U18: McGuinness forlader United

Uniteds mangeårige u18-cheftræner har valgt at stoppe i klubben.

Paul McGuinness har været i Uniteds ungdomsafdeling siden 1992, og førte blandt andet u18-mandskabet til succes i FA Youth Cuppen i 2011. Men nu stopper McGuinness, der vil forfølge andre muligheder i trænerverdenen.

– Det har været en ære at følge i min far Wilfs fodspor, og tjene Manchester United i forskellige roller i mere end 28 år. Jeg har dedikeret mit liv til mit job, lige fra spiller, scout, assisterende chef for akademiet og senest som u18-cheftræner. Jeg vil altid være taknemlig for at Sir Alex Ferguson fik mine drømme til at gå i opfyldelse, og igennem 23 år nu have været en del af trænerstaben.

– Jeg har lært enormt meget af at arbejde med Sir Alex og så mange andre dygtige folk i United, specielt mine mentorer Eric Harrison, Jim Ryan og Tony Whelan. Og jeg tager en masse fantastiske minder med mig, specielt fra FA Youth Cup-triumfen i 2011. Men jeg har specielt nydt arbejdet bag lukkede døre med mine dygtige kolleger, for at udvikle de unge talenter, så de har kunne nå deres potentiale, siger McGuinness til manutd.com.

Paul McGuinness har haft skiftende arbejdsbetingelser, men alligevel altid fået masser af rosende ord fra Ferguson og andre i toppen af United, ligesom de unge spillere altid har udtrykt stor begejstring for McGuinness.

I år har resultaterne ikke været prangende, og holdet ligger sidst i u18-rækken, efter mere end ti kampe i træk uden point på kontoen. I følge the Sun skulle McGuinness været blevet fyret, hvilket dog ikke stemmer overens med manutd.coms historie. Her nævner McGuinness, at han nu vil prøve sig af på andre områder indenfor trænerfaget.

– At have set 86 akademispillere få deres debut, og 23 spillere få A-landskampe er en fin bedrift. Jeg er meget taknemlig for støtten fra alle på Carrington og Old Trafford, og vil altid huske deres venskab og professionalisme. Også en stor tak til alle fans verden over, specielt dem der følger akademiet tæt.

– Jeg har nu nogle andre ambitioner som jeg vil forfølge, og dem kan jeg kun nå udenfor denne klub, siger McGuinness, der dog ikke kommer ind på hvilke udfordringer han nu vil kaste sig over.

Ed Woodward kunne i går fortælle klubbens investorer, at man er færdige med en grundig evaluering og gennemgang af klubbens ungdomssystem, og at der i de kommende dage ville komme nyt på denne front. Det skete så allerede i dag, og Woodward takker McGuinness for indsatsen igennem mange år.

– Paul har været en fantastisk tjener for denne klub, og vi ønsker ham alle held og lykke i fremtiden. Klubben og bestyrelsen takker ham for alt han har givet i flere forskellige roller igennem mange års tjeneste. Hans efterfølger vil have nogle store sko at udfylde, lyder det fra Woodward til manutd.com.

United skriver ikke noget om hvem der overtager u18-mandskabet, men det ventes, at Nicky Butt vil stå i spidsen for holdet i morgendagens kamp mod Stoke.

Forrige artikel

- Giggs leverer et fantastisk stykke arbejde

Næste artikel

Start 11: Unge håb på bænken

ANNONCE