United fik som fortjent mod sultne Fulham

Et øjeblik lignede det lige endnu et sent comeback for United i en ellers uskøn og rodet affære. Men så slog gæsterne til den anden vej og vandt fortjent på Old Trafford. Læs resumé fra kampen her.

Efter at have vundet sine sidste fire kampe i Premier League, skulle Manchester United i dag forsøge at jagte den femte sejr på stribe hjemme mod Fulham.

Gæsterne fra London havde omvendt kun vundet én af deres seneste fem kampe og var uden sejr i elleve udekampe i streg. Så favoritværdigheden lå alt andet lige hos hjemmeholdet på Old Trafford.

Manchester United måtte dog stille op til kampen uden sin formstærke topscorer Rasmus Højlund og venstre back Luke Shaw – to positioner, hvor reserverne Anthony Martial og Tyrell Malacia heller ikke var til rådighed.

Dette medførte, at Victor Lindelöf startede som venstre back, mens det blev til en første startplads for unge Omari Forson, der skulle supplere Marcus Rashford og Alejandro Garnacho i Uniteds offensiv.

Og på trods af, at Garnacho har været bedre i højresiden end til venstre i denne sæson, startede argentineren i venstre side, mens den venstrebenede Forson startede til højre med Rashford som den centrale angriber. Udskældte Antony startede på bænken på sin 24 års fødselsdag.

Nervøs start

Kampen startede med Fulham mest på bolden. United havde ualmindelig svært ved at holde fast i den og forsøgte alt for ofte med lange bolde op mod de forreste tre.

Fulham var noget bedre i boldomgangen, og når United endelig kom frem ad banen, var gæsterne også giftige på omstillinger. Her forsøgte den tidligere Arsenal-spiller Alex Iwobi sig eksempelvis med to afslutninger forbi Onanas mål. Og med lidt mere kvalitet havde han nok scoret på den ene af dem.

Rodrigo Muniz leverede også et fint hovedstød fra et hjørnespark, og her var United heldige med, at riposten kom lidt akavet hen til Sasa Lukic, der ikke kunne afslutte ordentligt.

Et stolpeskud til hver, og Maguire slipper med gult

Efter 20 minutters spil kom United bedre med i kampen. Diogo Dalot stod efter en halv time for hjemmeholdets bedste forsøg i første halvleg, da han ramte ydersiden af stolpen på et langskud. Derudover havde Alejandro Garnacho og Harry Maguire også muligheder.

Pludselig gik det dog også hurtigt den anden vej, hvor Muniz igen viste sig frem med et hovedstød, som dog blev blokeret af landsmanden Casemiro. Og siden viste Muniz også, at han også kan med fødderne, da han ramte stolpen efter at have holdt Victor Lindelöf væk.

Efter 35 minutter smuttede bolden fra Harry Maguire, og han gik all in i den efterfølgende tackling. Og med knopperne direkte mod Sasa Lukic’s ankel var der råb fra udeholdet om mere end et gult kort til Uniteds tidligere anfører.

VAR greb dog ikke ind, da det ikke var en åbenlys fejl fra Michael Oliver at nøjes med at give gult. Men der er altså givet rødt kort for lignende forseelser i Premier League i denne sæson.

Gode målmandspræstationer

Lukic kom dog på benene igen og servede bolden for den tidligere United-spiller Andreas Pereira. Han testede André Onana med en flot afslutning, men keeperen kom ud i fuld længde og afværgede forsøget.

Kort efter opstod en lignende situation i den anden ende. Her var det Bernd Leno, der afværgede et præcist forsøg mod det lange hjørne fra Alejandro Garnacho.

Garnacho var i det hele taget den mest livlige United-spiller i første halvleg og tiltvang også gule kort til både Tosin Adarabioyo og Harry Wilson.

United fik herefter mere kontrol over kampen og fik lagt et fint pres på gæsterne til sidst i første halvleg. Holdene gik herefter til pause med 50% boldbesiddelse og 8 afslutninger til hvert hold.

Ny halvleg, samme start

Begge hold stillede uændret til start i anden halvleg. Og selvom der stod 0-0 på tavlen, var der ikke meget, der tydede på, at det ville fortsætte sådan. De to hold havde således ikke spillet mod hinanden, uden der blev scoret, i deres seneste 82 indbyrdes opgør. Det vil sige siden d. 26. januar 1924, mere end 100 år siden.

