United betaler næsten ingen skat

Trods positionen som verdens mest kommercielle sportsbrand, så har Manchester United nærmest ikke betalt skat siden Glazer-familien tog over.

Den engelske søndagsavis The Observer sætter i dag Manchester Uniteds økonomi under lup og kritiserer nu klubben for at betale en minimal skat.

På trods af en omsætning på flere milliarder, så har Manchester United siden Glazers overtagelse kun betalt 3,5 millioner pund i virksomhedsskat. Klubben har samtidig brugt flere penge på skatterådgivning end de rent faktisk har betalt i skat, hvilket avisen undrer sig over.

Manchester United forsvarer dog den høje skatterådgivningsregning med at den blev brugt i forbindelse med udviklingen af en pensionsordning internt i klubben.

At klubben ikke har betalt væsentligt meget i skat, trods den gigantiske omsætning, er dog ikke ulovligt. Det skyldes at den ligeså gigantiske gæld i klubben og dens moderselskab Red Football Ltd. har gjort at man har kunnet trække så store beløb fra i skat på grund af de høje renteudgifter.

Manchester United har siden 2005 brugt over 500 millioner pund på udgifter i forbindelse med gælden, som Glazer-familien tilførte klubben ved deres overtagelse.

I forbindelse med familiens forsøg på at afvikle gælden blev dele af klubben sat på børsen i New York. I den forbindelse blev klubben samtidig flyttet til Cayman Islands, hvor den slipper for at betale skat.

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Sir Alex mødtes med Ronaldo

Næste artikel

United øjner ferie i januar

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share