United bankede Liverpool

Det blev til 3-0 og en sikker sejr hjemme på Old Trafford mod rivalerne fra Liverpool.

Med fem sejre i træk til United inden dagens kamp, og med Liverpools exit fra Champions League, var hjemmeholdet favoritter inden eftermiddagens brag på Old Trafford.

Begge opgør mellem de to hold i sidste års Premier league endte med sejr til Steven Gerrard og co, men i dag var van Gaals tropper bedre over hele banen, og vandt en sikker sejr på 3-0.

United måtte atter ændre på forsvaret til dagens kamp, da argentinske Marcos Rojo var ude med en skade, hvilket gav comeback til Phil Jones. Forsvarsspilleren leverede en godkendt indsats, selv om det var tydeligt han var rusten efter en lang pause med en skade.

Liverpool satte sig fra kampens start på opgøret, mens United havde svært ved for alvor at få spillet til at køre. Forsvaret virkede ikke helt sikre på bolden, mens Fellaini ikke havde de bedste 45 minutter i United-trøjen. Belgieren fik dog spillet sig op i anden halvleg.

Anfører Rooney gik forrest for hjemmeholdet, da han bragte United på 1-0 efter fornemt forarbejde af Antonio Valencia på højrekanten. Generelt havde Valencia masser af plads på kanten, og havde klart overtaget på Lovren og Moreno i Liverpools venstreside.

Målet gav United ro på, mens gæsterne omvendt virkede rystede, og United lagde for alvor pres på Liverpools forsvar, der kampen igennem ikke var sikkert. Det samme kan sagtens siges om United, selv om det blev til et clean sheet.

Det kan man primært takke David de Gea for. Den spanske keeper havde en række verdensklasse redninger, blandt andet havde Raheem Sterling og Mario Balotelli nogle chancer som vel burde være udnyttet.

Men United var klart skarpest foran kassen, og inden pausen havde Juan Mata øget til 2-0. Det lignede en offside, da van Persie forlængede bolden videre til bagerste stolpe, hvor Mata kunne heade bolden i nettet.

I anden halvleg havde United mere ro i spillet, Mata kom bedre med, uden der for alvor blev skabt chancer foran Liverpools mål. Wilson og van Persie arbejde hårdt på toppen, hvor de på skift gik godt med hjem og pressede gæsterne til at fejle i deres opspil.

Wilson startede inde for at give noget mere tempo i angrebet. Det lykkedes dog ikke rigtig at få sat den unge angriber i scene mod Liverpools sløve forsvar, mens van Persie midt i anden halvleg fik banket bolden i nettet til 3-0.

Hollænderen virker til at have fået mere selvtillid og fungerede bedre end længe i dagens kamp, og byggede videre på målstimen. Tre gode point på kontoen, og United holder fortsat presset på Chelsea og City i spidsen af ligaen.

3-0 kan lyde sikkert, og det var da også en fortjent sejr. Selv om gæsterne vel burde have scoret. David de Gea viste endnu engang hvorfor han er en af verdens bedste keepere, og han må endnu engang blive kåret som banens bedste. I hvert fald den vigtigste.

United er nu oppe på seks sejre i træk, og møder næste weekend Aston Villa på udebane, i den sidste kamp inden jul.