Uniteds kontrakniv slagtede City

Ole Gunnar Solskjærs tropper fik tre point med hjem fra Etihad efter flot fight og giftigt omstillingsspil. Marcus Rashford og Anthony Martial scorede målene i 2-1-sejren.

Manchester United fortsatte deres fantastiske uge – efter at de i onsdags havde besejret Tottenham 2-1, nappede de også lige Manchester City med samme cifre i rivalernes egen hule.

Sejren kom i hus efter en fremragende første halvleg, hvor Uniteds kontrakniv bogstavelig talt parterede City-spillernes forsvar. Marcus Rashford og Anthony Martial scorede målene.

I anden halvleg var det spil mod et mål – Uniteds mål. Men hårdt slid og arbejde gjorde, at de lyseblå kun fik proppet en enkelt i kassen – og derfor kunne Solskjær knytte næverne i vejret i sejrsrus, da kampen endelig blev fløjtet af.

Hæsblæsende start

Kampen startede ud i et tempo så voldsomt, at det gav skribenten hjertebanken. Pep Guardiolas plan var ikke svær at gennemskue: Attack.

Med en frygtindgydende fart angreb de lyseblå ned mod David de Geas mål, og forsvaret måtte cleare eller blokere adskillige giftige bolde bare indenfor de første fem minutter. Ole Gunnar Solskjærs kontrakniv så dog også skarp ud; både Daniel James, Jesse Lingard og Anthony Martial kom tidligt i kampen frem til kvalificerede skud indenfor rammen – hvilket var tre forsøg mere end City præsterede de første 33 minutter af opgøret.

Midtbaneduoen, Scott McTominay og Fred, og de forreste fire, Anthony Martial, Marcus Rashford, Jesse Lingard og Daniel James, virkede både optimistiske og upåvirkede af presset i deres spil, og det gav pote efter 20 minutter.

Sprudlende af selvtillid forsøgte Marcus Rashford at drible sig igennem City-forsvaret og blev nedlagt af Bernado Silva i feltet. Dommeren dømte ingenting, men det gjorde VAR, og så skulle den nedlagte Rashford for anden uge i streg bevise, at han har klunker af stål. Præcis som han gjorde det mod Spurs, placerede englænderen bolden til højre i målet – modsat af den side, som Ederson sprang til i City-buret. Rashfords 13. mål i lige så mange kampe for klub- og landshold.

Det skulle blive vildere endnu

Føringsmålet fik kun United til at sætte farten i spillet et gear op. I kontra efter kontra så de rødklædte farlige ud. En af omstillingerne bragte mindelser til Ji-Sung Park, Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo eminente sammenspil i en kontra-ABC mod Arsenal i 2009; Fred endte med at spille Rashford helt blank i boksen; topscoreren skød på sin første berøring, men måtte desværre se sit skud gå forbi mål.

Kort tid efter forsøgte han at føle bolde op i det lange hjørne og ramte overliggeren. United var City overlegne. Og helt fortjent kom de på 2-0 efter 29 minutter. Efter fint kombinationsspil med James kom Martial frem til en afslutningsmulighed i feltet, og med en finish, der var lige så iskold som franskmandens eget ansigtsudtryk under kampene, satte han den stolpe ind langs jorden.

City vågnede op mod slutningen af halvlegen, men United-forsvaret holdt stand. Specielt Harry Maguire levede op til det anførerbind, han havde rundt om armen, og Solskjærs udskældte drenge kunne gå til pausen med en fortjent føring over de regerende mestre.

City pressede på

Anden halvleg startede, som første halvleg var sluttet; Manchester City havde teten, og det krævede fuld koncentration fra United-spillerne at holde dem fra stangen. Efter 55 minutter var det ved at gå galt for Fred – som ellers havde gang i en flot kamp – da han tabte bolden på kanten af Uniteds felt. Kevin de Bruyne kom frem til en chance, som han normalt banker i kassen, men en heroisk glidende tackling fra Victor Lindelöf bremsede belgieren.

I den modsatte ende begyndte kontrakniven at se lidt mere sløv ud, selvom energiniveauet stadig var højt. James’ slideri på kanten førte næsten frem til en stor cahnce efter 60 minutter, og Rashford lignede forsat en, som kunne slå ihjel med sin blotte udstråling.

Det skræmte dog ikke City, der mere og mere lignede et hold, som snart skulle score. David de Gea måtte op under overlæggeren og præstere en ”David de Gea-redning” efter 65 minutter.

En afslutning med hjertet oppe i halsen

Citys pres var vedvarende. Men hver gang Raheem Sterling var ved at komme forbi Aaron Wan-Bissaka, fik højrebacken alligevel tacklet ham. Når Bernado Silva smækkede indlæg i feltet, clearede Maguire. McTominay arbejdede så hårdt, at det må have gjort selv Roy Keane stolt. Med andre ord: Citys målløshed bundede ikke kun i uskarphed; det var i høj grad også et dybt fokuseret og fightende United-holds fortjeneste.

Efterhånden var Solskjærs plan også ret åbenlys: Føringen skulle forsvares.

Efter 73 minutter kom Andreas Pererira ind i stedet for Martial, og han kvitterede for tilliden ved at sparke Sterling ned efter 30 sekunder. Gult kort til brasilianeren.

Det begyndte at lugte af tre point, men med fem minutter tilbage kom der pludselig unødig spænding tilbage i opgøret. Otamendi kom højst på et hjørnespark og headede det længe ventede reduceringsmål ind bag vores spanske keeper.

Kort tid efter kunne det have stået 2-2, hvis det ikke havde været for en fremragende redning fra de Gea. Uniteds norske manager fandt bussen frem: Axel Tuanzebe og Ashley Young kom ind i stedet for Jesse Lingard og Luke Shaw.

Dommeren lagde fem minutter til, og det blev fem minutter med koldsved, hjertebanken og rysten i hele kroppen – i hvert fald for os, der kiggede på. Men United holdt stand, og rejste hjem til den røde del af Manchester med tre point i baggagen.