United forbereder sig på at købe sydamerikanske spillere

Det nye samarbejde med F.C. Twente giver United mulighed for at hente talenter fra Sydamerika og særligt Brasilien. Samarbejdet handler om, at talenterne…

Det nye samarbejde med F.C. Twente giver United mulighed for at hente talenter fra Sydamerika og særligt Brasilien.

Samarbejdet handler om, at talenterne skal have et EU-pas. Det får de ved, at United udpeger talenter, som bliver sendt på et første stop i Twente. Her lader United de sydamerikanske spillere udvikle sig og samtidig styrke deres mulighed for at få et pas som EU-borger.
Et EU-pas betyder for spillerne, at de har lettere ved at omgå de restriktive regler for at få arbejdstilladelse i England og derfor på sigt kan spille kampe for Manchester United.

Samarbejdet bygger på et sydamerikansk akademi, som går under navnet “Traffic”. Organisationens præsident, Jochen Losch, forklarer, at samarbejdet betyder, at Twente beholder de unge kometer i to til tre år, før United køber dem til en fast, aftalt pris.

“Twente er en partner til organisationen og hjælper United med at løse problemet om EU-pas. Der er to grunde til, at det er en god idé, at spilleren først tager til Holland. Den første er, at efter to eller tre år, så er spilleren betragtet som europæer. Og så er der selvfølgelig grunden, at det er nemmere at spille i den hollandske liga frem for Premier League,” siger Jochen Losch.

“Manchester United leder efter unge spillere i Brasilien, Argentina, Urugay og Paraguay. Hvis de finder en god spiller, så kommer de til vores organisation. Vi får spilleren, registrerer ham i vores akademi og skriver en kontakt med United, hvor de får muligheden for at købe spilleren, når han bliver 18 år for en fast pris.”

“Hvis spilleren viser sig at være en Alexandre Pato, så kan United stadig købe ham med stor rabat, fordi vi vil respektere kontrakten. Hvis de ikke vil have ham, så beholder vi spilleren selv…”

Det er et almindeligt kendt fænomen i Manchester United at have farmerklubber i lande med mindre restriktive regler om EU-statsborgerskab. Tidligere har klubben haft samarbejde med blandt andre belgiske Royal Antwerpen, hvor den tidligere kinesiske United-angriber Dong Fangzhou var udlejet i 2004-2006.

Forrige artikel

Smalling til OT.dk: Nyder at gribe chancerne

Næste artikel

United imod ståpladser

ANNONCE