U18: Exit i Youth Cup

I en målrig kamp på Old Trafford, måtte Uniteds unge talenter skuffende se sig besejret af Burnley.

Der var store forventninger til årets u18 hold i FA Youth Cuppen. En turnering hvor United har så stolte og fine traditioner, og er den mest vindende klub gennem tiderne med hele ti titler, den seneste kom i hus i 2011 med Pogba og Morrison som profilerne.

Årets hold består af en række profiler og store talenter, og har i ligaen gjort det ganske udemærket, hvor man med en 2.plads sikkert gik videre til slutspillet til foråret.

Her til aften skulle jagten på trofæet i FA Youth Cuppen så indledes. Burnley kom på besøg på Old Trafford, hvor flere prominente navne var på plads, heriblandt Sir Alex Ferguson og Mike Phelan.

Effektive Burnley

Kampen igennem sad United solidt på spillet. Langt størstedelen af tiden var det med United som det dominerende hold, mens Burnley stod defensivt og lukkede af for hjemmeholdet.

Det gjorde Burnley ganske effektivt, samtidig med de selv var farlige på kontraangreb. Efter små tyve minutters spil har Burnley en kæmpe chance, som Uniteds italienske keeper Pieluigi Gollini dog på fremragende vis kommer ned og redder.

Kort efter er det United der i flere omgange er tæt på, men første mål kommer til gæsterne fra Burnley i det 37. minut. Umiddelbart før pausen lykkedes det dog endelig for United at få udbetaling for spil og chancer. En fantastisk hælaflevering af Januzaj sendte James Weir fri i feltet, og midtbanespilleren sendte sikkert bolden i nettet til pause-stillingen 1-1.

Masser af mål og trætte ben

Godt halvvejs igennem anden halvleg kom der for alvor gang i kampen. Først scorede en stærkt spillende Nicholas Ioannou efter hjørnespark, for blot at se Burnley udligne få minutter efter.

Højreback Donald Love, der spillede en fremragende kamp, fik sendt United på sejrskurs, inden Burnleys målfarlige angriber Jason Gilchrist scorede sit andet mål, efter en svag tilbageaflevering mod Gollini. Dermed blev kampen sendt i forlænget spilletid, og en række spillere fra begge hold lå og fik strukket ud i græsset, efter at være tæt på krampe.

I den forlængede spilletid forstsætter United dominansen, uden dog at få scoret. Det gør tilgengæld Burnley angriber Gilchrist, som forøvrigt er stor United-fan, der kan rejse fra Old Trafford med et hattrick.

Dermed er United skuffende ude af årets FA Youth Cup. De store forventninger der var til holdet kunne man ikke leve op til, på trods af en ganske udemærket fodboldkamp.

Bedste United-spillere i dag var Ben Pearson, der endnu engang totalt dominerede midtbanen. Donald Love var en evig trussel på højrekanten fra sin position som back, mens også Adnan Januzaj viste sit store potentiale. I forsvaret gjorde tilbagevendte Ioannou også en god figur. Topscorer James Wilson, Jack Barmby og norske Mats Dæhli var derimod mere anonyme i dag, og fik aldrig for alvor markeret sig i aftenens opgør.

Bænken:
Jonny Sutherland, Sam Byrne, Kenji Gorre, Jack Rudge, Declan Dalley.

Udskiftninger:
55′ Jack Rudge ind, Jack Barmby ud.
59′ Declan Dalley ind, Nicholas Ioannou ud.
114′ Sam Byrne ind, Ben Pearson ud.

Målscorere:
37′ 0-1 Cameron Howieson.
45′ 1-1 James Weir.
64′ 2-1 Nicholas Ioannou.
67′ 2-2 Jason Gilchrist.
72′ 3-2 Donald Love.
80′ 3-3 Jason Gilchrist.
112′ 3-4 Jason Gilchrist.

Rygter: Tre kroater i kikkerten