Under luppen: Uniteds Champions League-modstandere

Oldtrafford.dk har kigget nærmere på Manchester Uniteds modstandere i Champions League gruppe A.

Det blev i dag afgjort, hvem ”de røde djævle” skal op imod i dette års gruppespil. Manager David Moyes får fornøjelsen af at føre sit mandskab ud på europæiske togter i Ukraine, Tyskland og Spanien. 

Shaktar Donetsk

De ukrainske mestre var placeret i anden seedningslag i dagens lodtrækning, og var dermed Uniteds første bekræftede modstander.

Shaktar har siden 2004 været styret af den rumænske succestræner Micrea Lucescu, der har vundet masser af sølvtøj til klubben. I sine ni år i klubben har han blandt andet ført dem til syv ligatitler.

Profil: Douglas Costa er en holdets nøglespillere. Den brasilianske stjerne har været en del af Shaktars offensiv siden 2010, og han bliver hele tiden bedre og bedre. Han er blot 22 år gammel, og han spås en stor fremtid. Det er desuden lige værd at nævne, at han op til flere gange er blevet rygtet til Manchester United.

Stadion: De spiller på Donbas Arena, hvor der er plads til 52 tusinde mennesker.

Tidligere møder: Manchester United og Shaktar Donetsk har aldrig tidligere spillet mod hinanden.

Bayern Leverkusen

Den tyske traditionsklub sluttede som nummer tre i seneste Bundesliga-sæson – 26 point bagved suveræne Bayern München.

Leverkusen bliver trænet af en gammel Anfield-legende: 39 årige Sami Hyypia. Den finske manager har stået i spidsen for den tyske klub siden 2012, og han har indtil videre imponeret de fleste fans og eksperter i landet.

Profil: Deres tårn af en angriber, Stefan Kiessling, er en vigtig spiller. Han scorede 25 mål i seneste sæson, og han virker til at være godt kørende i denne også. Han har således scoret to og lagt op til tre i Leverkusens første tre ligakampe.

Stadion: De spiller på BayArena, hvor der kan være 30 tusinde mennesker.

Tidligere møder: Bayern Leverkusen har stolte traditioner i den europæiske cupturnering, og de har mødt United flere gange. De fleste husker nok bedst, da de to klubber spillede Champions League-semifinale imod hinanden i 2002. ”De røde djævle” røg ud på reglen om udebanemål, efter at de to kampe endte 3-3 samlet.

Real Sociedad

Det spanske overraskede en del mennesker i seneste sæson, hvor de sluttede på en flot fjerdeplads i La Liga. Det gav dem adgang til Champions League-kvalifikationen, hvor de besejrede franske Lyon. Det er blot anden gang i klubbens historie, at de er med i den fineste turnering. 

Holdet er trænet af den blot 35-årige manager Jagoba Arrasate.

Profil: Carlos Vela fra Mexico. De fleste husker ham måske fra Arsenal, hvor han ikke havde synderligt meget succes. I det spanske er det dog gået bedre for angriberen, og han har scoret en del mål.  I seneste sæson blev det til 14 kasser i 32 kampe.

Stadion: De spiller på Anoeta Stadium, hvor der er plads til 32 tusinde mennesker.

Tidligere møder: Manchester United og Real Sociedad har aldrig tidligere mødt hinanden.

Forrige artikel

Spansk medie: United har budt på Athletic-spiller

Næste artikel

Liverpool undskylder smagløst tweet

ANNONCE