U18: Jagter succes i Youth Cup

Uniteds u18-mandskab starter i morgen jagten på succes i den traditionsrige FA Youth Cup.

Manchester United har stolte traditioner i FA Youth Cuppen. Ti gange har United vundet turneringen, hvilket er rekord. I morgen starter jagten så på nummer 11, og i første omgang skal Queens Park Rangers besejres.

United vandt sidst turneringen i 2011, her var Jesse Lingard blandt spillerne på holdet. Og cheftræner Paul McGuinness er da også spændt på den kommende sæsons udfordringer i turneringen.

– Youth Cuppen er traditionelt en af de største turneringer i England. Der er masser af historie og det er en kopie af førsteholdets kampe, så selv om UEFA Youth League er kommet til, vil FA Youth Cuppen altid være størst og mest speciel.

– Sidst vi vandt den så mere end 70.000 tilskuere de to finalekampe, og til kampen hos Sheffield United var der tilskuerrekord på alle niveauer for dem. Man kan virkelig skabe sig et navn, hvis man gør det godt i turneringen, siger McGuinness til manutd.com.

Uniteds modstandere fra Queens Park Rangers er uden tvivl underdog i morgendagens opgør. London-klubben er blot placeret i Category Two på u18-niveau, mens United er i Elite-gruppen. Samtidig er QPR ikke godt kørende, og har indkasseret et hav af mål i sæsonen, hvor der flere gange er scoret både otte og ni gange mod dem.

Skulle United vinde i morgen, venter der anderledes hård modstand i 4.runde. Chelsea har været suveræne på dette niveau de seneste sæsoner, og vandt deres kamp i 3.runde med 6-1 mod Huddersfield.

United forventes at stille med mere eller mindre et helt nyt hold i forhold til weekendens nederlag i ligaen til Middlesbrough. Tyler Reid er ude med skade, ligesom DJ Buffonge og Zak Dearnley er tvivlsomme med skader. Men profiler som Gribbin, Tuanzebe, Rashford og Fosu-Mensah forventes at være med i morgen.

– De fleste spillere har været her i lang tid, og set de ældre spillere i aktion. Det er en del af traditionen, alle kender det fantastiske historie omkring turneringen, og alle ser frem til kampene med stor interesse og spænding.

– I en ideel verden ville vi have trænet mere sammen, men denne gruppe har en klar fordel i forhold til tidligere. De har spillet en række europæiske kampe, spillet på stadions før og flere har spillet for u21-holdet. Normalt kan spillerne være lidt nervøse første gang i sådanne knock-out turneringer, men det skulle ikke være tilfældet i år med os, hvilket kan opveje det, at vi ikke har trænet så meget sammen, lyder det fra McGuinness.

Konkurrence: Vind Sir Alex Fergusons bog her

Bliv klædt på til kamp her – Køb Manchester Uniteds nye trøje

Forrige artikel

- Panik at ansætte Mourinho

Næste artikel

Newcastle-spiller bekræfter: United er ude efter mig

ANNONCE