United-ansat i opråb: Kritikken af Bruno skal stoppe

Manchester Uniteds officielle hjemmeside har delt en artikel med holdningen om, at kritikken af Bruno Fernandes er malplaceret.

– Det er nærmest latterligt, synes jeg, at Bruno Fernandes skal forsvare sig mod kritik, når han sidder sammen med Erik ten Hag til pressekonferencen før kampen mod Galatasaray.

Sådan indleder Adam Marshall artiklen Opinion: Bruno berating needs to stop på Manchester Uniteds officielle hjemmeside. Og han fortsætter artiklen med:

– Kaptajnen er god til at udtrykke sig og hans engagerende personlighed gør, at det måske føles oplagt at han skal forsvare disse ting. Det lader dog til, at enhver, der bærer anførerbindet, er genstand for intens fokus og mange diskussioner om, hvem der bør gå forrest for De Røde Djævle.

Adam Marshall, som er ansat på klubbens hjemmeside, mener fast og holdent, at kritikken af holdets kaptajn er malplaceret. Han fremhæver sin pointe med eksempler fra nylige kampe:

– Bare se overdragelsen af straffesparkopgaven til Marcus Rashford mod Everton sidste weekend. Det var en beslutning, der skulle hjælpe angriberen med at finde målet igen. Dristigt? Ja. Modigt? Måske. Men retfærdigt, for vores nummer 10 tog det perfekte straffespark og hjalp os på vej til at sikre tre point ude.

Han påpeger også, at det var kaptajnen, der førte Alejandro Garnacho væk ovenpå hans provokerende målfejring. Bruno lagde en fast arm omkring Garnachos skulder med en tydelig besked om at fokusere og koncentrere sig om opgaven. Det er tydeligt at Bruno kan agere vejviser for sine medspillere.

Bruno har flotte statistikker

Artiklen fremhæver også Brunos flotte statistikker for både land og klub.

I et post på X fra OptaJoe kan man se, at Bruno har både assisteret og scoret i 16 forskellige kampe siden sin debut i PL. Ingen har overgået denne præstation, men Liverpools frontmand Mohamed Salah har bidraget med det samme antal i den periode.

Han er Uniteds største chanceskaber og er normalt i front, når det kommer til afgørende angrebsspil. Ifølge Opta fik Brunos assist mod Galatasaray ham op på 8 assists i Champions League siden 2021/22-sæsonen. Selvom United ikke deltog i CL i 2022-23 sæsonen, er han kun overgået af  Vinicius Junior med 13 (Real Madrid) og Kevin De Bruyne med 9 (Manchester City).

I forhold til kampen mod Galatasaray, mener United-medarbejderen at Brunos præstation var solid:

– Bruno sendte en giftig afslutning over Fernando Muslera. Afslutningen fik anerkendelse fra selv de ihærdige Galatasaray-tilhængere i presserummet.

– Kun ydersiden af stolpen forhindrede ham i at sikre en sejr, som han personligt fortjente. Han kunne intet gøre for at forhindre, at tingene glippede for United. Der var nok chancer i slutningen af kampen til at komme foran igen, som både holdet og han fortjente.

Sluttetligt er det vigtigt at understrege, at selvom Uniteds hjemmeside har delt artiklen, repræsenterer den ikke nødvendigvis synspunkterne fra MUFC selv. Du kan læse den fulde opinionsartikel her.

Forrige artikel

Nedtakt: Tre ting vi lærte af kampen i Istanbul

Næste artikel

Månedens spiller: Se hvilke tre spillere er nominerede

ANNONCE