U18: Sejr i FA Youth Cuppen

Det var et lettere skadesramt United-hold der i dag mødte Charlton i kvartfinalen af årets FA Youth Cup. En af de store stjerner, belgisiske Adnan Januzaj…

Det var et lettere skadesramt United-hold der i dag mødte Charlton i kvartfinalen af årets FA Youth Cup. En af de store stjerner, belgisiske Adnan Januzaj, var ude med skade. Det samme var gældende for Tom Lawrence, Donald Love, James Weir og Joe Rothwell. Mens også Ekangamene døjede med småskader, men var dog at finde på bænken fra start af.

United har dog på det sidste fået to spillere retur fra længere perioder ude med skader. Højreback Liam Grimshaw er vendt retur, mens også offensiv-spilleren James Wilson er vendt tilbage fra skade.

United havde på vejen til kvartfinalerne slået Torquay United, Derby og Swansea. Dermed ventede Charlton i kvartfinalen, et hold der blandt andet havde slået Tottenham ud i deres vej hidtil.

Værd at huske på er, at årets United hold er særdeles ungt, og størstedelen af spillerne kan deltage i FA Youth Cuppen igen næste sæson. Holdet er i gennemsnit næste to år yngre end sidste sæsons vindere, plus væsentlig svagere fysiske, men med en fordel rent teknisk.

Kampen blev spillet på Old Trafford, med blandt andre Sir Alex Ferguson og Brian McClair på plads, for at holde tjek på klubbens unge talenter.

De første ti minutter af kampen var en noget taktisk affære, uden nogle videre chancer til nogle af holdene.

Den første chance er til Charlton efter elleve minutter, hvor Grimshaw på højrebacken mister bolden, hvorefter Charlton har et godt forsøg. Heldigvis får Sutherland i United-målet hånden på bolden, så den via overliggeren går til hjørnespark.

Derefter går der igen en længere periode, hvor holdene ser hinanden an, og der er kun ganske få chancer, uden nogle af holdene for alvor formår at blive farlige.

Efter den halve time, har United en kæmpe chance, da Jack Rudge skyder godt dybt inde fra feltet. Men en fantastisk redning af Charltons keeper, Phillips, gør at United ikke får scoret.

Med knap fem minutter tilbage før pausen, bragte United sig på 1-0. Det var en af sæsonens store spillere, Jack Barmby, der hugger godt til bolden udenfor feltet, og bolden brækker lidt i luften, inden den går ind i hjørnet.

Føringen holder dog kun få minutter, i det Charlton bringer balance i regnskabet i første halvlegs sidste minut. Sutherland kan med en fin redning kun halvklare, og returen er Sho-Silva først over, og scorer til 1-1.

2. halvleg
Efter pausen var der igen lidt stilstand i spillet. Sam Byrne er første mand med et reelt forsøg efter 51 minutters spil, men skuddet volder ikke Charltons målmand Phillips de store problemer.

James Wilson kommer herefter ind i stedet for Luke Hendrie, hvilket medfører lidt omrokeringer på holdet. Kort efter viser Wilson kvaliteterne, og kommer først på et indlæg fra Jack Barmby. Desværre for United går hovedstødet over Charlton-målet.

Derefter blev det igen en lidt mere taktisk affære, uden der rigtig kom chancer til nogle af holdene. United fik dog spillet til at flyde bedre og bedre, som kampen gik. Dæhli fik mere ud af det på midtbanen, end da han lå fremme med Byrne, og Wilson udnyttede noget af den enorme plads græstæppet på Old Trafford tilbød.

Men små tyve minutter tilbage af kampen, var Charlton tæt på at tage føringen. Et langskud ramte Nicolas Ioannou, så bolden total snød Sutherland i målet. Heldigvis for Paul McGuinness og hans unge United-tropper gik bolden over målet.

Umiddelbart efter tester Barmby igen Phillips i Charlton-målet, men denne gang går langskuddet ikke i kassen.

Halvvejs gennem 2.halvleg, begyndte United at sidde tungere på spillet, og dominerede noget mere. Bolden blev holdt mere konsekvent på Charltons halvdel, og United pressede på for det afgørende mål.

Og udbyttet af dette pres kom med et lille kvarter tilbage af kampen. Hollandske Gyliano van Velzen kommer først på et helt fantastisk indlæg fra Grimshaw på højrekanten, og sender sikkert bolden i nettet.

Men igen får United ikke lov at nyde føringen længe. Allerede på det efterfølgende angreb fik Sho-Silva igen sendt bolden i Uniteds mål, til 2-2. Et skud fra feltet går ind bag Sutherland, der akkurat ikke kan nå bolden.

I overtiden brændte det for alvor på hos United, da Nicolas Ioannou måtte ned og sparke væk på stregen. Og Tobi Sho-Silva var tæt på hattrick, men hans hovedstød blev reddet af Sutherland. Det på trods af, Charlton måtte spille de sidste ti minutter med en mand mindre, efter Blackett med en voldsom tackling, havde sendt Harry Gerrard ud. Charlton havde da anvendt alle sine udskiftninger.

Sutherland i kassen havde en fantastisk redning, da Azeez er fri alene, men flot spil af den unge United-keeper.

Afgørelsen faldt 7 minutter inde i overtiden. Ekangamene går til baglinjen i højreside, hvor han finder James Wilson inde i feltet. Her svigter den talentfulde offensiv-spiller ikke, og han prikker enkelt bolden i mål.

Denne gang holdt United fast, og lukkede stille og roligt kampen de sidste minutter. Dermed står den på to semifinalekampe i FA Youth Cuppen, hvor Chelsea venter.

Uniteds bedste i dag var, Tyler Blackett der spillede solidt i forsvaret, mens Mats Møller Dæhli fik spillet sig bedre, efterhånden som kampen gik. Derudover leverede Jack Barmby endnu en glimrende kamp, mens også Wilson leverede fine ting da han kom ind i 2.halvleg, og Ioannou var vigtig flere gange i forsvaret. Også Sutherland stod fint i kassen.

United: Jonny Sutherland; Liam Grimshaw, Nicolas Iounnou, Luke McCullough, Tyler Blackett; Gyliano van Velzen, Jack Rudge, Luke Hendrie, Jack Barmby; Mats Møller Dæhli, Sam Byrne.
Bænken: Liam Jacob, Louis Rowley, Kenji Gorre, James Wilson, Charni Ekangamene.

Målscorere:
41’ 1-0; Jack Barmby.
45’ 1-1; Tobi Sho-Silva.
76, 2-1; Gyliano van Velzen. (Assist Liam Grimshaw).
77’ 2-2; Tobi Sho-Silva.
90+7’ 3-2; James Wilson.

Udskiftninger:
55’ James Wilson ind, Luke Hendrie ud.
90’ Charni Ekangamene ind, Jack Rudge ud.
90+5’ Kenji Gorre ind, Jack Barmby ud.

Advarsler:
84’ Tyler Blackett.

Forrige artikel

Uniteds historie på Facebook

Næste artikel

Fodboldspillere er for dumme til Twitter

ANNONCE