Wan-Bissakas dagbog: Stolt af at kunne give tilbage

Aaron Wan-Bissaka har udgivet et kapitel i sin dagbog på Manchester Uniteds hjemmeside, hvor han fortæller om cykelture under coronapausen, glæden ved at give tilbage og en hyldest til det engelske sundhedsvæsen. Læs dagbogen herunder.

Hej allesammen. Det gode vejr her i Manchester har bestemt gjort det her lockdown sværere fra en fodboldspillers synspunkt. Vi ønsker alle bare at komme derud (og spille, red.)!

Normalt på denne tid af året skulle vi spille to eller tre vigtige kampe om ugen, så vi hver dag skulle forberede os, være klar til dem og prøve at få nogle store resultater. I stedet vågner vi bare op for at træne. Man skal være så produktiv, som man kan, men dybest set handler det bare om at få dagen overstået, så vi kommer en dag tættere på det normale, for vi vil bare gerne ud tilbage og lave det, vi elsker.

I forhold til at klare den aktuelle situation, har mine daglige cykelture været en stor hjælp. Jeg har altid holdt af at cykle. Da jeg var mindre var det mere for sjovs skyld, men nu er det vigtigt for at holde formen. Og da vi kun får en time om dagen med udendørs træning, har jeg virkelig nydt at komme derud.

Det er ret svært at gå i fitness uden resten af spillerne, fordi man ofte holder hinanden i gang og skubber hinanden, men staben er stadig i kontakt med os hver dag med træningsprogrammer, vi kan lave. Jeg begynder at nyde dele af det, som jeg ikke ville have forventet. Jeg har aldrig været tilhænger af core-træning, men nu er det noget, jeg er begyndt virkelig at se frem til.

I mellemtiden bruger United-drengene stadig meget tid i gruppechatten. Alle er med. Der er alle de sjove – Jesse, Scott, Phil og en masse andre. Bogstaveligt talt bliver hele holdet involveret og holder alle opdaterede, og det er bestemt nødvendigt, at vi har meget kontakt. Det minder os alle om, at vi ikke er alene, at vi holder sammen og at vi kommer igennem dette som et hold.

Dette er underlige tider for alle fodboldspillere, men jeg ved selvfølgelig, at vi ikke har det så svært sammenlignet med mange mennesker. Det anerkender vi alle, hvilket jeg tror har været afspejlet i det velgørenhedsarbejde, vi har lavet under det her lockdown.

Harry (Maguire, red.) har hjulpet med at give mad de ældre i sin hjemby, og det er virkelig godt at se. Det er så godt at have sin kaptajn til at sætte den slags eksempler, og det er altid godt at give noget tilbage til lokalsamfundet. Så bliver jeg stolt over at kunne give tilbage. Det er dejligt, at en masse fodboldspillere fra forskellige klubber alle er samlet som en del af #PlayersTogether-bevægelsen under denne krise. Jeg har talt her før om, hvor vigtigt det er for alle at værdsætte NHS (National Health Service, red.), men det er dejligt at være i stand til at gøre mere end bare at klappe af dem hver torsdag aften.

Mange børn ser på fodboldspillere som helte, men forhåbentlig kan de nu se, at helte ikke nødvendigvis bare er dem, de ser på tv. Alle kan nu se, hvad NHS-arbejderne gør for os alle. Min bedste vens mor arbejder for NHS, så jeg har længe været opmærksom på det store arbejde, de laver. Det er non-stop, de får knapt nok tid til at sove eller hvile, og de gør det for samfundet. Nu må vi fortsætte med at give dem al den hjælp og ros, vi kan, fordi vi kan se det arbejde, de laver for at få os alle igennem denne krise.

Mens disse helte er derude og risikerer egne liv for alle andre, er situationen for os fodboldspillere den samme som for alle andre: Bliv indenfor, pas på jer selv, og så giver vi os selv den bedste chance for at komme tilbage til det normale liv så hurtigt som muligt.

Pas på jer selv,

Aaron.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Fernandes udtrykker sin støtte til Pogba

Næste artikel

Holdet bag OT.dk: Mark Tolstrup Christensen

ANNONCE