Uafgjort i Sunderland

Juan Mata scorede for United, som dog måtte rejse hjem fra Sunderland med blot et enkelt point.

United fik i dag 1-1 ude mod Sunderland, i et opgør som viste at der endnu er rigtig meget arbejde tilbage for Louis van Gaal og hans stab, før spillet atter er sprudlende.

Der var masser af skader forud for kampen, og derfor fik unge Tyler Blackett genvalg i forsvaret, mens Cleverley var tilbage på midtbanen, da Ander Herrera var ude med skade. Positivt var det, at der var gensyn med Robin van Persie, og at Danny Welbeck var klar igen, og kom ind i anden halvleg.

Skadessituationen blev ikke bedre efter dagens kamp. I løbet af de første 45 minutter måtte Chris Smalling lade sig udskifte. Han havde indtil da ikke spillet en stor kamp i forsvaret, og blev erstattet af Michael Keane, der kom ind til hans debut i Premier League.

Med de mange skader, må man stille spørgsmålstegn ved det nye center der er blevet bygget på træningsanlægget i Carrington, og hvorvidt samarbejdet med Toshiba om skadesforebyggelse er noget som helst værd.

Sunderland startede kampen med en frisk indstilling og gik højt i presset på United. Det resulterede i flere gode muligheder til hjemmeholdet, da United-spillerne gang på gang smed bolden væk. Indenfor det første kvarters tid, havde Ashley Young og Chris Smalling begge givet Sunderland et par gode muligheder.

United kom mere med i kampen, og fik stabiliseret sig efterhånden som halvlegen skred frem. Tyler Blackett var stærk i den venstre side af forsvaret, og gjorde endnu engang en fin figur. Men ellers var der ikke mange positive ting at berette om United-spillet de første 45 minutter.

Som vi så det alt for ofte i sidste sæson, var spillet igen i dag alt for stillestående, der manglede kreativitet, bevægelse og tempo i den offensive del af spillet. Van Persie og Rooney fik aldrig fundet rytmen i front, og begge var særdeles anonyme i dagens opgør.

Første reelle United-chance resulterede også i scoring. Antonio Valencia gik til baglinien og sendte et hårdt fladt indlæg indover, hvor Juan Mata var først over bolden, og fik den prikket i nettet. Desværre fik Valencia udfordret for lidt på kanten, og fik sjældent brugt hans speed og drive fremad banen.

Hjemmeholdet fik ganske fortjent efter spil og chancer udlignet før pausen, da sommerens indkøb fra Manchester City, Jack Rodwell, fik sendt bolden ind bag David de Gea, da Valencia ikke var tæt nok i markeringen efter et indkast.

I anden halvleg fik United en anelse mere tempo i spillet, og fik i perioder trykket Sunderland ned i feltet. Men presspillet fungerede aldrig for alvor, ligesom spillet på den sidste tredjedel af banen atter var uden inspiration.

Midtbanen med Cleverley og Fletcher havde ikke kontrol over kampen, og det er tydeligt for enhver, at United formentlig skal ud og finde mere end bare Angel Di Maria på transfermarkedet, inden vinduet lukker 1.september.

Indskiftninger af Adnan Januzaj og Danny Welbeck fik aldrig for alvor sat hjemmeholdet under pres, selv om Welbecks arbejdsindsats og hurtighed gav lidt mere i angrebet, end en skuffende Robin van Persie havde budt ind med.

Dermed endte det som det startede, et point til hvert mandskab, og United er stadig uden sejr i årets Premier League. Nu venter en udekamp i Capital One Cuppen mod MK Dons på tirsdag, inden Burnley på udebane er næste weekends opgave i Premier League.