Foto: Daily Mirror/Mirrorpix via Getty Images
Ifølge vores kilder har 41 spillere repræsenteret både Barnsley og Manchester United gennem historien. Her er det dog ikke alle, der har spillet kampe for begge.
Et eksempel kan være Danny Drinkwater, som startede i United, men ikke fik nogen kampe for klubben. Herefter fulgte et lejeophold i Barnsley, inden han endte i Leicester City.
Med dem vandt han mirakuløst Premier League og sikrede et dyrt skifte til Chelsea, med hvem han vandt FA Cup. Drinkwaters trofæhøst bringer ham derfor op blandt de bedste, der har været i begge klubber. Han misser dog lige akkurat top 5.
Andre spillere, der ikke klarede cuttet, er blandt andre Jack Butland, Paul McShane, Matty James, Joe Rothwell, Zeki Fryers, Ashley Fletcher, Ben Pearson, Ryan Tunnicliffe, Josh Brownhill samt den tidligere AGF -, Horsens – og Brøndby-spiller Adam Eckersley.
Vurderingen er baseret på spillernes totale karrierer og ikke kun på præstationerne i henholdsvis Barnsley og Manchester United.
5 – Ray Wood
Keeperen spillede 208 kampe for United og var Matt Busbys førstevalg i målet fra 1954 til 1957. Som reserve var han med i flyet, der styrtede i München i februar 1958, hvorved 8 spillere mistede livet.
Få måneder senere skiftede han til Huddersfield Town, hvor han spillede indtil 1965. Han spillede derefter i Barnsley fra 1966 til 1968, hvor han sluttede sin karriere.
Med tre engelske mesterskaber og tre Charity Shield-trofæer kommer Wood ind som den 5. bedste spiller på listen.
4 – Clayton Blackmore (foto)
Den walisiske altmuligmand startede som ungdomsspiller i United og fik en professionel kontrakt i 1982. Han spillede i alt 245 kampe for klubben indtil 1994 og var med til at vinde FA Cup, UEFA Cup for pokalvindere, UEFA Super Cup og til sidst også Premier League.
Herefter skiftede han på en fri transfer til storsatsende Middlesbrough, som tabte tre pokalfinaler på to sæsoner i slut-1990’erne. Én i FA Cup og to i liga cup.
Han spillede kortvarigt i Barnsley i 1999 og sluttede først karrieren i 2010 i walisisk fodbold. 45 år gammel.
3 – George Stacey
I 1906 hentede United flere spillere i Manchester City, der blev straffet hårdt som følge af ulovlig overbetaling af sine spillere. Her var der blandt andet tale om store profiler som Sandy Turnbull og Billy Meredith.
Året efter hentede de George Stacey i Barnsley for 200 pund, og forsvarsspilleren endte med at spille 270 kampe for United og var anfører i 1913/14-sæsonen.
Han spillede derfor en stor rolle i klubbens første succesfulde periode med ligatitlerne i 1908 og 1911 samt FA Cup-trofæet i 1909 under Ernest Mangnall. Og derfor kommer han ind som nummer 3 på denne liste.
2 – Viv Anderson
Alex Fergusons første indkøb som United-manager startede i Nottingham Forest, som han hjalp med at rykke op i den bedste række i 1977. Året efter blev nyoprykkerne mestre, mens de også vandt Liga Cup, og derefter fulgte to triumfer i træk i Europa Cup for mesterhold.
Han fik debut for England i 1978 og deltog både ved EM i 1980 og 1988 samt ved VM i 1982 og 1986.
Højrebacken skiftede i 1984 til Arsenal, med hvem han vandt Liga Cup og kom på årets hold i England. Herefter gik turen til United, hvor han som 31-årig spillede 38 kampe i sin første sæson, men siden desværre måtte nøjes med sporadiske optrædender.
Han var med til at vinde FA Cup i 1990, men var ikke med i truppen til finalen. Året efter forlod han klubben til fordel for Sheffield Wednesday.
I 1993/94 spillede han en sæson i Barnsley, inden han tog til Middlesbrough sammen med ovennævnte Clayton Blackmore.
1 – Tommy Taylor
I 1953 sørgede Matt Busby for, at United købte Tommy Taylor i Barnsley for den nette sum af 29,999 pund. Busby ønskede nemlig ikke, at 21-årige Taylor skulle bære byrden af at være en spiller til 30.000 pund.
Taylor scorede hele 131 mål i 191 kampe for United, og det kunne være blevet til mange flere, hvis han ikke var omkommet i forbindelse med flystyrtet i februar 1958. På det engelske landshold var han også en stor stjerne og nåede at score 16 mål i 19 landskampe. Derfor var hans død også et stort slag for England, der skulle til VM i Sverige få måneder efter ulykken.
Angriberen bliver somme tider overset, når sagnomspundne Duncan Edwards ofte er den, der står tydeligst frem i erindringerne om de omkomne efter flystyrtet.
Men læser man om datidens offensivspillere i United, så er der ét navn, der går igen i historierne om dem alle: Tommy Taylor. For kantspillerne var det Taylor, de skulle ramme med deres indlæg. Og for de mere centrale spillere som Billy Whelan og Dennis Viollet, så var det ofte nedfaldsboldene fra store Taylor, der gav dem plads og rum til at udnytte deres hurtighed og dribleegenskaber.
Tommy Taylor vandt to engelske mesterskaber og to Charity Shield-finaler. Men det kunne være blevet til så meget mere for angriberen, der i 1998 sammen med 99 andre blev udnævnt i ‘Football League 100 Legends’.