, hvor pengene kommer fra, og som prøver at manipulere med fodbold. I flere tilfælde ejer de samme personer fra fondene bettingselskaber, og match-fixing er den største trussel mod fodbold i øjeblikket. Alle kan se problemet, lyder det fra De Carvalho, der fortsætter. 

– Jeg synes, at det er gået hen og blevet et monster (tredjeparts ejerskaber, red.). Et monster, der lever i stort set alle klubber, så i øjeblikket kan jeg ikke se (at det bliver gjort ulovligt, red.). Den eneste løsning er at regulere det. Vi bør have en meget seriøs diskussion med alle parter så hurtigt som muligt. 

United har før haft tilknyttet en spiller, der var delvist ejet af en tredje part. Det drejede sig om Carlos Tevez, hvis skifte fra Corinthians til West Ham fik et juridisk efterspil. 

Forrige artikel

Falcao jagter guldet

Næste artikel

Scholes ser helst Di Maria på kanten

ANNONCE