U23: United endelig tilbage på sejrssporet

Manchester United slog Newcastle med hele 5-0 og tog dermed den første ligasejr siden december.

Endelig. Uniteds U23-hold vandt mandag en ligakamp for første gang i 2019, og så blev det endda til en storsejr efter en flot præstation ude mod Newcastle.

Hjemmeholdet vandt ellers den omvendte kamp med 4-1 og er blandt rækkens tophold, men de sort/hvid-stribede kunne ikke stille noget op mod et yderst velspillende United-mandskab.

U23-manager Ricky Sbragia kaldte spillet ‘en fryd at overvære’, og det er heller ikke helt ved siden af. Nishan Burkart åbnede ballet allerede efter tre minutter, og det var også ham, der fordoblede efter 25.

Derefter gik der ikke længe, før Tahith Chong reelt kunne lukke kampen med sit mål til 3-0.

I anden halvleg var billedet mere af det samme. Det ene angreb efter det andet bølgede ned mod Newcastle-målet, men det var først efter 78 minutter, at 4-0-målet kom. Og sikke et af slagsen.

Mason Greenwood tog sig af et frispark et pænt stykke uden for modstandernes felt. Distancen var intet problem for den 17-årige, der placerede bolden helt oppe i målets højre hjørne uden chance for Newcastle-målmanden.

Greenwood var også tæt på at få sig endnu et mål til totalen, men bolden blev i slutminutterne sparket i mål til 5-0 lige foran ham af Newcastle-spilleren Walters.

Det store angrebstalent er dermed på 27 mål og 12 assists i 27 kampe fordelt på U18-, U19- og U23-niveau i denne sæson.

Uniteds U23-hold mangler kun en eneste kamp i denne sæson. Det er hjemme mod Wolves på fredag den 26. april. Wolves ligger nummer et i rækken, mens United er nummer seks uden de store muligheder for at rykke hverken frem eller tilbage i tabellen.