United er det mest værdifulde sportshold i verden

Ifølge Forbes betyder den nye aftale med Adidas, at Manchester United bliver det mest værdifulde sportshold i verden foran Real Madrid og FC Barcelona.

I går bekendtgjorde Manchester United og Adidas for verden, at man havde indgået et rekordstort samarbejde, der skal indbringe klubben 700 millioner kroner om året fra sommeren 2015. Det er ikke alene den største tøjaftale i fodbold, det skubber også United op som det mest værdifulde sportshold i verden, skriver forbes.com.

Klubben vurderes til at have en værdi af 3,6 milliarder dollars – knap 20 milliarder kroner. Nummer to og tre på den liste er Real Madrid og FC Barcelona med en værdi på henholdsvis 3,44 og 3,22 milliarder dollars. Ser man bort fra fodbold, er baseballholdet New York Yankees (2,5 milliarder dollars) og NFL-mandskabet Dallas Cowboys (2,3) de to mest værdifulde klubber.

Dermed topper Manchester United tre økonomiske lister. Klubben har nu verdens mest værdifulde sportshold, den dyreste tøjaftale og den dyreste sponsoraftale med General Motors/Chevrolet. Sidstnævnte menes at betale 440 millioner kroner om året for at have sit navn på holdet trøjer. 

De største tøjaftaler:
Manchester United, Adidas (fra 2015), 130 millioner dollars
Arsenal, Puma, 51 millioner dollars
Real Madrid, Adidas, 41 millioner dollars
Liverpool, Warrior, 39 millioner dollars
Barcelona, Nike, 38 millioner dollars
Bayern München, 38 millioner dollars
Manchester United, Nike (nuværende), 37 millioner dollars

Forrige artikel

Tre stortalenter på prøve

Næste artikel

United præsenterer ny sponsor

ANNONCE