Husker du disse januar-handler?

Transfermarkedet er atter åbent, klubberne kan hente nye spillere og sende andre ud af døren. Traditionelt set er der ikke lige så meget gang i handlerne…

Transfermarkedet er atter åbent, klubberne kan hente nye spillere og sende andre ud af døren. Traditionelt set er der ikke lige så meget gang i handlerne i januar som der er om sommeren, men gennem tiderne har der alligevel været en del store handler.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Mange fans håber at se Louis van Gaal hente lidt forstærkning til United-mandskabet til resten af sæsonen. Indtil videre er Victor Valdes hentet ind på en free transfer, men mange så gerne en ny forsvarsspiller eller midtbanespiller i United inden transfervinduet smækker i.

Vi ser her lidt nærmere på nogle af de større indkøb United har gjort i januar. Vi husker alle sidste år, hvor David Moyes smed 37 millioner pund til Chelsea, for at hente Juan Mata. Men sker det mon igen i år at United handler? Vi ser her nærmere på tre gode handler United har foretaget i januar.

Andy Cole

10.januar 1995 hentede Sir Alex noget overraskende Andy Cole til United fra Newcastle. Ikke fordi Andy Cole inden da ikke havde vist sig som en god målscorer. Det havde han, med hele 68 mål i 81 kampe for Newcastle.

Overraskelsen var, at stortalentet Keith Gillespie blev sendt til Newcastle som en del af handlen. Gillespie var af samme kuld talenter som Beckham, Neville, Butt, Scholes og co, og der var store forventninger til Gillespie. Seks millioner pund plus Gillespie røg til Newcastle, mens Andy Cole kom til Old Trafford.

Andy Cole var forrygende fra start af, og leverede hele 12 mål i de første 18 kampe i ligaen. I 1996/97-sæsonen blev Cole presset af et dobbelt benbrud og ankomsten af Solskjær, men han vendte stærkt tilbage og vi husker alle hans eminente samarbejde med Dwight Yorke i Treble-sæsonen. Et af de bedste januar-køb.

Nemanja Vidic

I sommers forlod serbiske Nemanja Vidic det engelske, efter i ni år at have været en solid del af forsvarskæden. 5.januar 2005 kom Vidic til United fra russiske Spartak Moskva. Syv millioner pund betalte United for den serbiske klippe, hvilket må siges at være et godt køb.

Ganske vist var det ikke perfekt fra start, da Vidic havde brug for et halvt års tid til at tilpasse sig livet i Premier League. Men siden da så Vidic sig ikke tilbage, og sammen med Ferdinand var han i en årrække regnet som Europas bedste midterforsvarer.

Det første trofæ i United for Nemanja Vidic kom et års tid efter ankomsten fra Rusland, da Vidic i februar 2006 vandt Liga Cuppen. Siden da var der maser af titler til Vidic, som de sidste år af tiden i Manchester var anfører for klubben.

Henrik Larsson

Husker du den svenske bomber, som United lånte i nogle måneder tilbage i 2007? Henke Larsson er nok bedst kendt for hans tid i Celtic, hvor han bombede mål ind på samlebånd. I 2006 vendte han hjem til svenske Helsingborg, men var altså udlånt til United i vinterpausen.

Fra 1.januar til 12.marts 2007 var Henke en del af United-truppen, og scorede et par vigtige mål i denne periode, blandt andet i hans debut i FA Cuppen mod Aston Villa. Tre mål blev det i alt til for Larsson i United.

United ville gerne have forlænget svenskerens lån, men han havde lovet familien at vende retur til Sverige 12.marts. United vandt Premier League senere på foråret, og på trods af han ikke havde spillet nok kampe, fik den sympatiske svensker alligevel en medalje tilddelt af United.

Husker du også..

United har hentet flere store navne ind i januar. Patrice Evra kom til United sammen med Vidic i januar 2006. Ferguson hentede flere gange angribere ind i transfervinduet her i januar. I 2002 var det Diego Forlan og i 2004 var det Louis Saha, der kom til Old Trafford midt i sæsonen.

Går vi længere tilbage i tiden, er spillere som Les Sealey, Joe Jordan og Lou Macari alle kommet til United her i januar. Så der er skam blevet handlet fra Uniteds side her midt i sæsonen, så hvem ved, måske vil van Gaal hente yderligere forstærkning inden vi skriver februar i kalenderen.

Forrige artikel

- Luke Shaw bliver fantastisk

Næste artikel

United jagter ung nordmand

ANNONCE