Taktiske ændringer sikrede sejren, men efterlader også tvivl

Erik ten Hag måtte endnu en gang overvære sine spillere underpræstere inde på banen. Det ændrede sig i anden halvleg, hvor United fik mere kontrol over kampen.

Steele/Getty Images

En sejr var påkrævet i dag, hvis United skulle gøre sig nogle forhåbninger om at slutte højere oppe i tabellen og sikre sig europæisk deltagelse i næste sæson.

Det skete – United vandt 2-0. Men det var desværre ikke nok. United var nemlig også afhængige af, at Newcastle skulle smide point, hvilket de ikke gjorde.

Omvendt var spillet, særligt i første halvleg, heller ikke særligt opløftende. Det var først i anden halvleg, at United for alvor kom en i kampen, og netop det kampbillede har vi set alt for ofte i denne sæson. Og måske derfor fortjener United ikke bedre, vil mange nok mene. Hvis samme kampudvikling sker i næste uge mod Manchester city, bliver United helt bestemt straffet.

Bedre kontrol i anden halvleg

Til pressemødet efter kampen havde ten hag følgende at sige om de første 45 minutter:

–  I første halvleg var vi ikke 100 procent i kontrol. Det har vi set. Vi forsvare mod mange Brighton chancer, siger han.

Til gengæld hæfter han sig ved kampens udvikling efter pausen, hvor United fortjent fik vendt tingene og lavet to mål.

– Efter pausen, da vi ændrede noget i vores måde at spille på, fik vi mere kontrol. Vi forsvarede bedre, var bedre organiseret, pressede, og holdt også bedre på bolden og fik flere bevægelser bag bolden, hvor det i første halvleg var for statisk.

– Vi byttede rundt på Mainoo og Amrabat inde på midtbanen. Det var vigtigt, og også i højre side, fordi vi havde store problemer med at forsvare os imod Joao Pedro, fortsatte hollænderen.

Den kommende FA Cup-finale

Derudover skiftede han også Eriksen og Højlund ind i anden halvleg, som begge gjorde et fint indtryk – Eriksen med assist og Højlund med et flot mål, netop assisteret af førstnævnte.

Men hvad gør ten Hag på lørdag i FA Cup-finalen? Skal begge danskere spille, bliver det kun Højlund, eller skal slet ingen af dem spille fra start? Selvom eftermiddagens kamp trods alt afføder en lille smule optimisme frem mod City-kampen, så må det også efterlade ten Hag med en masse tvivl.

For kan man undlade at bruge Højlund fra start? Og det er ikke kun med henblik på hans seneste to mål, men også hans attitude og tilstedeværelse. Han er en af de få, som udstråler vindermentalitet og selvtillid.

I en kamp som den på lørdag kan det netop blive sådan nogle egenskaber, ten Hag får brug for, hvis hans mandskab skal slå de nykårede mestre fra Manchester City.

5 kommentarer
 1. Nå Oldtrafford.dk nu er tiden kommet til min sidste kommentar herinde, jeg takker af for denne gang.

  Tak for at have lagt “øre/øjne” og sider til mine holdninger og meninger omkring situationen for vores elskede klub.

  Tak til de desværre alt for få med debatørrer der har brugt tid på at udveksle deres “take” med undertegnet, det har været en fornøjelse at høre/læse jeres syn på sagerne undervejs.

  Jeg vil fortsat lægge vejen forbi ind imellem og læse de fede artikler og høre de spændende podcast så fortsæt den fantastiske og flotte dækning af verdens “bedste” klub, den fortjener Oldtrafford.dk og de folk bag siden der brænder for Manchester United FC.

  Til slut, lad os tage revanche fra sidste sæson og banke City på Wembley D.25.

  GGMU – Forever.

  1. @Thomas – trist at høre, at du takker af (om end jeg ikke helt kan læse om det er for sæsonen eller for evigt…?). Du har om nogen været dén, der har holdt liv i den smule debat, der har været på siden. Tak for det og godt gået 👍🏼.
   Og ja, lad os nu få afsluttet denne mareridtssæson med en god kamp af United på lørdag 🙏🏼.
   HHWATBB!

   1. Tak for de venlige ord Nicholaj, det var pænt af dig😉👍

    Jeg har besluttet at trække mig permanent, ræsonnementet er at jeg syntes at jeg “fylder” lidt for meget (på en tynd baggrund dog) og at mit håb således er at andre kan komme til orde i “debatten” fremover.

    Må også ærligt indrømme at det ofte føles mere som en monolog end en debat desværre😅, men jeg ville give den et reelt skud henover sæsonen for at forsøge at skabe liv i debatten her på Oldtrafford.dk, det syntes at redaktionen fortjener med de ildsjæle der driver siden.

    Det er jeg desværre ikke helt lykkes med, måske er resultaterne og præstationerne på banen heller ikke med til at gøre debatten en tjeneste, det er jo næsten kun de negative indtryk og følelser man kan udtrykke sig om.

    Så fik jeg her på falderebet forklaret mine bevæggrunde for beslutningen.

    Jeg kigger stadig ind regelmæssigt, da jeg er blevet “afhængig” af Oldtrafford.dk, altså på den positive måde.

    De spændende artikler samt de interessante podcast hverken kan eller vil jeg undvære😊

    Men for nu ønsker jeg alle “De Røde Djævle” derude en forhåbentlig god FA Cup finale om lidt og derudover en fremragende sommer.

    GGMU🤎🖤🤎🖤🤎🖤

 2. Jeg må erklære mig enig med Nicolaj her. Vældig trist at høre at du takker af, Thomas.

  Og om du har fyldt for meget? Tjaa, hvis noget, så synes jeg godt du måtte have fyldt endnu mere. Dine indlæg har hver gang været en fornøjelse at læse.
  Og efter mine bedste begreber, altid mindst lige så skarpe og vedkommende som den tilhørende artikel.

  Med det sagt, så forstår jeg sgu også godt din ærgrelse over at det snarere er monolog end debat. Der skal ikke lyde nogen bebrejdelser herfra.
  Min fornemmelse er dog ikke at det har noget at gøre med at du har fyldt for meget.
  Tværtimod vil jeg fremhæve at du altid har haft en positiv tone og været hovedperson i at gøre dette til en ordentlig platform for brugere at skrive på. Det er ihvertfald undertegnedes oplevelse. Hvor så mange andre platforme jo er ren middelalder og hekseafbrændinger hver gang vi taber.

  Så jeg vil sige; fornemt arbejde du har gjort i at sætte tonen herinde. Tak skal du have for dét.

  Og god vind i dit otium 😄

  1. Tusind tak Christian for dine varme ord, bliver sgu næsten en smule vemodig nu😘

   Vi to har haft nogle rigtig gode debatter undervejs, dem vil jeg helt sikkert savne, jeg håber dog stadig at du vil berige debatten med dine altid skarpe analyser og kommentare, det har Oldtrafford.dk og læserne brug for.

   Jeg ligeså og jeg vil se frem til at læse dine indlæg som altid.

   God sommer til dig og dine herfra.😊👍

   GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Dalot: »Det er dén Rasmus, vi gerne vil se hele sæsonen«

Næste artikel

Casemiro svarer igen: »Kritikken har været respektløs«

ANNONCE