Uniteds arytmiske reserver gjorde arbejdet færdigt mod LASK

Uniteds B-kæde endte med at lande en 2-1 sejr uden på noget tidspunkt at overbevise.

Det var Mancester Uniteds B-kæde – og Harry Maguire – der skulle holde LASK fra at score fem gange i andet opgør af Europa Leagues 1/8-delsfinale.
Der har ikke været mange nerver på spil i en kamp der næsten kunne betragtes som en træningskamp, men det var en god mulighed for spillere uden for start-11’eren for at give Ole Gunnar Solskjær noget at tænke over til resten af turneringen.

United kom bedst fra start i de indledende minutter. Juan Mata skulle have gjort mere for at finde en helt fri Ighalo i boksen efter et godt sideskift af Fred, men hans aflevering blev blokeret for nemt.

Efter ni minutter faldt kampens første rigtige chance. United var ved at indkassere da hele holdet faldt i søvn på et hjørnespark. LASK ramte overliggeren og riposten blev skudt snævert forbi stolpen.

Midterperioden i første halvleg var kendetegnet ved to hold der var arytmiske og sjuskede i de afgørende aktioner.

Særligt hjemmebanefavoritterne manglede skarphed i alle facetter. Uniteds B-kæde lignede de det er: spillere der ikke har spillet kompetitiv fodbold i lang tid. Der var konsekvent i første halvleg en berøring for meget, en aflevering en meter for kort eller lang, og dårlige beslutninger på den sidste tredjedel af banen.

Odion Ighalo havde en udmærket chance efter 30 minutter da Jesse Lingard med et smart flick sendte nigerianeren i dybden. Ighalo snød sin direkte modstander men bolden trillede lige akkurat fra ham i skudøjeblikket. Endnu et eksempel på den rusthed der var karakteristisk for United i første halvleg hvor de ikke havde et eneste skud på mål.

Anden halvleg startede med netop et skud på mål for United. Mata og Lingard kombinerede fint med en 1-2 foran feltet og bolden endte hos Ighalo der fik manøvreret bolden over på sit gode ben, men hans afslutning endte tamt i hænderne på målmanden.

Få minutter efter var det blot en tå der manglede før United kunne have kommet foran. Igen var det Mata og Lingard der kombinerede midt på banen, hvilket åbnede en motorvej for Brandon Williams i venstre side. Han kom hele vejen ind i boksen og sendte et fladt indlæg på tværs, men Jesse Lingard kunne akkruat ikke nå at få tåen på ved bagerste stolpe.

Efter Uniteds bedste momenter i kampen var det – som skæbnen tit vil have det – LASK der kom på måltavlen. Efter et hjørnespark endte bolden hos en helt fri Wiesinger uden for feltet, og han halvflugtede bolden med lidt bøj fornemt op i hjørnet, uden chance for Romero. En glimrende afslutning af den østrigske forsvarer, der kort efter forsøgte sig igen med et fint forsøg udefra.

LASK føring holdt dog kun i 93 sekunder. Efter de gav bolden billigt væk på midten af banen, kunne Juan Mata let sende Lingard i dybden med en bold over LASK bagkæde. Lingard havde oceaner af tid og plads til at gøre arbejdet færdigt, og det formåede han akkurat med en halvtam afslutning der via en lille deflektion passerede målmanden i det østrigske bur.

Uniteds offensive spil gik igennem Lingard og Mata, og det var igen de to der kombinerede sig frem til en skudchance i det 60. minut. Mata fik et skud på mål i feltet og riposten blev høvlet over af Fosu-Mensah.

Det viste sig at være Lingards sidste aktion der blev udskiftet for Andreas Pereira. Lingard har nu scoret to mål i sine seneste to kampe og var Uniteds skarpeste spiller i den første time. Fred og Pogba byttede ved samme lejlighed.

Kampen forløb med halve chancer i begge ender, men det sidste punktum blev endegyldigt sat i det 87. minut da United slukkede kampen.

Nyligt indskiftede Martial kom på tavlen efter en simpel 1-2-kombination med Juan Mata foran modstanderens felt, der efterlod Martial alene med målmanden som han akkurat kneb bolden under med en indersideafslutning.

Uden at overbevise gjorde Uniteds reserver arbejdet færdigt og det samlede resultat endte på 7-1 til United.

Næste opgør i turneringen er mod danske FC København mandag d. 10. august.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.