Fulham startede også anden halvleg bedst, men ellers var det en fysisk start, hvor særligt Casemiro var i centrum i flere dueller. Først fik han et spark over benet, og siden stødte han sit hoved sammen med anfører Harrison Reed og måtte udskiftes i det 52. minut sammen med startdebutanten Forson.

Ind i stedet kom Christian Eriksen og Scott McTominay. McTominay lagde sig op som nummer 10, mens Bruno Fernandes kom ud at spille på højrekanten. Imens lagde Christian Eriksen sig ind i maskinrummet ved Mainoo, men smed bolden væk med sin første boldberøring.

Kort efter gjorde Diogo Dalot ham kunsten efter, og United havde nu igen umådelig svært ved at holde fast i bolden.

Fulhams pres gav pote efter 65 minutters spil, hvor et hjørnespark fra Andreas Pereira landede hos den tidligere Rangers – og Ajax-spiller Calvin Bassey. Hans første forsøg blev blokeret af en medspiller, men den efterfølgende afslutning røg op i nettaget uden chance for André Onana.

Kortvarigt med igen

Halvvejs inde i halvlegen lykkedes det endelig United at få et skud på mål. Bruno Fernandes snød Fulham-forsvaret med en skudfinte, men hans afslutning manglede fart og blev reddet let af Leno.

Afslutningen medførte dog 2-3 minutters United-dominans med hurtige kombinationer, men det holdt ikke længere, og Fulham fortsatte altså med at være det med afstand farligste hold.

Alligevel fik Harry Maguire et helt frit hovedstød på et hjørnespark fra Christian Eriksen efter 79 minutters spil. Forsvarsspilleren ramte dog ikke målet, selvom han var i en helt fri position.

Intens afslutning

Harry Maguire var i centrum igen ti minutter senere. Først appellerede han for et straffespark begået imod ham, og siden forsøgte han sig med et indlæg fra højre side af feltet. Indlægget røg helt på tværs til Bruno Fernandes, som afsluttede fra en spids vinkel.

Imens havde Maguire befundet sig bag mållinjen efter sit indlæg, men var lige akkurat nået på den rette side af offsidelinjen til at sparke udligningen op i nettaget. 1-1.

Pludselig lignede United et hold, der kunne tage alle tre points, og med 9 minutters tillægstid var der sådan set også tid til det. Victor Lindelöf fik et hovedstød afværget, og Bruno Fernandes havde to langskud, der begge tvang Leno til at give en mulig ripost.

Indskiftede Amad Traoré havde også muligheden fra en fri position bagest i feltet, men manglede måske den sidste skarphed for at få noget ud af muligheden.

Mens United nu lignede det bedste bud på en sen vinder, gjorde en anden indskiftet Traoré, den tidligere Wolves – og Barcelona-spiller Adama Traoré, ondt på United i en omstilling. Ingen kunne komme i nærheden af ham, og til sidst lagde han den i fødderne på Alex Iwobi, som endelig fik valuta for sine anstrengelser efter en fin kamp af ham.

Selvom Fulham ikke havde vundet en udekamp siden denne sæsons åbningskamp i Premier League, og Man United var ubesejrede i 2024, så endte det altså med et nederlag for United denne eftermiddag på Old Trafford.

Næste kamp er i FA Cup ude mod Nottingham Forest, hvorefter Manchester City venter på Etihad Stadium.

Højdepunkter kan ses i bunden af denne artikel.

Kampfakta

Manchester United – Fulham 0-1

0-1: Calvin Bassey (65′)

1-1: Harry Maguire (89′)

1-2: Alex Iwobi (90+7′)

 

 

3 kommentarer
  1. Og så er man tilbage igen. Fuldt fortjent nederlag mod et midterhold, der mangler 2-3 faste startere. Vi var slet ikke klar i dag. Med sådan en indsats har man hverken fortjent eller format til at spille Champions League bold. Frygter for næste weekend

  2. Tja jeg er personligt desværre blevet så negativt indstillet at jeg ingen forventninger har mere inden jeg sætter mig til rette foran fjernsyntes.

    Så bliver det til et træk på skuldrene når vi endnu engang skuffer på den helt store klinge.

    Jeg har ikke mere at tilføje her….udover jeg glæder mig enormt meget til at EtH er fortid på Old Trafford, han er en stor del af problemerne og når nu Sir Ratcliffe har evalueret situation til bunds ryger EtH forhåbentlig for at gøre plads til en helt ny start på alle parametre.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Talenterne viser vejen med reservemålmanden indskiftet som markspiller

Næste artikel

Ærgerlig Maguire: »Vi startede ikke godt nok«

ANNONCE