Topdommer: Dommeren bør straffes

En fejlagtig beslutning fra dommer Mike Jones i lørdagens Premier League-kamp mellem Manchester United og Newcastle United kostede måske hjemmeholdet…

En fejlagtig beslutning fra dommer Mike Jones i lørdagens Premier League-kamp mellem Manchester United og Newcastle United kostede måske hjemmeholdet sejren, da Jones fejlagtigt tildelte gæsterne fra Newcastle et straffespark.

Selvom Mike Jones med det samme tildelte hjørnespark til Newcastle efter en tackling fra Rio Ferdinand mod Hatem Ben Arfa, så appelerede linjedommer John Flynn for straffespark til Newcastle, hvilket fik dommeren til at ændre sin beslutning. En beslutning som han ifølge Graham Poll bør hæfte for.

“Dommere giver som regel sine assistenter besked om at hvis de har et klart blik på situationen og kan træffe en afgørelse, så skal de lade det være op til dommeren at afgøre det.
Når de er usikre eller ikke opfanger situationen, så vil de tage kontakt til linjedommerne for at se om de kan hjælpe. Jones må have været sikker på at der var hjørnespark siden han med det samme tildelte dette og det havde han fuldstændig ret i,” skriver Graham Poll i mandagens Daily Mail.

“Den måde som bolden skiftede retning på understøttede hans beslutning og han skulle simpelthen bare have “over-ruled” Flynn.”

Graham Poll vurderer at fejlkendelsen er så grov at dommer Mike Jones helt skal suspenderes i næste spillerunde og linjedommeren skal helt se bort fra Old Trafford i fremtiden.

“Det er at han ikke gjorde sin pligt, bør føre til hans udeblivelse fra en Premier League runde, akkurat ligesom Andre Marriner missede denne weekends kampe efter Blackburns mål i sidste uge. Og for Flynn, så forventer jeg en længerevarende pause og han skal ikke forvente at vende tilbage til Old Trafford foreløbig.”

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Fletch: Vores midtbane er god nok

Næste artikel

Overblik over de udlånte

ANNONCE